Lukas wiesz czemu nie komentuje twoich zdjec?
Bo one sa zawsze dobre i na wysokim poziomie, a wiec za kazdym razem musialbym pisac to samo.
Moze dla odmiany jakas kompilacje??
Sprobujmy cos wymyslec
Pozdro miszczu
Tak. Oczywiście zgadzam się, że z technicznego punktu widzenia fotki są zbyt ciemne...ale klimat uszedł z niego wraz z otwarciem przeze mnie tego linku, Stary. :wink:
Ciemność jest zupełnie zamierzona. Każdemu podoba się coś innego - Ja robię to po swojemu.
Zgadzam się :wink: Klimat, klimatem... Ale kurde no... Musi być coś widać :wink: Ja z moją poprawką znowu przesadziłem w drugą stronę... Trzeba tutaj znaleźć "złoty środek" :wink: Nie za jasne, jednak też nie całkowicie "czarne" :wink: Wiem o co Ci chodzi mówiąc klimat, jednak chcąc ukazać cały klimat musisz w jakiś sposób pokazać te auta :wink:
To jeszcze nie to...
Kurde... Problem w tym że zdjęcie cholernie mi się podoba i ma ogromny potencjał... Ale brakuje mu jedynie tego "czegoś" :wink: Jutro będę miał dłuższą chwilę to pokombinuję :wink:
Widzę, że przysiadłeś do niego - Teraz w sumie auta wyglądają rewelacyjnie - Ale spójrz co się stało z tym soczystym kolorem nieba i zachodzącego słońca. Stało się to --->
Cała sztuka polega na tym, że jeśli zostawię niebo tak piękne, i urzekające (subiektywna opinia) i podniosę jasność na samochodach...fotka traci klimat - Jeśli natomiast chcę podbić jasność na całym zdjęciu...czar nieba pryska. :wink:
Niezmiernie miło przyjmować mi od Ciebie słowa uznania (zwłaszcza, że widziałem Twoje fotografię) - Ale...czekam na ostateczną wersję "San Andreas przy Galerii "Pestka"" - W Twoim wykonaniu. :wink:
Racja... Za bardzo skupiłem się na autach :wink: Przegapiłem niebo... Nie jestem jakimś super fotografem :wink: Po prostu czasem mi jakieś zdjęcie dobrze wyjdzie :wink: ( Głupi ma zawsze szczęście :wink: )
Oryginalne niebo + trochę nasycenia na auta i lekkie rozjaśnienie karoserii...
Myślę że to jest to... :wink:
Czekam na Twoją opinie :wink:
Ps: Niebo było jaśniejsze przez Diffuse Glow, ta lekka poświata nad autami to właśnie ten efekt :wink:
Ciesze się jeżeli chociaż odrobinę Ci się podoba :wink:
Nie ma już co zmieniać :wink: Tak jak pisałem zdjęcie jest świetne, tylko trzeba było odsłonić troszkę samochody :wink:
Może troszkę potrafię w PSie obrobić zdjęcia, lecz do robienia nie zawsze mam wenę :wink:
To czekam na kolejne zdjęcia w Twoim wykonaniu :wink:
To czekam na kolejne zdjęcia w Twoim wykonaniu :wink:
Noo...zaczną się ferie, a mi skończy się zapalenie płuc - Się wyjdzie na miasto, porobi jakieś zdjęcia. Może koleżanki jakieś namówię...zobaczymy. :wink:
Zamieszczone przez Biesiadnik
Ps: Wystarczy koleżeński uścisk dłoni :mrgreen:
Naturalnie. Tylko nie za blisko, bo zarażam ponoć teraz... :mrgreen:
W każdym razie, dzięki jeszcze raz za wyciągnięcie z niego tego piękna. Sam bym do jutra z tym walczył...
No, gdyby nie ten samochód za tym Jeepem, to mozna od razu by pomyśleć ze to Ameryka . Lukas jakim dokładnie olympusem robisz te zdjęcia (jak juz gdzies to napisałes to podaj namiary). Ja myśle ze tez bede sie bawił w fotografowanie ale to raczej w dalekiej przyszłości. Mnie bardziej pociąga martwa natura, przyroda, ptaki, zachody/wschody słońca itp. Chociaż nie mówie ze twoje zdjęcia są złe, a wręcz przeciwnie .
Dane aparatu są w EXIF'ie zdjęcia. Lumix DMC-FZ18. Od Panasonic'a. :wink:
A faktycznie.. , patrzyłem od razu na przeróbke Biesiadnika. A gdzieś mi tu na forum mignął olympus...
Ja jak bym miał się w to bawić to zdecydowanie wybrałbym Nikona albo właśnie jakiegoś Olympusa. Albo też, jezeli miałbym kasę to postawiłbym na digiskoping i zakupił lunetę. Ale wtedy już bym musiał przywiązać większą uwagę do fotografowania ptaków. A tak ogólnie, to są to takie małe marzenia .
Komentarz