Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Kubica wystartuje do wyścigu z ósmego miejsca. Pole position wywalczył Rubens Barichello, Button jest 14, czyli Jenson nie jest w komfortowej sytuacji.
    Jeśli Barichello wygra, a Button nie zdobędzie żadnego punktu, to będzie ciekawie...
    Kubica obstawiam że 5th.

Komentarz

Jeżli jutro będzie mokro, to wyścig będzie loterią. Ciężko mi obstawić zwycięzcę, Robert równie dobrze może być w punktowanej ósemce, a równie dobrze... no właśnie, lepiej nie mówić w złą godzinę. Vettel może już zapomnieć o tytule. A jeśli Rubens wygra przy jednoczesnym braku punktów Buttona, to w Abu Zabi będą cztery punkty różnicy między Brawnami.

Komentarz

1. Barrichello Brawn-Mercedes 650.5
        2. Webber Red Bull-Renault 656.0
        3. Sutil Force India-Mercedes 656.5
        4. Trulli Toyota 658.5
        5. Raikkonen Ferrari 651.5
        6. Buemi Toro Rosso-Ferrari 659.0
        7. Rosberg Williams-Toyota 657.0
        8. Kubica BMW-Sauber 656.0
        9. Nakajima Williams-Toyota 664.0
        10. Alonso Renault 652.0
        11. Kobayashi Toyota 671.5*
        12. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 671.5*
        13. Grosjean Renault 677.2*
        14. Button Brawn-Mercedes 672.0*
        15. Liuzzi Force India-Mercedes 680.0*
        16. Vettel Red Bull-Renault 683.5*
        17. Kovalainen McLaren-Mercedes 656.5*
        18. Hamilton McLaren-Mercedes 661.0*
        19. Heidfeld BMW-Sauber 650.5*
        20. Fisichella Ferrari 683.5*

Barrichello ma spore szanse na wygranie tego, choc niestety jest najlzejszy z czolowki. Jesli bedzie sucho, Trulli, Sutil, Buemi spadna. Rajd i Ross awansuja. Webber z Barr beda walczyc o wygrana. Z tylu Kubica bedzie sie przepychal, pewnie ugrzeznie gdzies w korku. Po pewnym czasie poczuje oddech Buttona, Vettela i Hamiltona. Alonso jesli nie spieprzy startu, znow jakos cichcem przecisnie sie do przodu.

Kubica 10th ...o ile nie bedzie zadnych flag, SC, ani innych dziwnych zdarzen.

Komentarz

Nick ma nową posadkę

Komentarz

No i prawidłowo .

Komentarz

:mrgreen:

Ogladajac Qual i patrzac na te bolidy przejezdzajace przez ogromne kaluze, potoki, strumienie, do glowy przyszedl mi tylko jeden obrazek:

Komentarz

Myślę żę Nick przynajmniej w tym będzie dobry <ironia> xd

Komentarz

No to dzisiaj Nick będzie na podium, ja wam to mówię Jeszcze wspomnicie moje słowa :mrgreen:

Komentarz

Z mojego punktu widzenia ma jeszcze szansę na bycie mistrzem :mrgreen:

Komentarz

Ale syf na starcie :mrgreen: :mrgreen:

Wszystko nerwowo i się palą żywcem

Komentarz

Kubica drugi na mecie, wygrał Webber.
                        Button zapewnił sobie tytuł mistrza świata po tym wyścigu.
                        Wielki pech Barichello, przebita opona, stracił szanse na tytuł...

Komentarz

Świenty wyścig. Ogromnie ciesze się z Mistrzostwa Jensona Buttona oraz oczywiście z drugiego miejsca Roberta Kubicy

Heidfelda chyba h*j strzeli Nie dość, że miał awarię (po raz pierwszy w BMW od baaaaaaardzo dawna), to jeszcze Robert wyprzedził go w klasyfikacji :mrgreen:

Start niewątpliwie najlepszy w tym sezonie. Wiele przetasowań, zamieszania, kolizje i SC. Trulli ostro wystartował do Sutila, myślałem, że się zaraz pobiją. Raikkonen miał szczęście, że tylko buchnęło ogniem i zgasło. Ale nie ma co, o efekty specjalne Kovalainen zadbał.

Robert na pewno miał dużo szczęścia, że udało mu się przebić tyle miejsc do przodu. Ale w przeciwieństwie do Heidfelda miał dobre tempo i zasłużył na podium. A nie jak Kicuś w Malezji, był drugi, bo przerwali wyścig przed jego pit-stopem. Ponadto to, co nie udało się w Australii, wyszło w Brazylii. Kwita.

Wyścig nie zanudzał, jednak później się uspokoiło. Ale ogólnie wyścig oceniam pozytywnie.

Well done Jenson

Komentarz

Jeszcze moim zdaniem Kamui Kobayashi pojechał bardzo dobry debiutancki wyścig, świetnie utrzymywał się przed Buttonem, później kolizja z Nakajimą ale ogólnie było dobrze.

Komentarz

Brawa dla Kiełbasiego. Chlopak pokazal, ze ma talent. Zycze mu sukcesow w najblizszym sezonie. Z Buttonem walczyl jak rowny z rownym. Buemi rowniez swietny wyscig.

Button ma swoj wymarzony tytul. 10lat na niego czekal. Pech Rubensa

Na starcie dzialo sie, oj dzialo. Straszne zamieszanie. Robert juz po eSkach awansowal o 3 pozycje, potem zyskal jeszcze dwie na rzecz Trullego i Sutila. W koncu wyprzedzil Rubensa, ktoremu jakos nie szlo. Moze juz wtedy pojawily sie problemy, bo wyraznie zwolnil tempo. Robert 2nd :mrgreen:

Co ciekawe, Kov nie zostal ukarany za incydent w alei. Jak zwykle... " after race "

Komentarz

Takie pytanie, dla Was może łatwe, ale mnie ciekawi Był w historii F1 jakiś Amerykanin? (mam na myśli Stany Zjednoczone)

Komentarz

Pracuję...
                                X