Mam pytanko... co sądzicie o wprowadzeniu prawa jazdy dla 16 latków. Podzeilcie się swoimi opiniami, a i jeszcze jedno czy ktoś wie kiedy ono będzie wprowadzone ... z góry dzieki za odp.
Nazywam się Filip, jestem z Gdańska, mam 16 lat. Motoryzacją interesuje się od wyjścia z brzucha i lubie grać w Gran Turismo. Posiadam auto typu Mini Cooper... .
Prawko od 16 roku życia możesz sobie wyrobić, nic nie stoi Ci na przeszkodzie. Tylko że jak już je wyrobisz to musisz jeździć z osobą posiadającą "normalne" prawo jazdy, nie możesz przekraczać 80km/h (co do tego to nie jestem pewien) a i potem musisz zdawać drugi raz jeśli po ukończeniu 18 lat zachcesz mieć normalne prawko. A jeśli normalne prawko miałoby być od 16 lat? Lepiej niech zostanie tak jak jest...
o to faktycznie pokręcone to. Ja natomiast słyszałem że 60km/h nie możesz przekraczać ale to to już całkiem porąbane by było bo na autostrade nie wjedziesz bo tam prawdopodobnie trza jechać minimum 80km/h (chyba że źle słyszałem). Ale to prawdo podobnie było ale mieli to zmienić bo prawdo podobnie dużo wypadków było.
ja bylbym za tym aby prawko bylo od 16 lat bo teraz brakowalo by mi jeszcze 2 lat ale tak jak bylo mowione: jezdzic mozna by bylo tylko z osoba doroslo majaca prawko jazdy, z ta 60 km/h przesadzili ale ogolnie dobry pomysl przynajmniej w moim mniemaniu. Tylko ze ludzie sa troche tepawi i kompletnie olewaliby te przepisy. Zaraz wyrwaliby jakiegos golfa z przedziurawionym wydechcem i heja
jak bym mial juz 16 lat (to jeszcze 1 rok) to bym nierobil prawka bo 2 razy by mi sie nie chcialo robic mi tam wystarczy jak bende mial 18 lub troche wiecej lat :wink:
Osobiście byłbym za wprowadzeniem prawa jazdy od 16 roku życia. Sam jeździłem już nie raz automatami i manualami i dawałem radę. Jestem za, aczkolwiek aby testy przygotowawcze były bardziej rozbudowane bo jednak 16 lat to jeszcze może jakaś dawka głupoty do łba palnąć i wtedy by się dopiero na drogach działo.
Ja mam dopiero 13 lat,a Primerą od taty dawałem radę Fajnie by było,gdyby prawko od 16 było,chociaż i tak bym go nie zrobił,już wolę poczekać te dwa lata dłużej.
Prawdo podobnie prawko od 16 lat ma być wprowadzone w nowym roku i to juz takie normalne jak teraz robią 18 latki ale maja byc za to dużo trudniejsze egzaminy (miejmy nadzieje )
Ja bym tam się zastanowił czy warto zakończyć swoje życie na drzewie...
Prawko to wielka odpowiedzialność, nie tylko za siebie ale za ludzi w innych samochodach.
Prawdo podobnie prawko od 16 lat ma być wprowadzone w nowym roku i to juz takie normalne jak teraz robią 18 latki ale maja byc za to dużo trudniejsze egzaminy (miejmy nadzieje )
Prawko to wielka odpowiedzialność, nie tylko za siebie ale za ludzi w innych samochodach.
Otóż to. Przed kursem powinny być badania psychologiczne, bo tacy debile, którzy kończą potem na drzewie (szkoda tylko drzewa...) nie powinni dostać nigdy prawka. To jest potencjalny zabójca. A co się robi z zabójcami? Do pieca i cześć! I mamy piękny kraj...
PS. Co Ci da zdjęcie?? Debil zawsze pozostanie debilem...
Nie chodzio mi oto żeby Was obrzydzić. Na pewno ktoś z tu obecnych posiada prawo jazdy i chciałem raczej żeby przed dociśnięciem gazu do deski przypomniał sobie takie wstrząsające zdjęcie i zastanowił się czy oby na pewno jest warto, bo taka jest cena 5 minut spóźnienia. Takie coś powinno być pokazywane podczas kursów na prawo jazdy, niestety zależy to od szkółki, ale ani u mnie ani u moich znajomych tego na kursie nie było. Jeszcze jedno - człowiek tu tylko ścierwo... co zostaje z tych ludzi?kawał skóry, dużo krwi która jedynie obrzydza.
Ale debilowi nawet tak do rozumu nie przemówisz Tak jak napisałeś - prawko to wielka odpowiedzialnośc,ja jako 16-latek raczej nie zrobię prawa jazdy,bo uważam,że to jeszcze za mlodo.18 - owszem :wink:
Komentarz