Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[FOTO] TomakBanan

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [FOTO] TomakBanan

Witaaam. Jako że po dłuższej przerwie w moim pokoju znowu gości porządny aparat, postanowiłem założyć własny wątek w którym będę umieszczał zdjęcia i liczył na szczere komentarze . Jednak zanim wrzucę zdjęcia z nowej puszki pokaże wam moje wcześniejsze zdjęcia.

A więc, zdjęcia te zostały wykonane w roku 2008, na Air Show w Krakowie.

Jurgis Kairys

Oraz zdjęcie które mi się osobiście spodobało:]

Czyli ufajdany ogon Miga bodajże 21 z Żelaznymi w tle

Re: [FOTO] TomakBanan

Pierwsza fota naprawde mi sie podoba . Za to ostatnia - pomysł dobry, wykonanie takie sobie.
    ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

Wszystkie mi się podobają, interesujesz sie samolotami jednosilnikowymi?
      Przyznam szczerze ,że oprócz 3 moich ulubionych aut chciałbym mieć taki dla siebie samolot takich gabaretów jak na tych zdjęciach.

Zapraszam do mnie ,też będę miał coś ciekawego jak będziecie wpadać do mnie .
      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Interesuje się ogólnie lotnictwem, chociaż najbardziej szybownictwem. Właśnie jestem w trakcie robienia kursu szybowcowego ^^

Kilka zdjęć z pokazów w Krakowie- 2010.

Zdjęcie zrobione na moim aeroklubowym lotnisku, startujący Bocian :]

I takie coś, w sumie nie wiem jak to nazwać

Komentarz

Łał, zdjęcia poza pierwszym, zwyczjanym, są naprawde super :wink:. Ostatnie, rzekłbym, intrygujące.
          ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

i z innej beczki

a za jakże miły komentarz dziękuję

Komentarz

A juz mialem wrazenie, ze to pietorolki. Pierwsze zdjecie mnie zmylilo. :wink:

Zdjecia z pokazu swietne :wink:

Komentarz

Patrząc na to mokre coś co kapie mi z góry na głowę postanowiłem wrzucić z wakacji coś.
                Tak dla przypomnienia, jak ładnie było miesiąc temu xP

Oraz zdjęcie sensu nie mające, no może pokazuje dzień moich urodzin
                a de facto było to bawienie się możliwościami nowego-starego obiektywu :]

Komentarz

Pierwsze prześliczne..

Komentarz

Dziękuję za opinię.
                    I bardzo dziękuję, za pozytywną opinię ;D

Niedługo wrzucę trochę zdjęć z obiektywu, w którym się zakochałem. Pentacon 1.8/50, czyli jasna, manualna stałka. Leżała razem z Prakticą MTL 5B, nudno jej było. To dokupiłem najtańszy adapter z m42 na bagnet Canonowy i trzepie tym zdjęcia. I jestem super zadowolony, nie żałuje żadnej złotówki wydanej na ten adapter, i już powoli rozglądam się za jakąś 135 i 200 z bagnetem na m42 :]

Komentarz

Dość spontaniczne pstryki. Nie było czasu i warunków na sensowne zdjęcia, lecz przedstawiam efekty:

Po staremu i po kolorowemu:

I trochę z boku.

Mam swoją opinię o zdjęciach, wiem co w nich jest nie tak. Lecz chętnie przeczytam słowa krytyki-bądź pochwały :wink:

Komentarz

Kadry na pierwszych okej - ot, normalne portrety. Dziewczyna wygląda dobrze. Ubiór - tyle co widzę, okej.

Czarno-białe dużo ładniejsze od kolorowego.

Na pierwszym gubisz ostrość trochę...no i odsłaniasz ten paskudny kolczyk. Na drugim z kolei z głowy dziewczyny wyrasta Ci drzewo/słup - a w tle masz bałagan który osobiście moją uwagę trochę odciąga.

Moja opinia jest taka - że po prostu są to ładne, ale zwykłe zdjęcia. I czekam na kolejne!

ps. czym fotografujesz?

Komentarz

Dziękuję za opinię. Kolejne będą lepsze :]

Eos 40d plus pentacon 1.8/50. Tu wina niewyostrzenia, normalna matówka w 40d jest kiepska przy ostrzeniu manualnym, a na używanie live view plus dziesięciokrotne powiększenie, by idealnie wyostrzyć na punkt nie było czasu.
                          Irytuje mnie brak czasu na cokolwiek. Chociaż mam nadzieję, że uda mi się znaleźć pół godziny tu, pół godziny tam i jeszcze koleżankę pomęczyć :]

Komentarz

Można by napisać, że makro. Ale nie wiem, czy odważę się napisać, jak to zrobiłem

Komentarz

Zgadnie ktoś, cóż to za samochód? Powiem szczerze, że prawie padłem jak to zobaczyłem w lesie

Komentarz

Pracuję...
                              X