Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Koszt założenia turbo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Koszt założenia turbo

No zdecydowanie za dużo Ci się przytrafiło tych "literówek".

Komentarz

Zamieszczone przez Kamol89
      Dreadlock za kogo Ty mnie masz?
      Jeszcze nie wyrobiłem sobie zdania na Twój temat ale już po pierwszych słowach mam pewne odczucia.
      Co do tego Twojego bezpiecznego ciśnienia doładowania...
      Wrong. Nie ja o tym pisałem tylko PP.
      można czasami pomylić przycisk na klawiaturze
      Czasami, Ty robisz to nagminnie.
      Chyba się naczytałeś czasopism o tuningu i teraz jesteś fachowiec co?
      Nie, gdy się na czymś nie znam nie udaje "fachowca". Polecam to również Tobie.

Komentarz

Ja też się nie uważam za fachowca, a literówki każdemu się mogą zdarzyć. Skoro był taki temat to chciałem coś dodać od siebie i szkoda, że panuje tutaj taka fala krytyki na nowych użytkowników. Z resztą mniejsza o to...

Komentarz

Skoro był taki temat to chciałem coś dodać od siebie
          Ok
          i szkoda, że panuje tutaj taka fala krytyki na nowych użytkowników.
          Wydaje Ci się.

Komentarz

A co do tych literówek to po prostu łapiesz za słówka,
            Jak ktoś przesadza to tak robie - większość wie, że lubie się przypier*olić jak jest ewidentny powód
            Zamieszczone przez Dreadlock89
            Kamol89 napisał(a):
            Co do tego Twojego bezpiecznego ciśnienia doładowania...
            Wrong. Nie ja o tym pisałem tylko PP.
            No właśnie Zostaw Dreda w spokoju
            Chyba się naczytałeś czasopism o tuningu i teraz jesteś fachowiec co?
            Nie, po prostu myśle realnie i rozsądnie.

Komentarz

Nie wiem jaką ta Beem ma standardowo kompresje, ale wydaje mi się, że 0.7 bara to dużo jak na e36 - czyli lata pewnie środek lat 90'
              http://mwiszniewski.carbonmade.com/
              http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Nie zapomnij jeszcze o N20, Hydraulic Suspension & Bodykit :mrgreen:

Komentarz

thooorn lubi być niemiły ;]
                  http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Wiem że wpier*alam się trochę bo temat pewnie ucichł ale... :mrgreen:

Kolega wymienił wszystkie koRektory itp a co z tak podstawową rzeczą jak IC ? ( Intercooler jak by ktoś pytał )
                    Kolektory to na pewno wymienić musiałeś bo jak by nie było turbina to system ponownego wykorzystania spalin... Więc downpipe musiałeś zamontować i kolektor główny z mocowaniem na turbine... Co więcej... 100hp za 5000zł ? Raj człowieku ! Rozumie że dajecie gwarancje za zasadzie "Wie pan... Do bramy wytrzyma a co dalej to już Pana spawa" ? Przy tak wielkim skoku mocy TRZEBA wymienić elementy silnika na mocniejsze nie wspominając o skrzyni biegów i przeniesieniu napędu... Oczywiście są jeszcze hamulce i zawieszenie ale kto by się przejmował... Ważne że dmucha na 0.7 bara...
                    Golf 1,4 TUUUURRRRBBBBOOOOO :mrgreen: Koleś co się na to zdecydował gigant musi być :mrgreen:
                    Podsumowując... Turbo za 5000zł ? Tylko w Gajos Sopot

Komentarz

a co z tak podstawową rzeczą jak IC ?
                      Z tego co czytałem kiedyś, IC nie musi być jeżeli turbo jest nisko ustawione... Kurde dzie to było ... Auto Świat?

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                        Golf 1,4 TUUUURRRRBBBBOOOOO :mrgreen: Koleś co się na to zdecydował gigant musi być :mrgreen:
                        Podsumowując... Turbo za 5000zł ? Tylko w Gajos Sopot
                        Nie zapomnij o pakiecie naklejek (Sparco, Toyo, Yokohama itp.) i jakims "wyczesanym w kosmos" malowaniu a'la Underkałer. Aha, do tego pakiet spojlerow od Calibry = +30% mocy.

Komentarz

I + 10 do aero

Komentarz

I wtedy TurboDynoMan zawstydził Bieśka i wpakował do Golfa +150hp.

Komentarz

Szczerze nie ryzykował bym zakładania turbo bez IC... Przy większej prędkości może tak ale po mieście w upale... Nie ma szans...

Jeszcze są alu dywaniki, kołpaki spinery, czaszeczki na gałkach do zmiany biegów i tych dynksach od drzwi... :mrgreen: Taki to ma z 300 kunia jak nic ... :mrgreen:

Komentarz

Czemu Turbo bez IC to bezsens ? Nic podobnego - poprostu nie będzie takie efektywne, przy soft-turbo, straty będą niewielkie przy jeździe, z dobrze ustawionym dolotem, ale przy ruszaniu w gorący dzień już może być strata większa. Fakty są takie, że w krajach zimnych, skandynawskich np. IC jest często zbędne. Korektory - jeden musiał być zmieniony jeśli to nie kompresor, drugi niekoniecznie - ssący moze pozostać taki sam. Też uważam, że człowiek który zrobił turbo w gofrze 1.4 to bajkopisarz, no ale co tu będe kogoś osądzał.

Komentarz

Pracuję...
                                X