Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

VW - dyskusja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

A widziałeś na drodze Phaetona?Ja osobiście nigdy.A tak się składa,że NOWE A6 widziałem nie raz i niue dwa.
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Phaetona na drodze widziałem raz, ale stojącego to już więcej razy - 1 w komisie, drugi na parkingu

Nowe A6 juz wiele razy widzialem. Jednak tego niema co porównywać z Phaetonem.
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Phateon jest tak jak napisał Witek - przerośniętym Passatem. Szczerze mówiąc kiedy PIERWSZY raz zauważyłem Phateona myślałem, że to jakiś upgrade paska... VW są samochodami dla każdego. Mercedes , BMW to raczej auta o 2 klasy wyżej. Audi ma pomieszane auta ale też mniej więcej 2 klasy wzwyż. Mercedesów jeździ dużo bo biedni polacy myślą, że Mercedes z roku 199X stwarza pozytywne wrażenie. W sumie jak rozmawiasz "Jaki masz samochód? - Mercedes" To sama nazwa wzbudza wtedy respekt. Dlatego ludzie tak nagminnie kupują stare Mercedesy choć nie wiem po co im to. Kolekcjonerzy rozumiem, ale wolałbym kupić nowsze auto w gorszym wyposażeniu niż stary grat z pełnym wyposażeniem. A BMW nie są paskudne. Trzeba tylko odpowiednio dostrzegać ich piękno.

P.S. Phateona widze u siebie średnio 1 raz na 2 dni.

Moderator Serwer

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
          Phateon jest tak jak napisał Witek - przerośniętym Passatem. Szczerze mówiąc kiedy PIERWSZY raz zauważyłem Phateona myślałem, że to jakiś upgrade paska... VW są samochodami dla każdego. Mercedes , BMW to raczej auta o 2 klasy wyżej. Audi ma pomieszane auta ale też mniej więcej 2 klasy wzwyż. Mercedesów jeździ dużo bo biedni polacy myślą, że Mercedes z roku 199X stwarza pozytywne wrażenie. W sumie jak rozmawiasz "Jaki masz samochód? - Mercedes" To sama nazwa wzbudza wtedy respekt. Dlatego ludzie tak nagminnie kupują stare Mercedesy choć nie wiem po co im to. Kolekcjonerzy rozumiem, ale wolałbym kupić nowsze auto w gorszym wyposażeniu niż stary grat z pełnym wyposażeniem. A BMW nie są paskudne. Trzeba tylko odpowiednio dostrzegać ich piękno.

Moderator Serwer
          1.Nie jest przerośniętym Passatem,polecam tą stronę:
          http://www.twojeokulary.pl/
          2.NIE są samochodami dla każdego.Zresztą,w d**ie mam czy jest jakiś superprestiżowy czy też nie,ale PHAETON JEST.Jak gadasz z kimś co zna się na autach i powiesz,że masz Phaetona to już respekt...
          3.Bueheh.2 klasy wyżej?Stuknij się w czolo.Merc S,Audi A8,Phaeton i BMW 7 to ta sama klasa Geez...
          4.BMW są paskudne,jak patrzę na niektóre to zbiera mi się na wymioty...
          5.Nie wierze ci.Po prostu nie wierzÄ™.
          Robi siÄ™ drugi Supra vs Skyline
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12

Moderator Serwer
            1.Nie jest przerośniętym Passatem,polecam tą stronę:
            http://www.twojeokulary.pl/
            2.NIE są samochodami dla każdego.Zresztą,w d**ie mam czy jest jakiś superprestiżowy czy też nie,ale PHAETON JEST.Jak gadasz z kimś co zna się na autach i powiesz,że masz Phaetona to już respekt...
            3.Bueheh.2 klasy wyżej?Stuknij się w czolo.Merc S,Audi A8,Phaeton i BMW 7 to ta sama klasa Geez...
            5.Nie wierze ci.Po prostu nie wierzÄ™.
            Robi siÄ™ drugi Supra vs Skyline
            Porównaj:

vs

1. Co widzisz? Praktycznie to samo.
            2. SĄ samochodami dla każdego. każdy może kupić jakiegoś Polo, Golfa czy nawet paska. Phateon jest ale mówię ogólnie o VW. Jak gadasz ale jeśli nie to wcale nie uzna Cię za osobę mającą pieniądze. Lepiej kupić Mercedesa i nie będziesz musiał szukać ludzi, którzy się znają na autach żebyś mógł im powiedzieć o swoim nowym nabytku.
            3. CHODZI MI O OGÓLNE VW. Co z tego, że mają jedno prestiżowe auto skoro BMW i MB wraz z AUDI mają ich całą gamę od a do z
            4. Są klasowe. Nie każdemu sie podoba VW i nie każdemu sie podoba BMW.
            5. Nie wierzysz? Trudno. Przyjedź i popatrz w którymś miejscu. Na pewno zobaczysz.
            6. Sam do tego dążysz. Nikt nie wypowiada się tutaj w sposób taki aby do tego doprowadzić, ale jak widać dla Ciebie to po prostu nowe doznania. Jarasz się tamtym tematem "jak łysy grzebieniem". Jak będzie trzeba i rozwinie się temat w taki sposób jak Supra vs Skyline to go usunę i tyle. Widać do czego to doprowadza, a mamy tutaj kogoś kto chce do owej sprzeczki doprowadzić za wszelką cenę...

Moderator Serwer

Komentarz

Porównaj:

vs

2. SĄ samochodami dla każdego. każdy może kupić jakiegoś Polo, Golfa czy nawet paska. Phateon jest ale mówię ogólnie o VW. Jak gadasz ale jeśli nie to wcale nie uzna Cię za osobę mającą pieniądze. Lepiej kupić Mercedesa i nie będziesz musiał szukać ludzi, którzy się znają na autach żebyś mógł im powiedzieć o swoim nowym nabytku.
              3. CHODZI MI O OGÓLNE VW. Co z tego, że mają jedno prestiżowe auto skoro BMW i MB wraz z AUDI mają ich całą gamę od a do z
              5. Nie wierzysz? Trudno. Przyjedź i popatrz w którymś miejscu. Na pewno zobaczysz.
              6. Sam do tego dążysz. Nikt nie wypowiada się tutaj w sposób taki aby do tego doprowadzić, ale jak widać dla Ciebie to po prostu nowe doznania. Jarasz się tamtym tematem "jak łysy grzebieniem". Jak będzie trzeba i rozwinie się temat w taki sposób jak Supra vs Skyline to go usunę i tyle. Widać do czego to doprowadza, a mamy tutaj kogoś kto chce do owej sprzeczki doprowadzić za wszelką cenę...

Moderator Serwer
              Taraz ty porównaj A6 I A8:

1.A CO TY WIDZISZ?NIE PRAWIE TO SAMO TYLKO TO SAMO.
              2.Każdy może mieć BM3,Audi A4,Audi A2 Albo starą A-Klasę.
              3.Lol to ty jesteś.Audi A2 jest baaaaaaaaaardzo prestiżowe,tak samo jak A-Klasa.Heh,brak mi słów.
              4.-
              5.Nie.Nie wierzÄ™.
              6.Tutaj był to tylko mały żart z mojej strony.Dzizys...
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Porównaj:

vs

Moderator Serwer

3.Lol to ty jesteś.Audi A2 jest baaaaaaaaaardzo prestiżowe,tak samo jak A-Klasa.Heh,brak mi słów.
                4.-
                5.Nie.Nie wierzÄ™.

1. Mnie akurat Audi nie interesuje zbytnio. W wielu markach można znaleźć dwa podobne modele. W tym Audi, VW i wiele innych. '
                2. BMW 3 każdy? Thahah Miej te paredziesiąt tysięcy na BMW SERII 3. Nie no... Jeśli auto za 50 tysięcy może mieć każdy to ten kraj chyba należy do najbogatszych Co do Audic to masz rację. Tylko, że to pojedyncze przypadki w tych markach. Takich modeli w tych większych markach można policzyć na palcach tymczasem VW składa się praktycznie w 3/4 z takich samochodów. Golf, Bora, Polo, Passat...
                3. Tak jak wyżej. To pojedyncze przypadki. Katalog tych samochodów pomijając małe "bzyki" jest praktycznie złożony z samych drogich i ekskluzywnych wozów. A lol to sobie mów na kogoś innego bo jakoś nie pamiętam żebym ja Cie w ten sposób obrażał. Zbędne komentarze zachowaj dla siebie bo jestem cierpliwy ale do czasu.
                4. -||-
                5. Dziwne... Może ten Phateon w ogóle nie istnieje skoro jeździ u mnie po mieście, a mówisz, że go nie ma...
                6. Tych żartów było już kilka.

Komentarz

Marka zawsze stara się robić tak swoje samochody, aby ich wygląd był do siebie podobny i spójny :wink: . Np. z przodu nie odróżnię Peugeota 207 od 308, albo Seata Toledo od Altei. A Pheaton jest drogim i ekskluzywnym samochodem. :wink:
                  NO VTEC-NO FUN

Komentarz

Porównaj:

vs

Moderator Serwer

4.-
                    5.Nie.Nie wierzÄ™.

1. Mnie akurat Audi nie interesuje zbytnio. W wielu markach można znaleźć dwa podobne modele. W tym Audi, VW i wiele innych. '
                    2. BMW 3 każdy? Thahah Miej te paredziesiąt tysięcy na BMW SERII 3. Nie no... Jeśli auto za 50 tysięcy może mieć każdy to ten kraj chyba należy do najbogatszych Co do Audic to masz rację. Tylko, że to pojedyncze przypadki w tych markach. Takich modeli w tych większych markach można policzyć na palcach tymczasem VW składa się praktycznie w 3/4 z takich samochodów. Golf, Bora, Polo, Passat...
                    3. Tak jak wyżej. To pojedyncze przypadki. Katalog tych samochodów pomijając małe "bzyki" jest praktycznie złożony z samych drogich i ekskluzywnych wozów. A lol to sobie mów na kogoś innego bo jakoś nie pamiętam żebym ja Cie w ten sposób obrażał. Zbędne komentarze zachowaj dla siebie bo jestem cierpliwy ale do czasu.
                    4. -||-
                    5. Dziwne... Może ten Phateon w ogóle nie istnieje skoro jeździ u mnie po mieście, a mówisz, że go nie ma...
                    6. Tych żartów było już kilka.
                    1.No i widzisz,sam sobie przeczysz.Niedawno mówiłeś porównaj Paska i Phaetona,a teraz gadasz,że w wielu markach tak jest
                    2.BMW serii3 możesz kupić za 10 patyków i mniej.Tak samo Audi,a A8 widziałem dziesięcioletnie za 30 tysięcy,więc drogo nie jest.
                    3.Audi - A2,A4...Ale to ekskluzywne...BMW - 1 jest baaaaaaadzo ekskluzywna,wyobrax sobie,że jeździłem takim i jeździ się okropnie...
                    A u Mercedesa klasa A nie jest ekskluzywna.A klase S mogę mieć za 20 tysięcy...
                    4.-
                    5.ISTNIEJE,TYLKO JEST KAK żADKI,żE GO NIE WIDZE...
                    6.No i wisi mi to,mnie to wali jak się zrobi taka konfrontacja...Tylko ja jestem teraz po twojej stronie z tamtego tematu - ty byłeś za Suprą,a każdy wolał Skylina...Teraz każdy woli bmw,audi i mercedes,ale mi to wisi...Teraz mogę zobaczyć jak się czułeś
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Phaeton jest myśle że nawet bardziej podobny do poprzedniego Passata.

Ja sie znam na samochodach i gdybyś miał Phaetona to czułbym respekt. Ale gdybym ja miał Audi A8 to już by tego uczucia nie było.
                      Tu można powiedzieć, że to samo, ale w przypadku wielkości Passata to Merc C/ Audi A4/ BMW 3 są o 2 klasy wyżej. Phaeton za to jest o 2 klasy niżej od Merca S/ BMW 7/Audi A8 pod względem respektu.
                      O gustach sie nie dyskutuje.

Co do podobieństwa A6 i A8 - pamiętaj że A6 wzięło ten wygląd właśnie z A8, a nei z A3 co czyni je bardziej prestiżowym. A Phaeton wziął wygląd z Passata co obniża jego klase.

O ile wiem A2 nie jest produkowane, a A-Klasy nikt nie kupuje. Podobnie jest z BMW 1 i A3.
                      2.Każdy może mieć BM3,Audi A4,Audi A2 Laughing Albo starą A-Klasę.
                      My tu gadamy o nowych samochodach.

Marka zawsze stara się robić tak swoje samochody, aby ich wygląd był do siebie podobny i spójny Wink . Np. z przodu nie odróżnię (...) Seata Toledo od Altei. (...).
                      No właśnie. Pamiętajmy że Audi i Seat są własnością VW. Niewykluczone że to od nich bierze sie ta moda na podobieństwo.
                      I tu pojawia sie pytanie: po co VW stworzył Phaetona skoro w koncernie jest juz superlimuzyna.

Kamil, nie schodź na front aut używanych bo tu to wszystko jest mozliwe
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                        Phaeton jest myśle że nawet bardziej podobny do poprzedniego Passata.

Ja sie znam na samochodach i gdybyś miał Phaetona to czułbym respekt. Ale gdybym ja miał Audi A8 to już by tego uczucia nie było.
                        [quote:2e5sg67h]3.Bueheh.2 klasy wyżej?Stuknij się w czolo.Merc S,Audi A8,Phaeton i BMW 7 to ta sama klasa Geez...
                        Tu można powiedzieć, że to samo, ale w przypadku wielkości Passata to Merc C/ Audi A4/ BMW 3 są o 2 klasy wyżej. Phaeton za to jest o 2 klasy niżej od Merca S/ BMW 7/Audi A8 pod względem respektu.
                        O gustach sie nie dyskutuje.

Co do podobieństwa A6 i A8 - pamiętaj że A6 wzięło ten wygląd właśnie z A8, a nei z A3 co czyni je bardziej prestiżowym. A Phaeton wziął wygląd z Passata co obniża jego klase.

O ile wiem A2 nie jest produkowane, a A-Klasy nikt nie kupuje. Podobnie jest z BMW 1 i A3.
                        2.Każdy może mieć BM3,Audi A4,Audi A2 Laughing Albo starą A-Klasę.
                        My tu gadamy o nowych samochodach.

Marka zawsze stara się robić tak swoje samochody, aby ich wygląd był do siebie podobny i spójny Wink . Np. z przodu nie odróżnię (...) Seata Toledo od Altei. (...).
                        No właśnie. Pamiętajmy że Audi i Seat są własnością VW. Niewykluczone że to od nich bierze sie ta moda na podobieństwo.
                        I tu pojawia sie pytanie: po co VW stworzył Phaetona skoro w koncernie jest juz superlimuzyna.

Kamil, nie schodź na front aut używanych bo tu to wszystko jest mozliwe [/quote:2e5sg67h]
                        1.Trudno.Mi się phaeton podoba,nie będe myślał hmmm kupię sobie a8 to będą czuli respekt.Kupię to co mi się będzie bardziej podobało.
                        2.Merc C większy od Passata?HEHEHHEHEHEHEHEHEBUHEHEHEH W autach nie chodzi zresztą o respekt,Merc S,BMW 7,AUDI A8 I PHAETON TO TA SAMA KLASA - KLASA WYżSZA.
                        3.No i dobrze.
                        4.Hmmm...Głupoty opowiadasz.Co z tego,że wżięlo wygląda z auta niższej klasy,jak Passat jest lądny?Do Phaetona to akurat pasuje.Pozatym nie wygląda całkiem jak passat,a a8 i a6 to to samo.
                        5.No widzisz?Nikt ich nie kupuje,bo są żałosne...A2 to byla kupa.
                        6.Tak?Wątpię,żeby wielu ludzi było stać na nowego pasata czy Phaetona (lol),chyba że ty taki bogaty jesteś.
                        7.Będe schodził.
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

1.Trudno.Mi się phaeton podoba,nie będe myślał hmmm kupię sobie a8 to będą czuli respekt.Kupię to co mi się będzie bardziej podobało.
                          Nie zabraniam Ci kupna Phaetona
                          2.Merc C większy od Passata?HEHEHHEHEHEHEHEHEBUHEHEHEH Laughing W autach nie chodzi zresztą o respekt,Merc S,BMW 7,AUDI A8 I PHAETON TO TA SAMA KLASA - KLASA WYżSZA.
                          Mówiąc 2 klasy wyżej nie chodzi mi o wielkość. Porównaj sobie chociażby ceny - nie wzięły sie one z przypadku - Mercedes bez powodu nie ustalał cen aż tak dużych. To sprawia że Merc/BMW/Audi są bardziej ekskluzywne.
                          3.No i dobrze.
                          Tak, A2 to wielki niewypał. Ale VW nadal produkuje Foxy, Polosy i Golfy.

4.Hmmm...Głupoty opowiadasz.Co z tego,że wżięlo wygląda z auta niższej klasy,jak Passat jest lądny?Do Phaetona to akurat pasuje.Pozatym nie wygląda całkiem jak passat,a a8 i a6 to to samo.
                          Tu nie chodzi oto że design został zaczerpnięty z ładnego auta, tylko oto że styliści są coraz mniej kreatywni. Poza tym gdzie sie podział ten Twój indywizualizm - najpierw taki jestes odmienny bo wolisz VW, a teraz chcesz jeździć autem które wygląda jak o wiele mniejsze mniej exkluzywne auto. "A8 i A6 to to samo" Spójrz na tyły - są zupełnie inne. Jeśli chodzi o przód to sie zgodze, ale A8 bylo pierwsze, nie trzeba było kopiować Passata tak jak w przypadku Phaetona. A8 bylo pierwsze i to lepiej robi dla aut z niższej klasy Audi. Można sie chwalić że Twoje A6 wygląda jak A8 No i A6 to o wiele bardziej luxusowy wóz od jakiegoś Passata.
                          5.No widzisz?Nikt ich nie kupuje,bo są żałosne...A2 to byla kupa
                          .
                          A3 jest fajne, ale jest za drogie. Dltego go nikt nie kupuje. A-Klasse i BMW 1 są zbyt kontrowersyjne i też za drogie. O A2 pisałem, ale nie jest produkowany. A VW? Produkuje masówe i tyle.
                          6.Tak?Wątpię,żeby wielu ludzi było stać na nowego pasata czy Phaetona (lol),chyba że ty taki bogaty jesteś.
                          7.Będe schodził.
                          Wiem, że nikogo z nas pewnie nie stać na nowe auta ale na rynku aut używanych ten sam model auta potrafi być tak różny i odmienny cenowo że tutaj nie da sie nic jednoznacznie powiedzieć.
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A tak na marginesie Audi to Volkswagen
                            VW to najnudniejsze auta świata, nie ma w nich nic zaskakującego, albo wyróżniającego i jest największą masówką w Europie.
                            Nigdy bym nie kupił VW.

EVO ROOLEZ !!!!

Komentarz

no co ty , chyba mi nie powiesz że cię nie zaskoczył golf w12 ?? , a volkswagen w12 to też jest nudny ??

Komentarz

Zamieszczone przez Samson
                                no co ty , chyba mi nie powiesz że cię nie zaskoczył golf w12 ?? , a volkswagen w12 to też jest nudny ??
                                Ale to concept - nigdy go nei wprowadzÄ… do seryjnej produkcji.
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

PracujÄ™...
                                X