Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Foto] Lukas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Foto] Lukas

Myślę, że Dread ma sporo racji w tym co napisał.
    Gdybym zobaczył tylko te zdjęcia, nie widząc poprzednich powiedział bym- rewelacja!
    Lecz w tych zdjęciach widać naleciałości z poprzednich- jakbyś miał kilka motywów które często powtarzasz, zresztą za każdym razem coraz lepiej Ci to wychodzi. Podoba mi się to, ale chętniej zobaczył bym jakieś nowe pomysły, a wiem, że stać Cię na nie :wink:

Komentarz

Komentarz

Fotki OK :wink: Postać ładnie wyostrzona,lekko rozmazane tło.Lecz w pierwszej focie tło bym bardziej wypośrodkował A tak po za tym to w dalszym ciąga ta sama tematyka,ale w innym "opakowaniu".

PS:Lukas gdzie twój awatar ? Jakoś się zmieniłeś ostatnio mało piszesz,wklejasz fotę jakiegoś dzieciaka i w ogóle...

Komentarz

Uważa, że "wydoroślał"...

Komentarz

Komentarz

2 - epickie!
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Komentarz

Cieszę się, że sięgnąłeś też po inną tematykę zdjęć niż portret i samochody. Nie, nie dlatego, że słabo Ci to szło. Po prostu pewna monotonia zagościła

Co do zdjęć:

Stolik z kawką i gazetą- pomysł niegłupi, chociaż ja jakoś inaczej ustawił bym rzeczy na stole- filiżanka bliżej gazety, tak, jakby osoba czytająca gazetę piła tą kawę. Postarzenie zdjęcia wyszło ładnie, choć bardziej bym to widział w sepii, ponadto mogło by być prościej. Krawędź stołu nie jest równoległa to dolnej krawędzi zdjęcia :wink:
                  Pokombinował bym też z oświetleniem. Widzę, że chyba ściemniałeś rogi zdjęcia, ale ja bardziej widział bym to albo z światłem bardziej od boku- w stylu lampki która ładnie by oświetliła stół, pozostawiając we względnym cieniu resztę, oraz dała cień z filiżanki i może trochę gazety...
                  A w ogóle w świetle dziennym wpadającym przez taką starą, drewnianą okiennicę, tak, by widać było smugi światła był by miód...

Budynek natomiast mi w ogóle nie pasuje. Wygląda tak, jakbyś robił zdjęcie będąc dziesięć metrów niżej niż jest budynek- tak od dołu. Nie podoba mi się, że ściany tej wyższej części idą tak do środka. To dobrze by wyszło, gdyby szerszym kątem było zrobione z bliska- nie mówię o fiszu, ale takie 12-15 był by bomba.
                  Tylko, że co z tego- skoro nie masz, i ja sam nie mam fish eye'a :wink:

Swoją drogą, nie dokupywałeś nic do aparatu?

Komentarz

Dziękuję Ci ogromnie za opinię!

Zestaw póki co ubogi: EOS 450D + 18-55mm + UV + polar. Jak ładnie się uda dolarami zakręcić to może się rozbuduje coś tam...

Co do zdjęcia z gazetą - na ustawienie nie miałem wpływu. A foto pałacu właśnie ma za zadanie ukazywać ten...monumentalizm.

Dzięki raz jeszcze!

Komentarz

ProszÄ™

Zrozumiałem chęć pokazania monumentalizmu. Ale nie przemawia do mnie to zdjęcie

Ja teraz stanąłem przed wyborem- odkładać na samochód, czy kupować sprzęt. W teorii mogę kupić a potem sprzedać- ale na tym stracę. Także u mnie też totalny zastój, za to w maju będę miał się czym pochwalić w dziale o samochodach forumowiczów

Komentarz

Być może was to nudzi...ale mnie nie. :wink:

Komentarz

430 koni...

Komentarz

Byłoby świetnie gdyby nie ta Xsara...

Komentarz

Komentarz