Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

JDM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: JDM

nie no opinia jest ważna a w jakim kolorze to bardziej widzisz ?? bardziej pasuje to maznac pod kolor nadwozia ?? (już za 2 lata kupuje ta toyotke i będe sie bawił więc mówcie )

Fani hondy lepiej nie zaglÄ…dajcie ((( http://otomoto.pl/honda-integra-acur...C16784975.html

Komentarz

Nie no, mnie nie widzi się tylko kolor obudowy reflektorów, kolor nadwozia mógłbyć jak najbardziej. Jeśli już, to może kolor obudowy-czarny, co?

Komentarz

niewiem niewiem czy to bedzie pasować jeszcze pomysle bo widziałem kiedys nissana 200sx z jedną obudową klosza (prawą) pomalowana własnie na ten kolor i mi sie spodobało

Geeeez jaki spojler :O

a może zamiast truenki coś takiego ?

tylko że uturbiona ;x a wydaje mi się ze trueno to N/A
        albo coÅ› takiego s14 przed liftingiem

Komentarz

W 200sx s13 coś ten zderzak mi się nie podoba. Jeśli już, to wybrałbym tego drugiego, w bardzo ładnym stanie, zadbany i wogóle.

Komentarz

Sprinter Trueno/Corolla Levin, bo to to samo jest, to seryjnie ma 4A-GE pod maskÄ…, wolnego ssaka o poj. 1.6 litra.

Piszesz bardzo pewnie, że za dwa lata kupisz AE86, wyślij mi jakikolwiek link do takiego samochodu sprzedawanego w Polsce...
            A jak już przejrzysz wszystkie serwisy i zorientujesz się, iż kupno takiego samochodu graniczy z cudem ochłoń trochę

A 200sx seryjnie sÄ… z turbo.

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
              m ochłoń trochę
              No dokładnie..

Podajesz przykłady aut, których utrzymanie kosztuje dość dużo a żeby nimi w miarę jeździć potrzeba już trochę umiejętności i wprawy..
              Radzę zejść na ziemię i pomyśleć na co na prawdę Cię będzie stać, bo później się tylko rozczarujesz.. :wink:

Komentarz

Nie raz czytałem jak to w s14 przy większym deszczu trzeba mocno uważać a co dopiero przy gorszych warunkach.
                Jak mu tata da kase to będzie sie takim woził, jak nie, to wspominając przepracowaną ilość godzin, będzie się liczył z każdą złotówką, bo pozna wartość pieniądza
                Ale to trzeba samemu doświadczyć, a pomarzyć każdy może :wink:

A same autko jest świetne http://www.youtube.com/watch?v=ImKsYRrAIeQ

Komentarz

Ja myślę o czyms lekko usportowionym na pierwszy samochód - co kojarzy mi się z CRXem, np:
                  http://moto.allegro.pl/honda-crx-1-6-16 ... 52619.html
                  Zdaję sobie sprawę jednak, że na dobry egzemplarz trzeba szykować 10k.. I mam nadzieję, że uda mi się zarobić większość samemu jadąc w przyszłym roku do pracy za granicę na wakacje :wink:
                  Najpierw jednak trzeba zdać prawko, potem można zastanawiać się poważniej.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

o kurcze ta hanka miażdży :O 9 kafli za taka bryke jesli bym nie dorwał toyotki to w takim stanie bym chciał samochód osobiście jestem fanem starszych edycji hond civic i crx (del sol SUX) a samochód w takim stanie że hej no albo 200sx lub w ostateczności s14 chociaz ja wolałbym s13 k's

a Jesli o toyotkę chodzi to własnie za ile mozna kupić w takim-średnio dobrym stanie ?
                    mam uszykowane już 7 tysięcy złotych ale wiadomo jeszcze pracuje w warsztacie to może jakieś 5 koła w 2 lata się uzbiera a przecież jeszcze 18 i wtedy troszke się kase wysepi [mam nadzieję ] pozatym słyszałem że mozna tanio z danii czy nawet czech/słowacji sprowadzić (tanio czyli chodzi mi o tanie koszty przetransportowania do polski bo sam raczej nie mam zamiaru sprowadzać )

Komentarz

Co do Toyotek, w Polsce przynajmniej moje oczy nie znalazły żadnej na sprzedasz, u niemców też nie ma, przynajmniej na autoscoutcie i automobile. Na ebayu UK znalazłem jedną sztukę (!) w cenie 7k funtów, do której trzeba dodać cenę transportu, opłat i przekładki, może w 45k można by się zamknąć na gotowo Chociaż tak z doświadczeń znajomych/rodziny z przekładkami i ogólnie samochodów zza granicy, to raczej bliżej 50 będzie.

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                        Co do Toyotek, w Polsce przynajmniej moje oczy nie znalazły żadnej na sprzedasz, u niemców też nie ma, przynajmniej na autoscoutcie i automobile. Na ebayu UK znalazłem jedną sztukę (!) w cenie 7k funtów, do której trzeba dodać cenę transportu, opłat i przekładki, może w 45k można by się zamknąć na gotowo Chociaż tak z doświadczeń znajomych/rodziny z przekładkami i ogólnie samochodów zza granicy, to raczej bliżej 50 będzie.

Od czasu do czasu widzÄ™ pojedyncze sztuki na allegro.

Ale to wszystko nic. Czek dis ałt, już raz wstawiałem tego linka, ale chyba mało chętnych.
                        http://otomoto.pl/mitsubishi-fto-fto-ni ... 64086.html

Komentarz

Szukałem w zakończonych, nie znalazłem.
                          Nie lubię FTO, ale trzeba przyznać, że unikat w Polsce, na którymś z forów chyba widziałem parę zdjęć zanim został skończony.
                          Ale dziwi fakt, że nikt od dość dawna nie chce wziąć tak ciekawego samochodu za tak dobre pieniądze...
                          Ja jestem chory na ten samochód http://motoallegro.pl/nissan-200sx-s14a ... 44602.html też długo stoi, ale to raczej z tego powodu, że strasznie ciężko sprzedać mocno zgrzebany samochód.

Komentarz

widziałem tego FTO na łamach magazynu GT fajna fura chyba z HOT (house of tuning) o ile sie nie myle

a jesli chodzi o tego nissana miazga ale ja i tak bym wolał cos bardziej stockowego żadnego driftu, może w przyszłości (czy te krzywe koła są wymaganie do driftu ?? bo imo wygladają jakby ten samochód się rozkraczył ) taki daily-car czy coś w podobie a w toyotce trueno się zabujałem. Pozatym koszty sprowadzenia bedą małe bo mam znajomości :d [brat wujka mojego dobrego przyjaciela sprowadza samochody z europy. tego corrado co wkleiłem zdjęcia tez sprowadził chyba z niemiec ] {i co to znaczy blokada mechanizmu różnicowego ?? czy to jest to co ludzie popularnie nazywają "szperą" ??}

Komentarz

Zamieszczone przez Kamcio94
                              czy te krzywe koła są wymaganie do driftu ?? (...) i co to znaczy blokada mechanizmu różnicowego ??
                              Na tle tego co wcześniej pisałęś to te pytania są, delikatnie mówiąc, nie na miejscu...
                              Jarasz się że kupujesz nie wiadomo jakie auto a takich rzeczy nie wiesz.
                              Przestań juz pier.olić.

Komentarz

poprostu nie znam sie na tym ... a chcę sobie kupić toyotkę nie ze względu na ten cały "Dżejdi emowski Stajl" tylko dlatego że podoba mi się drift oglądałem jedynie na filmikach w necie więc nie wiem jak wyglądają stojące samochody (chodzi mi teraz o te koła) i na serio nie wiem co to jest blokada mechanizmu róznicowego ;x a jesli chodzi o samochody japońskie (ogólnie wszystkie) to poprostu lubie je ze względu na drift ale sam sport (?) jest mi nieznany [jestem kompletnym laikiem]

Komentarz

PracujÄ™...
                                X