Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

"Test Drive Limited" - nowa powieść BelegU$'a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• "Test Drive Limited" - nowa powieść BelegU$'a

Daję Wam tu standardową "zajawkę" co do mojego nowego Projektu - ale, jako że to jedno z moich ukochanych For - a na pewno mam na nim najwięcej doświadczenia - z wszystkimi pytaniami i dyskusjami walcie jak w dym. :mrgreen:

Witajcie!

Dla tych, którzy jeszcze mnie nie kojarzą – jestem BelegU$, autor Projektu „Za Zakrętem” – serii opowiadań, które w III Sezony i kilkanaście Odcinków Specjalnych przedstawić miały historię wyścigów górskich, rozgrywanych na Podbeskidziu. Nieskromnie mówiąc, Projekt się powiódł, zdobył popularność i rzeszę fanów wśród miłośników motoryzacji – co zachęciło mnie do dalszych prac nad „motoryzacyjnymi” opowiadaniami. Tyle w temacie „Za Zakrętem” („ZZ”), więcej – dla tych, którzy tamtego Projektu nie znają - tutaj:
    viewtopic.php?f=14&t=5418

Tym, co chcę Wam zaprezentować dzisiaj, jest nowa seria Opowiadań (Powieść), skrywająca się pod tytułem „Test Driver Limited”. Stanowi ona niebezpośrednia kontynuację „Za Zakrętem” – wspólny jest jeden z głównych bohaterów, przewijać się zaś będą postacie z „Za Zakrętem” w większych lub mniejszych epizodach – oprócz tego jednak, jest to historia osadzona w zgoła innych realiach.
    Tym razem, miast ścigać się po górskich przełęczach, będziecie mogli – wraz z głównym bohaterem, Mateuszem – zakosztować „uroków” bycia Kandydatem na Kierowcę Testowego (Test Driver) w Fabryce Porsche w Lipsku.
    Akcja koncentruje się głównie na wątku konkurencji Mateusza z innymi Kandydatami o miejsce w Zespole – zostanie Junior Test Driverem firmy Porsche. Przez planowane dwa Sezony (podział ten jest podobny jak w „Za Zakrętem”) ścigać i pojedynkować się on będzie na słynnym torze testowym Porsche w Lipsku, na okalających miasto autostradach, a także torach wyścigowych, z Nurburgringiem na czele. Poza tym, na Kandydatów czekają „normalne” obowiązki Test Driverów: jazdy testowe, dostrajanie aut z technikami, wożenie i spełnianie zachcianek klientów… i wiele, wiele więcej. Możecie mi wierzyć – zwrotów akcji, wydarzeń i upalania – nie tylko Porsche – w Opowiadaniu nie zabraknie. Poza tym, podobnie jak w „Za Zakrętem”, opowiadanie skupi się na psychice i życiu prywatnym bohaterów – problemach na studiach, podbojach miłosnych, a wreszcie – nadal nie rozwiązanych sprawach z przeszłości.
    Wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie – choć pierwsze skrzypce, w przeciwieństwie do „ZZ”, grają wozy z European Domestic Market, z Porsche na czele, grubego JDM’u i UDM’u (a może i nawet ADM’u ^^) na pewno nie zabraknie. Poza tym, jak zwykle – drift, grip, upalanie „tłustych” fur, pojedynki i tunning „pełnym ryjem”…
    Zapraszam więc na:

I zakładkę „Test Drive Limited”, lub pod nowy adres:

Do Waszej dyspozycji oddany został na razie „odcinek pilotażowy” – tzw. „zerówka”, „Pilot” – który wprowadzić ma w klimat, nastrój zbliżającej się serii. Autorem jego jest fanatyk i (prywatnie) posiadacz Porsche 911, i, wierzcie – naprawdę ciężko będzie mi, jako autorowi „TDL” dorównać jego stylowi, dynamizmowi opowieści i nastrojowości wydarzeń. W sumie jednak, nic dziwnego – gość ten pisze na podstawie własnych przeżyć i doświadczeń z tą legendarną marką…

Premiera pierwszego Odcinka „Test Driver Limited” przewidziana jest na ostatnie dni czerwca tego roku… tak więc dzielą nas od niej już tylko dni.

Gorąco zachęcam do lektury
    BelegU$, autor „Za Zakrętem”

Re: "Test Drive Limited" - nowa powieść BelegU$'a

Pfff. bida z nedza, nic niekawego...
    A tak na serio to znowu kawal dobrej roboty. Bardzo przyjemnie sie czyta. Nie moge sie doczekac rozwiniecia ^^

Komentarz

Muszę przyznać, że po przeczytaniu odcinka zerowego miałem nieco mieszane uczucia. Czuć było w tym tekście mnóstwo pasji i zaangażowania, jednak było to coś zupełnie odmiennego od ZZ. Ale ponieważ nie można ocenić TDL biorąc pod uwagę tylko pierwszy odcinek, w dodatku nie napisany przez Belega z opinią poczekam na kolejne części, które-mam taką nadzieję-będą pojawiały się dość często

BTW, jaką 911 jeździ autor "Pilota" ?

Komentarz

Z tego, co mi wiadomo, 911 (964) Carrera 2.

Komentarz

Wszystko ok, tylko tytuł mało wyszukany i się kojarzy z TDU.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
            Dokładnie to samo chciałem powiedzieć. Ilekroć widzę nazwę tematu to zaraz myślę o grze. I chodzi po głowie un un un un unlimited.

Komentarz

Pierwsze, co szukałem w tekście to właśnie odniesienia do TDU :wink: A może to właśnie sposób na większą popularność?

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                Pierwsze, co szukałem w tekście to właśnie odniesienia do TDU :wink: A może to właśnie sposób na większą popularność?
                Może i jest ale mało elegancki. Poza tym jeśli powieść będzie na takim poziomie jak Za Zakrętem to nie potrzeba takiego sposobu.

Komentarz

a mnie caly ten wstep przypomina o NFS Porsche... Tam tez sie bylo testerem porsche heheh

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    Zamieszczone przez kyjgel
                    Dokładnie to samo chciałem powiedzieć. Ilekroć widzę nazwę tematu to zaraz myślę o grze. I chodzi po głowie un un un un unlimited.
                    Bo powiązanie jest nieprzypadkowe, co jednak wyjdzie w praniu :mrgreen:

Zamieszczone przez SebastianVanMarx
                    a mnie caly ten wstep przypomina o NFS Porsche... Tam tez sie bylo testerem porsche heheh
                    Jak wyżej

Poza tym...
                    Do Waszej dyspozycji oddany został właśnie Pierwszy Odcinek "Test Drive Limited", teraz już mojego autorstwa. Witajcie w Lipsku, witajcie na wyścigowych torach, witajcie wśród Kierowców Testowych.
                    Witajcie w świecie Porsche.

A teraz - zapraszam do czytania Pierwszego Odcinka, zatytułowanego "Czwarty".

Komentarz

Nowy Odcinek "Test Drive Limited" na Stronie!
                      Odcinek Drugi - "Od początku" - jest już do Waszej, drodzy Czytelnicy, dyspozycji.
                      www.testdrivelimited.vot.pl

Pozdrawiam i zachęcam do lektury, BelegU$

Komentarz

A mi nie przypomina, tylko to jest NFS Porsche 2000

Komentarz

Zamieszczone przez Krazio
                          A mi nie przypomina, tylko to jest NFS Porsche 2000
                          Przy czym "Wstęp" był pisany z doświadczeń i przeżyć jego autora :mrgreen:

Komentarz

Zapraszam do lektury nowego Odcinka Trzeciego "Test Drive Limited", pt. "Elizabeth".

www.testdrivelimited.vot.pl

Komentarz

A to nie jest czasem już czwarty odcinek?

Fajnie się to czyta. Powinna to być obowiązkowa lektura w szkole.

Komentarz

Pracuję...
                              X