Też tak robiłem, a to podobno nie dobrze. Jak złapiesz cug to musisz kuć zelazo.
Zaś stoisz w miejscu i nie ma postępu. Ja teraz czuje że wiater wieje.
Ogólnie juz mniej rysuje na A4 teraz idzie A3 więcej upchniesz detali co za tym idzie ładniej sie rysunek prezentuje
Hah, to ja mam zgoła inaczej - jak w jakiś rysunek włożę dużo pracy, a zwykle wkładam, to zawsze na koniec jestem "zmęczony" i muszę odpocząć Raz mogę rysować już parę dni później, a innym razem miewam nawet i ponad miesiąc przerwy. Po prostu muszę poczuć, że chcę coś wyskrobać na kartce - wtedy zaczynam i jadę z rysunkiem nawet 3-4 dni. Rozkładam sobie pracę, bo nie potrafię siedzieć nad kartką kilka godzin, ponadto zawsze na następny dzień dostrzega się w progresie coś, co można poprawić, a nie widać tego było wcześniej.
Powiedz mi, gdy kończysz pracę, to jeżeli rysowałeś w bloku nie-technicznym, Twoje kartki też są całe "powyginane" od ilości nakładanego ołówka? Jak skończyłem Misty day, remains of the judgement, to robiąc fotkę musiałem położyć na rogach kartki krawędzie przedmiotów, by była prosto Zwykła kartka rysunkowa ma tę zaletę, że nie niszczy się po wpływem mocnego ołówka jak techniczna, ale niestety to wszystko kosztem "zawijania" się jej powierzchni.
Używam tylko tych. Najlepsze chyba są. Żeby nie niszczyć kartki odpuść sobie kontury twardymi ołówkami(H)używaj tych ołówków do lekkich cieni i nie rysuj nimi pionowo zawsze głaskaj nimi kartkę bokiem ołówka ale to chyba już wiesz hehe
Lutuj jak najwięcej zobaczysz że będziesz robił coraz lepsze. Dobierz pod siebie taką technikę która będzie Ci pasować heh zeby robiło się Tobie łatwiej i szybciej
Kontury robię akurat delikatnie, tylko do szkicu i przed wypełnieniem. A niszczenie kartki technicznej oraz odginanie się rysunkowej powstaje wskutek nanoszenia miękkiego ołówka, od B3 w górę
Łatwiej i szybciej nie bardzo, bo wolę wykonać starannie, niż na szybko. Wiem tylko tyle, że nigdy nie będę rysował fotograficznie, więc nie robię sobie ciśnienia i rysuję tak, jak potrafię najlepiej
Komentarz