Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Do U know this? Ciekawostki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Do U know this? Ciekawostki

Wogóle tam jest więcej takich "ciekawostek", ale ten silnik robi wrażenie, no i jeszcze to, że został "pochowany" na plaży, dla mnie to niesamowite . . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Wtedy ten hrabia musiał mieć mnóstwo pieniędzy a pojemność też robi wrażenie

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
        Wtedy ten hrabia musiał mieć mnóstwo pieniędzy
        Hrabia w końcu :wink:
        Mnie jednak najbardziej, fascynuje fakt, że samochód został zakopany, a po tylu latach ktoś go odkopał i odrestaurował, wspaniały gest

Pozdrawiam

Komentarz

ciekawe czy ktoś im pozwolił

Komentarz

Tak, ja im pozwoliłem. Zastanów się 3 razy zanim napiszesz jakiś post i czy wnosi on coś sensownego do tematu.

Komentarz

Oglądałem sobie dzisiaj z ciekawości intra poszczególnych części GT i okazało się że w GT4 są 3 różne intra, przy czym w wersji NTSC-JAP jest znany motyw muzyczny "the cardigans", w wersji PAL jest już inny motyw muzyczny oraz trochę inaczej zmontowany filmik (taką mam), natomiast w wersji NTSC-U/C jest filmik z wersji NTSC-JAP ale motyw muzyczny jest z ....filmu TOP GUN. GT5 też ma 3 różne intra, z różną muzyką i różnymi filmikami dla każdej wersji. W GT2 są 2 różnie zmontowane intra z różną muzyką (osobiście bardziej podoba mi się wersja NTSC-JAP). Co ciekawe muzyka z intro PAL pojawia się w outro NTSC-JAP a czy jest odwrotnie to jeszcze nie wiem. Intra wersji NTSC-U/C nie widziałem i nie wiem jak wygląda, jak ktoś znajdzie to niech wklei linka.
              Gram w GT już 15 lat

Komentarz

W filmie Szybcy i wściekli bohaterowie grają przez chwilę w Gran Turismo.

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
                  W filmie Szybcy i wściekli bohaterowie grają przez chwilę w Gran Turismo.
                  Znane.

Gdzieś wyczytałem, że mocne kichnięcie może ponoć nawet złamać żebro/żebra.

Myślałem, że to jakaś bujda, ale ostatnio przekonałem się, że to może być prawda. W sobotę tak mocno kichnąłem, że tak mnie żebro zaczęło nap**rdalać, że każdy ruch, nawet chodzenie sprawia mi ból. Jedne ruchy większy, inne mniejszy. I tak mnie boli do dziś. Złamane na pewno nie jest, ale jak tak dalej pójdzie, to odwiedzę lekarza, bo jeszcze nigdy po kichnięciu nie miałem czegoś takiego. Nadmieniam, że ostatnim czasem nie miałem żadnych urazów w obrębie klatki piersiowej, ani nie miałem uderzeń w to żebro.

Prędkość wyrzucanego powietrza podczas kichania może przekroczyć 100 km/h.

Komentarz

No tym to mnie zaskoczyłeś

Akurat jestem chory, i mam anginę.

Komentarz

Nadmieniam, że nie jestem tego pewien. Mogę zapytać kuzyna, jaka to była strona, bo u niego to znaleźliśmy.

Oczywiście po tym kichnięciu równie dobrze jakiś mięsień między żebrami mógł mi się naciagnąć/przemieścić, co może dawać takie efekty.

Komentarz

Chart Angielski Greyhound jest najszybszym psem świata. Osiąga on nawet 100 km/h.

Mój seter irlandzki to nawet 30 km/h nie poleci :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                          Nadmieniam, że nie jestem tego pewien. Mogę zapytać kuzyna, jaka to była strona, bo u niego to znaleźliśmy.

Oczywiście po tym kichnięciu równie dobrze jakiś mięsień między żebrami mógł mi się naciagnąć/przemieścić, co może dawać takie efekty.
                          Słyszałęm ponoc że prędkości "wykichanego" powietrza osiagają 100mil/h (ok160km/h) A i spróbujcie kichnąc z otwartymi oczami o tak

Komentarz

Połamać żebro... O pękniętych pęcherzykach płucnych słyszałem ale żebro... I raczej jest to niemożliwe... :wink: Chyba że ktoś ma bardzo łamliwe kości :wink: Uwierz mi że żebra są w sanie wytrzymać baaaaaardzo dużo :wink:

Komentarz

Wyczytałem o tym z kuzynem już w huhu czasu temu. Zapytam go, może pamięta tę stronę.

Zamieszczone przez kyjgel
                              A i spróbujcie kichnąc z otwartymi oczami o tak
                              Wiem, że to śmiesznie zabrzmi, ale też pisało tam o oczach podczas kichania. Jakbym tylko pamiętał adres tej strony..

Edit: Znalazłem tę stronę. To nie jest ta sama, którą "odkryliśmy" z kuzynem, ale fakty odnośnie kichania te same.

http://amtrak.webpark.pl/fakty.html

Może nie jest ona wielce wiarygodna, ale kilka faktów na pewno jest prawdziwych. Choćby ten odnośnie polizania własnego łokcia.

Komentarz

Paznokcie i włosy człowieka rosną najszybciej między godziną 5 a 6 rano.
                                Kobieta w ciągu swojego życia zużywa około 8 kilogramów szminki.
                                Gdy mocno kichasz możesz złamać sobie żebra.- tak to to :wink:
                                Ponad 70% osób, które to czytają w biurze będą próbowały złożyć kartkę papieru więcej niż 7 razy.

Komentarz

Pracuję...
                                X