Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Drifting

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Drifting

Tak czytam sobie i myśle że co niektórzy są zbytnio zajarani tą otoczką JDM. Bez urazy sam lubie ale nie do przesady... Mówicie że w Polsce to lipa bo E30, E36, E34 czy Sierra i jeszcze body nie mają ale rozpierdziel zderzak za kilka kafli np od Wings West w 200sx jestem ciekaw co by któryś z was wybra. Nowy zderzak czy opony wache i usztywnienie budy... Dla was klekot ale który wsadźi do tego grata jakim jest E30 czy E36 V8 od M5 odłączy wspomaganie i spróbuje opanować fure nie robiąc spina. Prawda jest taka drifting to sztuka porównywalna do malowania obrazu. Czy patrząc na obraz ludzie oceniają pędzel czy gotowy obraz i kunszt artysty? Ludzie robią cuda tutaj bez żadnych turbin zawiasów po 10k czy opon Toyo dających czerwony dym wolą zrobić coś co jeździ dobrze niż wygląda dobrze...Będzie kasa od sponsorów będą body kity szpojlery i nełony. Nieskładnie ale sie troszke zasmuciłem tym wszystkim tymbardziej że widze co jeden znajomek robi z E30 i ile pracy włożył zarówno w samochód jak i samodoskonalenie.

Komentarz

Panowie, a od czego zaczynali Japońce?

"Haciroku", przełęcz i rozpier***anie się o barierki...

I czym mają się Polacy uczyć driftować? Nie każdego stać nawet na zakup i UTRZYMANIE 200SX (w którym turbo i dyferencjał padają jak muchy przy drifcie), a z tego, co czytam na forach, to Seria 3 wcale nie jest takim złym samochodem do driftu. Wręcz przeciwnie. Czy fakt, że to Japonia wymyśliła drift oznacza od razu, że to ich samochody są do niego "najlepsiejsze"? Owszem, uwielbiam JDM, Skyline bogiem, Soarer piękny, ale... TO POLSKA! 99% nie stać na takie maszyny, a lubi driftować. Czemu wymagacie od nich, żeby ich auta były picuś-glancuś odwalone? To ma driftować, służyć do nauki i zabawy. Drifting u nas dopiero się rozwija. Ktoś tu wspomniał, że wygląda to w Polsce "kiczowato"... a mówi to pewnie, bo widział parę filmików z D1GP, gdzie latają auta warte na oko >100k $, profesjonalnie przygotowane. Dam głowę, że i Japończycy zaczynający dopiero przygodę z driftem startują w regionalnych zawodach w złomiatych starociach, poobijanych i odrapanych.

Osobiście uważam, że nie ważne, czym się jeździ/driftuje. Ważne jak się to robi. A żeby robić to dobrze, potrzeba treningów, części, paliwa... hajs, hajs, hajs.

Nie stać nas na to. Radzimy sobie jak umiemy. To nie kicz w moim odczuciu. To po prostu przymus. Polscy drifterzy staną się znani, znajdą sponsorów - pojawią się i piękne auta. Na razie trzeba się cieszyć tym, co jest.

Driftujace Volvo? Bardzo mi siÄ™ podoba!

Komentarz

Re: [Foto] Lukas

Zamieszczone przez kyjgel
        A...fakt. Nie zauważyłem, fakt, śmieszne.
        Wyłapałem sarkazm.

Nie nie oceniam po amatorach całego środowiska. Ale żeby być pro trzeba od czegoś zacząć. Sam filmik wrzuciłem w lekko prześmiewczym tonie.
        Ale zupełnie na poważnie to impreza jak widzieliście była pod patronatem Polodego który sam wypowiedział się na temat poziomu. Po czym usłyszeliśmy wypowiedzi uczestników...
        "klatki,jeździmy z kolegami,popalić gumę" takie stwierdzenia usłyszeliśmy. Więc śmiem twierdzić że nadal część pasjonatów nie do końca rozumie czym jest drift.
        Mówisz że nie ważne czym tylko ważne jak, owszem po części tak. Ale nie w takim stylu.
        Do tego filmik nie był spod znaku smiesznych to fragment jakiegoś reportażu nadawanego w nie znanej mi telewizji.

No gdybyś usłyszał o "dryfcie" po czym 4 kręcące 8 Bmki i jakże wysublimowane zdania uczestników i na Twojej twarzy ukazał by się drwiący uśmieszek.
        I powtarzam nie oceniam całego środowiska pokazałem tylko że jednak ważne jest to czym i w jakim stylu. Bo okazuje się że Polskie drifterskie środowisko nie jest tak krystalicznie czyste jakie je widzicie. I tu wkrada się wcześniej wspomniany kicz.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
          Bo okazuje się że Polskie drifterskie środowisko nie jest tak krystalicznie czyste jakie je widzicie
          Podaj mi chociaż jedno zdanie gdzie ktokolwiek coś podobnego stwierdził

Komentarz

Ehh... Czasem mi się zdaje że niektórzy czytają to, co chcą przeczytać...
            Po raz ostatni napisze : Nikt nikomu nie karze kupować odjebanych fur za nie wiadomo ile $$$... Nikt nie podważa umiejętności Polskich drifterów... Chodzi o widowisko ! Ludzie... Większość z was chodzi pewnie na imprezy na disko, ale ile z was było na takiej porządnej imprezie ? Gdzie trzeba wybulić zdrowo za bilet tylko po to żeby się pobawić jeden dzień. Jeśli nikt z was nie był na takiej imprezie nie zrozumie pojęcia "widowiskowość". Impreza ma być zrobiona z rozmachem... Ludzie mają się pchać drzwiami i oknami. Gdzie po wyjściu z niecierpliwością czekasz aż będą bilety na następną ! Osobiście byłem na jednym pokazie DrYftu w PL... I potem powiedziałem sobie nigdy więcej... Niestety ale ten sport jest jeszcze zdominowany przez pseudo dryfterów, którzy potrafią tylko palić gumę. Nie wątpię... W Polsce pewnie jest wielu wspaniałych kierowców. I że trzeba mieć dużo $$$ na taką zabawę... Ale z drugiej strony... Skoro mnie na coś nie stać, to po co na siłę odwalać szopkę ? To tak jak bym kupił sobie samochód, na którego utrzymanie mnie nie stać. Stał by pod domem i chwalił bym się wszem i wobec że mam taki samochód... Tylko po co ? Trzeba mierzyć siły na zamiary... I szczerze powiem... Śmieszy mnie dryfting w tych wszystkich szrotach... Nawet jeśli kierowca ma zajebiste zdolności... To tak jak z Tuningiem tych wszystkich Daewoo Tico, Matiz, chodź by nie wiadomo jaką moc miał pod maską i jak był odpicowany... Zawsze będzie mnie to śmieszyć... Chodzi też o to, żeby chociaż w minimalnym stopniu samochód jakoś się prezentował wizualnie... Chyba mi nie powiecie że zdjęcie BMW, które zamieściłem na 1 stronie nie zalatuje wsią ? Mi osobiście od razu śmiać się chce... A to widowisko nie ma powodować śmiechu tylko coś w rodzaju : . A niestety póki ludzie nie zaczną przywiązywać do tego większej wagi, nie ma szans na jakiś większy rozwój tego sportu w Polsce... Śmiejecie się z dymiących na czerwono opon. Myślicie że Ci zawodnicy bulą za nie z własnej kieszeni ? Oni je dostają za darmo ! A nawet im dopłacają byle pokazali się z tymi oponami ! Wkład finansowy jest duży. Ale jeśli ktoś podchodzi do tego full Profi, na pewno mu się to zwróci... Jak już wyżej pisałem... Chodzi mi o drifting jako widowisko... Jesteśmy jeszcze daleko za murzynami...

Komentarz

Oto nasz najlepszy , Maciej Polody [Polody Performance]

Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

to moze ode mnie cos...

http://www.youtube.com/watch?v=j9xDuIWrxaQ

Jakos nie umiem patrzec na ten temat... myslalem ze bedzie tu cos ciekawego o drifcie a co widac?? Od poczatku jakas klotnia. Kazdy jezdzi czym moze i nie wazne jak to wyglada, licza sie umiejetnosci, nie kazdego stac na jakas S14 ktora kosztuje mase kasy. Od czegos trzeba zaczac.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Moim nie zdaniem nie ważne jaką furą się driftuje, ale w jaki sposób się to robi. Nie każdy posiada takie umiejętności i wyczucie samochodu jak niektórzy drifterzy. I styl jazdy. Wkładają w to mnóstwo swojej pracy, czasu treningów, żeby osiągnąć to minimum. Drift to drogi sport, a większość polskich drifterów nie posiada sponsora, a szkoda, może warto by jednak zainwestować w tą dyscyplinę skoro z roku na rok przybywa coraz więcej osób zafascynowanych driftem? Rozchodzi się również o publiczność, w końcu to bardzo widowiskowy sport. I nie oceniajmy zawodników po marce samochodu, bo marka o niczym jeszcze nie świadczy.

driftujmy.pl

Komentarz

PracujÄ™...
                  X