Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Drifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Foto] Lukas

Zamieszczone przez PP89
    To wracamy to tego, że Polska jest gównianym krajem który nie daje rozwoju na nic... niestety...
    Niestety... Ale tak... Wiele obietnic a później nic... Były sukcesy Małysza to skocznie budowali dla młodych, były sukcesy Kubicy to już tor F1 budują... Są w Polsce tory, na których dało by się szkolić... Ale nie można zaczynać od dupy strony... Trzeba mieć sponsorów, ludzi i reklamę... Samochody to mogły by być nawet Fiaty 125p... Chociaż dam sobie rękę uciąć, że gdyby do Polski zaprosić drifterów z JP z ich samochodami przyszło by 1000 razy więcej ludzi niż na pokaz Polskich drifterów... Ludzie uwielbiają podziwiać piękne samochody... Lubią patrzeć na coś nieosiągalnego... Marzyć... A stare BMW 325i za 4.000zł większość z nas może sobie kupić i "polatać bokiem"... Więc co w tym ciekawego ? Drift musi być otoczony pewną atmosferą... Klimatem... A niestety pierwsze co mi się kojarzy z driftem to nie BMW z wyjebaną maską i płomieniami na boku a Nissan 200sx z ładnym body i lakierowaniem w stylu D1... Tak samo jest z większością sportów samochodowych w PL... Np. Kia Cup... Mało się o tym mówi i mało ludzi to interesuje bo to KIA... Gdyby było to Ferrari Cup zainteresowanie było by 100 razy większe... Nie zrozumcie mnie źle... Rozumie że wiąże się z tym duża kasa... I że nie każdego stać na porządny samochód itp. Nie mówię że Polacy nie potrafią jeździć... Ale póki to widowisko nie stanie się bardziej atrakcyjne poprzez np ciekawsze samochody, nie ma co liczyć na dużą popularność Driftingu w Polsce, chodź by nawet nie wiadomo jaki poziom prezentowali Polscy drifterzy... Dla tego jest Drifting i Drifting...

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
      To wracamy to tego, że Polska jest gównianym krajem który nie daje rozwoju na nic... niestety...
      Tutaj zgodzę się w 100%. Polacy bawią się przy driftujacym polonezie, a Japońcy prz driftującym 240 sx. Powiem Wam że w polsce drift dostarcza więcej emocji niż w Japoni.W polsce zawsze jest możliwość że driftujący polonez zgubi podwozie czy kierowce, a w Japonii nie dzieją się takie rzeczy. Oczywiście mówię to pół-żartem, pół-serio, mi dostarcza więcej emocji takie Volvo niż taki Dodge.

Bo przecież w drifcie chodzi o emocję.

http://img30.imageshack.us/i/e34crash2.jpg/

I to jeździ ?

Komentarz

No ok ok ale czy nie uważasz że te Volvo nie wygląda nieco komicznie?
        Większe emocje w PL niż w JPN? To zobacz ludzi na trybunach, vivaty radość i podekscytowane krzyki komentatorów w tym Keiichi'ego. A wszelkie karambole wyglądają jak z filmu akcji.
        A w Pl?
        Ludzie poopierani o barierki z ponurymi minami chcący powiedzieć "ale BMa pali gume".

Komentarz

Dobra, nie róbmy Łukaszowi gnojowiska w temacie

Komentarz

W sumie racja. Niech jakiś mod przeżuci do czaterii lub kontrowersyjnych tematów.

Komentarz

Dołączę się i powiem tylko tyle że każdy ma trochę racji, ale najwięcej Quattro. To że kogoś nie stać na profesjonalne mody to nie ma prawa się zrzeszać w organizacje drifterów, robić zawodów? Kto zabroni biednemu bogato żyć(przenośnia)? Ludzie, szanujmy się...Sztuka driftu jest u nas jeszcze bardzo świeża i minie parę lat zanim będziemy na światowym poziomie, ale chyba trzeba jakoś zacząć i wg mnie idzie to w bardzo dobrą stronę. Nie od razu zbudowano Rzym.
              Zamieszczone przez Dreadlock89
              No ok ok ale czy nie uważasz że te Volvo wygląda nieco komicznie
              Zdecydowanie nie. Dla mnie jest to godne podziwu żeby zrobić coś takiego samochodem.
              Nie chcę nic wytykać nikomu, ale pamiętam gdy wrzuciłeś tutaj na form filmik z Twoimi popisami w Golfie kolegi . Było fajniejsze i ciekawsze od lecącego bokiem Volvo? i don't think so...

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                Dołączę się i powiem tylko tyle że każdy ma trochę racji, ale najwięcej Quattro. To że kogoś nie stać na profesjonalne mody to nie ma prawa się zrzeszać w organizacje drifterów, robić zawodów? Kto zabroni biednemu bogato żyć(przenośnia)? Ludzie, szanujmy się...Sztuka driftu jest u nas jeszcze bardzo świeża i minie parę lat zanim będziemy na światowym poziomie, ale chyba trzeba jakoś zacząć i wg mnie idzie to w bardzo dobrą stronę. Nie od razu zbudowano Rzym.
                Ale nikt nikomu nie broni... Tylko tak jak napisałem... Dopóki nie osiągnie to jakiegoś sensownego poziomu nie ma co robić wokół tego szumu... No i nie wmawiajcie mi że wolicie patrzeć na stare Volvo, BMW i Fordy niż na odpicowane Nissany, Toyoty itp... Emocje ? W jednym wyzwala je jadący bokiem Maluch... A w innym Nissan... Kwestia osobista... A czy idzie w dobrym kierunku ? Okaże się za kilka lat...

No i Kyjgelu mój drogi. Nie porównuj tego co zamieścił Dredziu dla funu z kimś kto się "profi" zajmuje driftingiem...

Komentarz

Nie było fajniejsze i nawet nie miało zamiaru robić szału. To było od tak dla frajdy po placu za szkołą.
                  Nigdy nie nazwałem tego driftem lub pokazem moich umiejętności.

Gdybym miał własne auto o odpowiednich warunkach mógłbym się pochwalić ale chyba nie sądzisz że będę wchodził 120 w zakręt kolegi Golfem.
                  Rozumiem intencje ale akurat źle dobrałeś przykład do kontrastu.

Mówiłem wcześniej każdy orze jak może. Jak ktoś chce to może driftować nawet dwukółką z węglem ale powiedzcie mi w takim razie gdzie rysuje się granica między sportem i dobrym smakiem a kiczem?

Komentarz

Kiczem jest udawanie i przejaskrawianie. trzeba zobaczyć zapał i pracę włożoną tych kierowców. Nie ważne czym, ważne jak. Mnie samego nie stać żeby bawić się w coś takiego, nie miałbym nawet na głupią e30, o paliwie, gumach i reszcie nie wspominając. Poza tym jest parę ciekawych wozów, Soarer, 200SX, E36 M3 to kiepskie samochody?

Komentarz

Kiczem jest udawanie i przejaskrawianie.
                      Rozejrzyj się po ulicy. Tego u nas nie brakuje i błędem jest myśleć że w małym stopniu nie wkradło się również na tor.
                      Ostatnio oglądałem filmik z polskiej "szkoły driftu" i redakor zadawał pytania poszczególnym osobom. Jeden wysiadł z BMy i skleił jakieś sensowne zdanie po czym podeszli do typairy która zupełnie nie radziła sobie z wypowiedzią. Ogólnie zrozumiałem tyle że przyjechała popalić gumę.
                      trzeba zobaczyć zapał i pracę włożoną tych kierowców. Nie ważne czym, ważne jak.
                      Wiesz masz dużo racji w tym co mówisz ale nie zupełnie ważne jest to czym startujesz. Nie mówię o S15 czy Skyline'ach ale nie popadajmy w skrajności. Jeśli w taki sposób podejść do sprawy to można by organizować zawody na szrocie. Wiesz nie idźmy z motyką na słońce jeśli chcesz coś robić musisz osiągnąć te minimum.
                      200SX
                      Oj

PS:Spróbuje poszukać tego filmiku ;}

Komentarz

No mam. Wytrwajcie do połowy i posłuchajcie wypowiedzi ludzi:

Maniacy Dryftu.

EDIT:Ignac albo Witek wydziel nam tą dyskusję stąd.

Komentarz

Elyta Polskiego DrYfu...

Komentarz

Puściłeś linka z filmiku gdzie pokazali paru amatorów i pod tym kątem oceniasz całe środowisko drifterów...litości.

Komentarz

Puściłeś linka z filmiku gdzie pokazali paru amatorów i pod tym kątem oceniasz całe środowisko drifterów...litości.
                              Przecież nikt tego nie napisał... Bierzecie wszystko na poważnie...

Komentarz

A...fakt. Nie zauważyłem, fakt, śmieszne.

Komentarz

Pracuję...
                                X