Mi się bardzo poboba.Było by extra gdyby dołożyli drugą parę drzwi(ale tak otwierające się jak w maździe RX8, by nie było środkowego słupka)
Moje drugie ulubione Ferrari pierwsze to oczywiście 550 Maranello, no i ten, lubię takie auta w takim właśnie kształcie.
Może i do końca jak Ferrari nie wygląda ,tylko jakby mieszanka nowych Alf Romeo plus kreatywność Ferrari co daje w efekcie całkiem fajny wygląd.
No, tym bardziej, że oryginalnością się nie popisali. Gdyby Ferrari wypuściło to auto przed Panamerą, no to może jeszcze tak... Ale jak tak dalej pójdzie, to niedługo zobaczymy premierę Lamborghini Gallardo, family edition...
No, tym bardziej, że oryginalnością się nie popisali. Gdyby Ferrari wypuściło to auto przed Panamerą, no to może jeszcze tak... Ale jak tak dalej pójdzie, to niedługo zobaczymy premierę Lamborghini Gallardo, family edition...
Trochę mylisz pojęcia.. Panamera jest dużo bardziej rodzinna niż to Ferrari. Auta typu właśnie Panamera, AM Rapide, Lambo Estoque (tak więc Gallardo family im niepotrzebne ) to typowe limuzyny, a Ferrari Four to nadal 2-drzwiowe gran turismo. Tak więc Ferrari poszło właśnie w swoją stronę, bo podobnego auta tej klasy o takiej bryle u konkurencji nie ma..
Ogólnie mi też to auto się coraz mniej podoba (heh, nie żeby mi się kiedykolwiek podobało), ale wydaje mi się, że auto nie było stworzone po to, żeby się podobało, tylko żeby się sprzedało.. żeby właściciel swojej Scuderii mógł pojeździć Ferrari także zimą. Duża wszechstronność tego auta na pewno da wysokie wyniki sprzedaży, a o to na pewno Ferrari chodzi.. takie już czasy mamy.
Ale ostatnio czytałem nieco o tym aucie i jego statystykach. Oto one:
- napęd 4x4
- 12 cylindrowy silnik o pojemności 6.3
- moc 660 KM
- prędkość maksymalna 335 km/h
Wygląda jak BMW M coupe. Nie podoba mi się bo po prosut przud długi jak w niektórych super samochodach na przykład jak w [ ferrari 599, 550, mclarenie SLR ] wygląda świetnie ale nie w połączeniu z kanciastym przypoinającym kombi tyłem podobnym do tego z np. Volkswagena Passat Variant lub jakiegoś dostawczaka.
Komentarz