Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Prawko na 16

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Te zdjęcia powinny raczej przemówic do co po niektórych łbów

A tu to popis malolatów http://www.strazdrawsko.pl/akcje/wiewie ... iecko.html
    az żal patrzeć ;(
    Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Je pie***le...Patrząc na takie obrazki juz od kilku lat sobie przysięgam,że będe jeździł spokojnie.Chce pojeździć szybko - proszę bardzo,jadę na Nurburgring od czasu do czasu.

Na takie obrazki,które pokazał Igi to aż zal patrzeć...
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

;//////

A ja właśnei dostałem skuter.... jak mam jeździć w towarzystwei takich ludzi to wole pograc w GT4...
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Chce pojeździć szybko - proszę bardzo,jadę na Nurburgring od czasu do czasu.
          Szybko nie znaczy niebezpiecznie, jak i wolno nie znaczy bezpiecznie... :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
            Chce pojeździć szybko - proszę bardzo,jadę na Nurburgring od czasu do czasu.
            Szybko nie znaczy niebezpiecznie, jak i wolno nie znaczy bezpiecznie... :wink:
            Wiem,ale szybko po drogacjh jexdził nie będe.
            Ja zawsze jak jeżdżę na nartach to mówię,że jeżdzę szybko,ale bezpiecznie :wink:
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

16 lat mam,ale nie zdawałbym teraz gdyby to było nawet możliwe...ale Accordem ojca się już wiele razy jeździło...lecz to nie jest wydaje mi sie wiek do tego aby posiadać prawo jazdy już...za duża odpowiedzialność za siebie i za innych ,żeby w tym wieku już jeździć.

Komentarz

Na co 16-to latkowi prawo jazdy?
                Rozumiem, ze mlody czlowiek moze miec problemy z przezyciem bez komorki... ale bez samochodu?

20 godzin kursu nie przekona go, ze prawdziwa droga to nie NFS.. (ewentualnie prawdziwa szkola jazdy na specjalnym torze, gdzie mozna nauczyc zachowania sie samochodu w roznych sytuacjach)

Nie nalezalem do nierozwaznych nastolatkow, ale gdy sobie przypomne, co robilem przez pierwsze dwa lata po zrobieniu prawka, to dziwie sie, ze nic nikomu sie nie stalo.. Dobrze, ze mialem do dyspozycji tylko malucha.
                Gowniarze za kierownica to smierc na drogach!
                maruda
                A-spec 17,839 km

Komentarz

A ja na przykład jestem zadowolony z tego jak jest w Wielkiej Brytanii. Od 16 lat możesz iść do pracy, jednocześnie dalej uczęszczając do szkoły. Gdy masz pracę potrzebny jest Ci samochód. Więc kupujesz go. Oczywiście prawo jazdy jest tam od 16, ale w samochodzie kierowanym przez takiego 16latka, musi być osoba trzeźwa, pełnoletnia i posiadające prawo jazdy(normalne).

Moderator Serwer

Komentarz

Tak se pomyślałem i chyba jednak fajnie jak by wprowadzili prawko od lat szesnastu ale warunek że mimo zdania tych lekcji i tego wszystkiego co potrzebne na prawo jazdy ten świeży kierowca otrzyma je ale dopiero po zdaniu kilku kursów na torze a także poddany symulacji zderzeń...po tym wszystkim miał by naklejony zielony listek który by informował kierowców że za kierownicą szesnastolatek i ze trzeba uważać bo niewiadomo co wywinie.
                    A także jakiś emblemat czy specjalna odblaskowa i dobrze widoczna kartka czy coś w tym stylu (bo wiadomo jakimś samochodem może także jeździć) i pewne ograniczenia że do iluś tam km/h i po prostu bez gadania w razie złamania jakiegoś zakazu z tych postawionych a w szczególności przekroczenie prędkości odrazu zabranie prawa jazdy i wszystkie kursy dosłownie wszystkie w tym jakieś dodatkowe żeby utrudnić życie i większość by odpuściła i poczekała do lat osiemnastu
                    Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Już widzę jak wszyscy posłusznie naklejają ten listek klonowy...Prawo jazdy ood 16 lat niezbyt rozsądny pomysł...

Komentarz

Nie listek ale tak kartka za szybą z przodu i z tyłu a wrazie kontroli tak jak mówiłem zabranie prawa jazdy i wszystko od nowa plus dodatkowe kursy...
                        Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Re: Prawko na 16

Prawo jazdy od 16 lat niezbyt rozsądny pomysł...
                          Ja też tak myśle. Mało kto w tym wieku myśli rozsądnie. Jak masz 18 lat to w większości inaczej patrzysz na świat, badziej z pewnym dystansem i poważniej. Wiem to po sobie. Za rok matura (technikum - dlatego za rok). Zaczyna się myśleć poważnie o nauce, przyszłości, studiach, pracy itd. Tak więc kierowcą też wydaje mi się jest się "lepszym" niż w wieku 16.
                          Z drugiej zaś strony to brak wyobraźni a nie wiek prowadzi do takich wypadków. Mam prawko od początku stycznia, i jak jade po drodze to ciągnie mnie do prędkości itd., wydaje mi się że to nic trudnego tak sobie jechać. Ale tylko się mi wydaje, bo w podświadomości wiem, że to nie jest takie hop siup, więc staram się nie popełniać głupstw.
                          Niestety większość gówniarzy nie myśli o tym i świruje autem po drogach, myśląc że są super kierowcami. Ale do czasu...

Komentarz

Bo przecież każdy idjota może na prostej drodze "wbić" gaz do końca pytanie tylko, co ten idjota zrobi jeśli na zakręcie coś pójdzie nie tak jak to sobie wymyślił . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Swoją opinię na temat prawa jazdy od lat 16 już wyraziłem, ale ostatnio gdy ojciec zdawał egzamin na ciężarówkę, jakoś doszło do rozmowy na temat zwykłego prawa jazdy, na samochód osobowy. Pan "kursant" powiedział, że doszły go słuchy o prawie jazdy w wieku 17 lat za pozwoleniem rodziców bądź opiekunów.

Moderator Serwer

Komentarz

Masz na myśli to, że mając skończone 17 lat, idziemy na kurs ale 3 miesiące przed skończeniem 18, tak żeby dostać PJ w dniu skończenia 18 roku życia? Czy mozna iść poprostu jak ma się skończone 17 lat?

Komentarz

Pracuję...
                                X