Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Przedłużone Mini :P

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PrzedÅ‚użone Mini :P

BMW od dłuższego czas zapowiada, że na rynek trafi przedłużona, bardziej praktyczna wersja miejskiego Mini. Wersja koncepcyjna została zaprezentowana dwa lata temu, a w chwili obecnej wszystko stało się jasne, gdyż koncern opublikował oficjalne zdjęcia.

Do środkowego słupka trudno dostrzec jakiekolwiek zmiany. To, co pojawiło się za nim może budzić... kontrowersje. Ze zgrabnego autka Mini stało się czymś, co przypomina skurczone kombi. Rozstaw osi został powiększony, zaś niewielką tylną klapę zastąpiono wrotami rozchylanymi niczym w rasowym vanie.

Kto liczy, że to koniec udziwnień, jest w błędzie. Samochody zazwyczaj są symetryczne – ale nie Mini Clubman! Za drzwiami pasażera znalazły się drzwi wzorowane na znanych z Mazdy RX-8. Po ich uchyleniu dostęp na tylną kanapę jest łatwiejszy, a przede wszystkim niewspółmiernie wygodniejszy od składania oparcia fotela i gimnastyki towarzyszącej zajmowaniu miejsca w drugim rzędzie.

Clubman będzie napędzany przez doskonale znane silniki. Podstawowy motor 1,6 litra o mocy 120 KM nie powali ani oszczędnością, ani dynamiką. Znacznie więcej emocji dostarczy doładowana odmiana silnika, która gwarantuje 175 KM oraz 240 Nm. Ekonomiczną jazdę umożliwi diesel o pojemności 1,6 litra, mocy 110 KM i momencie na poziomie 240 Nm.

Moc trafi na przednie koła poprzez 6-biegowe skrzynie. W standardzie jest ręczna przekładnia, a za dopłatą będzie można otrzymać automat. Ile trzeba będzie dopłacić? Tego jeszcze nie wiadomo, podobnie jak nie zostało ogłoszone, ile przyjdzie wyłożyć za całe auto. Tego dowiemy się we wrześniu na salonie samochodowym we Frankfurcie.

No i zdjęcia...

Jak dla mnie kończy sie era Mini...

wp.pl
    1
    1
    0%
    0
    2
    0%
    0
    3
    0%
    0
    4
    100,00%
    1
    5
    0%
    0
    6
    0%
    0
    Prosto jest zbyt prosto

Jezus...Przecież to jest okropne!!!Normalny Mini był fajnym autem,ale to jest tragiczne...Ten kto będzie chciał większe auto od normalnego Mini przecież nie kupi tego,tylko jakiegoś mniejszego kombi...
    To siÄ™ nadaje do tematu "Wiejski Tuning"
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Żadnego auta nie powinno się "obrażać". Co z tego, że tak wygląda? Na pewno znajdzie swoich sympatyków ale nie mów, że jest wiejskie czy coś tam. Powiedz po prostu, że Ci się nie podoba i tyle, bez zbędnych komentarzy bo pewnie niektórym się podoba, a to samo mogą powiedzieć o jakimś samochodzie, który się Tobie podoba. Jak dla mnie to nie wygląda zbyt ciekawie. Szyby boczne są takie jakieś dziwne i nie pasują ogólnie do reszty. Tył również. Ogólnie to dam 4 bo to coś nowego z Mini.

Moderator Serwer

Komentarz

Napewno jest jeszcze bardziej oryginalne niż zwykle Mini....Co do wyglądu to "O gustach sie nie rozmawia" wiec ....
        Tylko ze teraz napewno nie jest juz takie mini

Komentarz

Wg mnie Mini powinno zachować wygląd małego, sportowego i przyjemnego samochodziku; to przecież legenda, ale nie... Jakiś napalony wizjoner zrobił ch****two... ech, co za świat.

Komentarz

Nie będe oryginalny,ale mam takie same zdanie jak przedmówca.
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Te klamki z tyłu jak od szafy... Boże co za okropność
              NO VTEC-NO FUN

Komentarz

Oryginalny wozik. Ciekawy tył. Z wyglądu niezły, ale nie mogą tego zrobić z Mini.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                  Wg mnie Mini powinno zachować wygląd małego, sportowego i przyjemnego samochodziku; to przecież legenda, ale nie... Jakiś napalony wizjoner zrobił ch****two... ech, co za świat.
                  ale ze starego mini też robiono kombiaki

mini mk I traveller 1965

Komentarz

Ale o tym starym kombi nie było tak głośno (chyba).
                    Ate nowe Mini to shit.Stary "kombi" jeszcze jakoś wyglądał.
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Okropność..........

Komentarz

Wiem, że napisałem jużtu posta, ale teraz moja opinia jest już zdecydowana.

Myśle, że jest fajny. To Mini, więc nie może być zwykłe. Pasuje mi na następce poprzednika
                        http://najalternatywniej.blogspot.com/
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Igi...czemu sam nie sklecisz jakiegos tekstu, tylko bezmyślnie kopiujesz z neta jak leci? Toż mogę to sam w sieci wygrzebac i przeczytac...napewno masz dobrą rękę do pisania, nie watpię więc postaraj się...inni tez chca znac twoje zdanie na dany temat.Pozdrawiam :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                          X