Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Logitech G27 i drift

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Logitech G27 i drift

Od kilku dni jestem posiadaczem g27. Nie jestem mega turbo graczem ale na padzie ¨jakos" mi szlo. Na kierownicy nie jestem w stanie wyczuc kompletnie prawie zadnego auta. Po Wpadnieciu w poslizg nie jestem w stanie z niego wyjsc. Nie mowie juz o drifcie bo tutaj kontra podczas "boku" zawsze konczy sie piruetem. Mam pytani3 do graczy na g25/27 jakich uzywacie ustawien kierownicy?? co jest nie tak? bywa ze jadac przednionapedowka lece bokiem na zakrecie i przy lekkiej kontrze obraca autem jak.szmata....
    Prosze pomozcie i prosil bym.o nakies sety do.driftu no i sety kiery..
    pozdrawiam.serdecznie!!

Re: Logitech G27 i drift

O drifcie już się rozpisywałem na kierkach logitecha. Co do samej jazdy, musisz się nauczyć, początki są kiepskie nie ma tutaj zasady. Ustaw sobie tryb gry na symulacje, i pobaw się ustawieniem czułości kontrolera, możliwe że zostały ci ustawienia po padzie. Dopasuj je do swoich potrzeb i auta. No i ćwicz. Na padzie łatwe są początki ale szybko osiąga się maksymalny pułap umiejętności a kierownice można szlifować i bardzo szybko przegonisz czasy z pada.

Komentarz

rozumiem ze to kwestia przyzwyczajenia... a jak ustawic najlepiej ff? i wspomaganie? ogladalem.troche filmikow.na yt z driftami i powiem ci ze wyglada gamepley na sporo prostszy. ja jednak jie moge sobie z tym poradzic... a jaka moc auta mniejwiecej do driftu? i jakie nastawy LSD??

Komentarz

ff ustaw sobie niski a czułość kontrolera na maksa, łatwiej się kręci i kontruje bo kierownica jest za wolna żeby samemu się obrócić w tempo.
        co do lsd to tutaj ma być >50% spięcia, im wyżje tym chętniej lata bokami, proponuje zaznajomić się z tematem szpery tutaj literatura fachowa jest dobra nawet ta dotycząca prawdziwych samochodów.

Komentarz

czas czas czas...

Komentarz

Pracuję...
          X