Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Foto] Kauris

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Foto] Kauris

Skoro juz tu powstal dzial to sie dorzuce ze swoimi fotkami roznej masci..

maruda
    A-spec 17,839 km

Re: [Foto] Kauris

Noo tutaj widzę, że wręcz profeska Zdjęcie z orłem wymiata
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Super fotki,najlepsze są błyskawice i pszczoła,nie za bardzo kumam co ma znaczyć ostatnia fotka... :wink:
      GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

Witam

No muszę przyznać, że bardzo profesjonalnie tutaj wszystko zrobione masz

Patrząc na te zdjęcia, muszę przyznać że każde z nich ma w sobie coś co urzeka, zdjęcie osy bardzo mi się podoba.....dobre makro to podstawa Orły wymiatają Błyskawica jest w pewien sposób niesamowita.....po prostu aż dziw bierze :wink: Świeczka bombowa ! Wolałbym co prawda palącą się świeczkę z dobrze widocznym knotem, ale i tak zdjęcie jest mistrzowskie, "Polowanie na rekruta" - Zabawne takie Podoba mi się, że zarówno twarz jak i gazeta, są idealnie ostre, brawo. Co do ostatniego zdjęcia, na pewno ma w sobie jakiś ukryty morał lub coś.....ale ja nie rozumiem....za krótko żyje na tym świecie, a może źle na nie patrzę, ale nie rozumiem....

Ogólnie zdjęcia są na prawdę znakomite, cudowne i czekam na kolejne Brawo, Kauris !

Ps.Wszystkie zdjęcia są robione EOS'em ?

Pozdrawiam

Komentarz

Lukas,musze Cię wyprowadzić z 2 błędów :wink: :

-Na fotce nr.1 jest pszczoła,nie osa :wink:
          -Na fotce nr.4 leży cukierek "krówka" nie świeczka :wink:
          -To już nie błąd ale też nie rozumię tej ostatniej foty,chyba najnudniejsza z całej sesji...

Komentarz

Zamieszczone przez Jimmy
            -Na fotce nr.1 jest pszczoła,nie osa :wink:
            Oczywiście, przyrodnik ze mnie marny :wink: PSZCZOŁA > PSZCZÓŁKA :mrgreen:
            Zamieszczone przez Jimmy
            -Na fotce nr.4 leży cukierek "krówka" nie świeczka :wink:
            Leży krówka, ale to co "stoi" wygląda jak świeczka zalana woskiem, ale po bliższych oględzinach - To faktycznie może być krówka Masz rację
            Zamieszczone przez Jimmy
            -To już nie błąd ale też nie rozumię tej ostatniej foty,chyba najnudniejsza z całej sesji...
            Ja myślę, że to miał być taki pokaz umiejętności Photoshopowych - Bo fotka wygląda jak plakat z IKEA

Pozdrawiam

Komentarz

Chcesz powiedzieć że to foto z piorunem robiłeś sam? Sory ale nie uwierze. Fotki ładne ale niektóre wyglądają jak ściągnięte z neta (piorun,krówka i to ostatnie) :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                Chcesz powiedzieć że to foto z piorunem robiłeś sam? Sory ale nie uwierze
                A widziałeś jego sprzęt ? Jest w "Wasz Sprzęt" - I co Ty na to ? :wink:
                Fotki ładne ale niektóre wyglądają jak ściągnięte z neta
                Znajdź mi takie fotki, a Cię pozłocę :mrgreen:

Pozdrawiam

Komentarz

Nie myślałem że ta Sigma tyle potrafi.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                    Chcesz powiedzieć że to foto z piorunem robiłeś sam? Sory ale nie uwierze
                    A widziałeś jego sprzęt ? Jest w "Wasz Sprzęt" - I co Ty na to ? :wink:
                    Fotki ładne ale niektóre wyglądają jak ściągnięte z neta
                    Znajdź mi takie fotki, a Cię pozłocę :mrgreen:

Pozdrawiam
                    Widziałem jego sprzęt i co z tego? To że ma taki aparat nie znaczy że potrafi złapać nim błysk pioruna. Próbowałeś kiedyś? Ja tak...i bez względu na aparat jest to bardzo trudne.A podobnych fot w necie jest miliony.

Sory ale to że ma taki super aparat mnie nie przekonuje.
                    Przyjrzyj się,nawet jakość poszczegulnych fot się różni a to przecież taki sprzęt.
                    Ta z piorunem jest mniejsza jakby oprawiona itd.

Myślcie co chcecie ja tego nie kupuje.

Komentarz

Widziałem jego sprzęt i co z tego? To że ma taki aparat nie znaczy że potrafi złapać nim błysk pioruna. Próbowałeś kiedyś? Ja tak...i bez względu na aparat jest to bardzo trudne.
                      Bardzo trudne, nie znaczy niewykonalne :wink: A w dodatku Poznańskie niebo sprzyja :mrgreen: Ja tam wierze w to zdjęcie, i jak dla mnie jest piękne. Tyle.
                      A podobnych fot w necie jest miliony.
                      Ojj, Dredzik - Ale jeśli nie masz dowodu, nie oskarżaj :wink:
                      Sory ale to że ma taki super aparat mnie nie przekonuje.
                      Myślę, że fotograf też ma coś z tym wspólnego Myślę, że żeby robić dobre zdjęcia, trzeba umieć je robić
                      Przyjrzyj się,nawet jakość poszczegulnych fot się różni a to przecież taki sprzęt.
                      No, ale to jest normalne, że wszystkie zdjęcia nie wychodzą "czyste", bez "szumów" i idealne.....
                      Ta z piorunem jest mniejsza jakby oprawiona itd.
                      No i co z tego, że mniejsza ? Przecież jak ja wrzucę w dziale "GT4 Photomode" jedną mniejszą fotkę Subaru w Grand Canyon'ie to nie znaczy od razu, że ją "ukradłem" :wink:

Ps.Po co miałby nas oszukać ? Jest szanowany na forum, dorosły, i normalny......nie sądzę, żeby chciał popsuć Swój wizerunek
                      :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Koniec off-topu! :wink:

Ja uważam,że zdjęcie należy do swojego autora. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Jimmy
                          Koniec off-topu!
                          I to mi się podoba

Pozdrawiam

Komentarz

Chcesz powiedzieć że to foto z piorunem robiłeś sam? Sory ale nie uwierze. Fotki ładne ale niektóre wyglądają jak ściągnięte z neta (piorun,krówka i to ostatnie) :wink:
                            Ale Lukas zrozum ja go nie oskarżam,przeczytaj moje wcześniejsze posty nie napisałem że ukradł je z neta. Tylko że wyglądają jak ściągnięte z neta.

Niechce koledze robić tu OT i śmiecić w wątku.

Ale no przepraszam mnie to po prostu nie przekonuje.

Porównaj zdjęcia Jimmiego tam wszystkie są równe,dość podobne do siebie jakościowo.
                            A Tu każde inne.Te z piorunem jest mniejsze od innych a w dodatku oprawione w jakąś dziwną nie równą ramkę. Celowe udziwnienie?
                            A te z orłem...zdjęcie robione na dworzu super aparatem.Jakość?Jak z telefonu.
                            Przecież zrobione aparatem na dworzu powinno być piękne bo na dworzu masz wszystko dobre oświetlenie itp.
                            Zobacz u Jimmiego nawet przy pochmurnej pogodzie zrobił piękne foty o świetnej jakości.

No ale ja się już nie odzywam,nie jestem detektywem.Swoje zdanie powiedziałem.

Komentarz

Orly i nadgryziona krowka (tak, to nie swieczka) byly robione Minolta Z3. Reszta to canon z kitowym obiektywem lub z sigma 70-300
                              Zdjecia sa rozne bo zebrane z roznych okresow (przewaznie stare) i robione praktycznie 3 roznymi obiektywami. Tysiace fotek sie zrobilo a jak trzeba cos pokazac to ciezko wybrac... (chyba ze interesuja was fotki z imienin u cioci )
                              Ostatnia mi sie podoba ze wzgledow estetycznych (lubie minimalizm) i sentymentalnych (prywatna lazienka bliskiej mi osoby). Artystyczna wizja, ktora rozumie tylko autor i sentencja ktorej nie rozumie nawet on. Nie dziwie sie, ze nie przypadla wam do gustu

Czy zrobienie zdjecia blyskawicy jest trudne? Hmm.. jesli stac z palcem na spuscie i czekac na blysk, w nadziei ze wystarczy refleksu by iskre ustrzelic to faktycznie moze byc trudne Nie tedy droga! Statyw i aparat z pelnym trybem manualnym to minimum. Najlepiej jeszcze wezyk spustowy i duuuzo cierpliwosci.
                              Zdjecie jest zrobione z mojego pokoju przez szeroko otwarte okno podczas sporej ulewy i silnego wiatru Maksymalnie przymknieta przyslona i niskie iso dawaly dlugi czas otwarcia migawki w okolicy 5-8 sekund. Zdjecie strzelane za zdjeciem pozwala uchwycic niejedna iskre... czesciej migawka byla otwarta niz zamknieta Wazne by dobrac taki czas by nocna scena nie byla za jasna i takie iso by nie zgubic subtelnosci iskry (i tu jest troche jak ze skrzynia biegow - albo dlugi czas i wieksza sznsa ze zlapiemy iskre, albo wieksze iso i wiecej detali samej iskry, ale i czasy otwarcia krotsze). Zrobilem wtedy okolo 200 zdjec z czego polowa sie nie zapisala, bo robilem je "za gesto" (zdziwilo mnie to bo canon potrafi w serii zrobic sporo fotek, wiec nie przewidzialem ze nie da rady "zapisywac w tle"). Szkoda, bo stracilem kilka ladniejszych iskierek od tej. Czlowiek uczy sie na bledach (boli). Oczywiscie 95% zdjec to puste niebo
                              To co widac to tylko czesc kadru (dlatego taka mala fotka), ale niestety warunki mialem jakie mialem. Nie moglem ustawic statywu blizej okna i w kadrze mialem rame okna, a chcialem objac spora czesc nieba... Ciezko wyczuc w ktorym miejscu pojawia sie wyladowania. Akurat w to miejsce bilo kilka razy. To w sumie byly pierwsze testy wiec chodzilo w glownej mierze o dobor ustawien i analize uzyskanych efektow (tym bardziej boli strata ponad polowy fotek) w ramach zdobywania doswiadczenia. A ze komus sie ta iskierka podoba (wlozylem tyle wysilku w ta burze ze przy tak marnych efektach, mnie sie podoba - musi), lub wyglada jak "sciagnieta z netu" to tylko pokazuje jak niewiele trzeba To chyba byl nawet (ze wzgledu na szerszy kat) obiektyw kitowy.
                              Majac w sumie tylko JEDNO udane zdjecie z tej sesji nadajace sie do czegokolwiek, nie moglem oprzec sie pokusie i je przepuscilem przez fotoszope... Kadrowanie, kolory, kontrasty.. niebo bylo szarobure i smutne.. Moze to znaczyc ze "fotki z netu" tez sa rasowane
                              Ramka krzywa nie jest, a dodana zostala dlatego ze fota miala sie pojawic na stronie o ciemnym tle i potrzebny byl jasny kontur.
                              maruda
                              A-spec 17,839 km

Komentarz

Pracuję...
                              X