Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zdrowie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Zdrowie

W nadmiarze wszystko jest szkodliwe. THC to lek na wiele przypadłości, warto się tym zainteresować. Oprócz wiadomej przyjemności daje realne zdrowotne korzyści.

Komentarz

Tak, bardzo dużo leków robią z tego liścia. Co ciekawe to olej konopkowy jest jedynm z najzdrowszych do gotowania. Natomiast najzdrowszym olejem jest olej palmowy. Tanie to one nie są.

Komentarz

Nie liścia a topów ewentualnie łodyg. Poza tym w medycynie nie stosują naturalnych kanabinoli tylko syntetyczne. Samo palenie ma pozytywne działanie min.na:
        -astmatyków
        -przeciwbólowe
        -przeciwwymiotne
        -brak apetytu
        -brak snu

I wiele innych. Do tego w mózgu człowieka znajdują się receptory kanabinolowe które reagują na Thc, do tej pory naukowcy nie znają konkretnego ich przeznaczenia.

Komentarz

Ostatnio oglądałem ciekawy dokument "Food Inc." Piotr oglądałeś go? Jeśli nie to bardzo polecam, chociaż dotyczy głównie Ameryki to i tak można się lekko załamać. Wychodzi na to że nieistotnie jest czy żywimy się w Mc's czy sami sobie gotujemy - to jemy to samo, bo prawie cała dostępna w sprzedaży żywność pochodzi od kilku gigantycznych koncernów. Nie chce opowiadać tutaj całej treści, bo jest tam dużo więcej intrygujących faktów dot. ogólnie żywności, konsumpcji i sposobów odżywiania się, więc lepiej obejrzyjcie sobie ten film.

Komentarz

Sery

Siniak Wszystko się zgadza, jest wiele takich filmów na ten temat, natomiast ich jeszcze nie widziałem. Słyszałem od innych że to jest obrzydliwe, i naprawde przykre co jemy. Więc moją radą na ten temat jest kupować prokudty lokalne, albo na wsi, tam gdzie są najwyższej jakości.

Proszę was abyście nie jedli wędli, parówek, pasztetów i te inne drobne przetworzone produkty. To są już najniżeszej jakości mięsa, i wkładają do nich wszystko co popadnie. Mam znajomych którzy znają tych co robią i sami mówią że to co wkładają jest obrzydliwe.

Ja zamiast tych mięsnych dodatków jem ser żółty, biały, pleśniowy, itd. Pamiętajcie aby nie jeść tych tanich serów bo to są tzn. sery gastronomiczne, czyli zrobione na bazie tłuszczów roślinych, a nie zwierzęcych.

Komentarz

Ja raz kupiłem ser, który rzekomo był do pizzy. Okazało się, że jeść tego nie dało, o zapachu nie wspominając... Niestety ja jem parówki, i wszyscy mi mówią, że ich produkcja jest straszna. I tak myślę, żeby z nich zrezygnować.

Komentarz

Odradzam serów do pizzy, odrazu mażna stwierdzić że jest z tłuszczu roślinego. Lepiej kupic nieco droższy, a jakościowo dużo lepszy ser. Ja też jadam od czasu to czasu parówki, hamburgery itd. Tak jak wcześniej pisałem, musimy jeszcze zwracać uwagę na satysfakcje w życiu, bo sama super dieta nie załatwi wszystkiego.

Polecam na śwniadanko takie twarde pieczywo z ziarenkami, ser żólty, pomidor, oraz basylia (ja żyłem sypaną bo nie mam żywej na ten moment. Takie jedno ciacho (bardzo zdrowe i nisko kaloryczne) równa się jednej kajzerce która jest nadmuchana i sztucznie zrobiona. Uwieżcie mi to może skromnie wygląda ale się tym najecie.

Oto fotka dla was

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                  Uwieżcie mi to może skromnie wygląda ale się tym najecie.
                  No ja raczej nie
                  Nie wiem o co chodzi ale ja jem nie dużo a nie mogę zejść poniżej 100 kg

Komentarz

No jem 3 takie i waże 72KG.

A co do twojej diety to jak chcesz schudnąc to musisz jeść zdrowe tłuszcze/chlesterol co pomoże ci utrzymać dobry poziom curku we krwi. Wiele osób nie je bądz mało je i robi sobie jeszce większa krzywde.

To jest dla ciebie filmik wytłumaczy Ci jak się właściwie odchudza:
                    http://www.thedietsolutionprogram.com/b ... ath=/.aspx

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                      Zamieszczone przez Piotr
                      Uwieżcie mi to może skromnie wygląda ale się tym najecie.
                      No ja raczej nie
                      Nie wiem o co chodzi ale ja jem nie dużo a nie mogę zejść poniżej 100 kg
                      A ja jem dużo, a i tak przy wzroście 158 ważę tylko 42 kg.Dużo zależy od wieku.
                      GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                      Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Ja też jem dość sporo, ale u mnie już tak nie wesoło 163cm i 55 kg

Komentarz

Jesteś karłem?
                          narancs alternativa

Komentarz

niby czemu?
                            A żeby nie było OT to się zapytam czy to pieczywo na zdjęciu jest aż takie zdrowe czy może lepiej jeść ciemny chleb ze słonecznikiem?

Komentarz

Zamieszczone przez Krazio
                              A żeby nie było OT to się zapytam czy to pieczywo na zdjęciu jest aż takie zdrowe czy może lepiej jeść ciemny chleb ze słonecznikiem?
                              To i to jest dobre, nie jestem pewny które jest lepsze jak sie porówna obydwa produkty. Muszę się popytać ale na pewno jak są ziarenka to będzie super. Ciemne pieczywo już nie jest takie smaczne z tym - ale zdrowsze od zwykłego. Ale jedzcie jak chcecie.

Ja mam 176cm i waże 72KG. Normalnie wyglądam. Musicie sobie jakoś dopasować to na swoje normy ale podejżewam jak macie ok 50-60KG to 2 takie kanapeczki wystarczą. Gorąco wam je polecam.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                                Musicie sobie jakoś dopasować to na swoje normy ale podejżewam jak macie ok 50-60KG to 2 takie kanapeczki wystarczą. Gorąco wam je polecam.
                                Oj to ja bym musiał z 6 zjeść a mam masę 60 kg i 185 cm wzrostu
                                1+1=10

Komentarz

Pracuję...
                                X