Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Audi RS6 (08) problem z pokonywaniem zakrętów w GT5.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Audi RS6 (08) problem z pokonywaniem zakrętów w GT5.

Witam, mam Audi rs6, wszystkie czesci wymienione na najlepsze, przyspieszenie i predkosc super, ale pokonywanie zakretow to ciezka sprawa. Przeczytalalem temat ABC tuningu ale niestety mimo wielu zminach ustawien dyferencjałow , zawieszenia itd. nadal srednio wchodzi w zakrety. Dokladnie chodzi o to, ze inne samochody pokonuja zakrety po owiele mniejszym luku z taka sama predkoscia albo nawet wieksza, prosze doradzcie mi jak zmienic ustawienia aby samochod lepiej wchodzil z zakrety i nie trzeba bylo az tak zwalniac, moze jest zbyt podsterowny. Pozdrawiam i licze na odzew.

Re: Audi RS6 (0 problem z pokonywaniem zakrętów w GT5.

Zmień samochód

Komentarz

Toś mu doradił. Wyraźnie pyta o Audi wiec o ten wóz mu chodzi zmiana auta nie rozwiąże problemu. A takie posty tylko zniechęcą kolege do pytania bardziej doswiadczonych kolegow i poznawania swiata gran turismo.

Komentarz

RS6 to raczej nie jest wyścigówka - ma wielką moc, ale też wielkie gabaryty i masę.. łatwo go stuningować do wysokiej mocy, ale prowadzenie pomimo 4x4 to ciężka sprawa i nie polecam zbyt mocno zwiększać mocy
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Napisz proszę do jakich samochodów porównywałeś to audi. To nam pomoże w diagnozie

Komentarz

Dread, RS6 to kloc z wulkanem pod maską. Gdy wybucha, nie masz nad nim żadnej kontroli. Możesz mówić co chcesz, ale wg mnie lepiej jest na starcie odradzić jazdę tym czymś, niż na siłę próbować wyciągać cokolwiek z tego. Więcej grzebania i walki z taką masą, niż efektu końcowego.

Franek, polecam Ci samochody z masą 1000-1300kg na starcie, napędem na tył i mocą do ok 500hp po tuningu (NSX, RX-7, RX-8, S2000, M3, Z4...) . Więcej nie potrzeba, a domyślam się, że nie jesteś mistrzem kierownicy, by panować nad zylionem koni. 4WD sprawdza się w rajdach, nie na torze.

Komentarz

Ooo widze,ze forum bardzo aktywne. Panowie chodzi mi dokladnie o audi rs6 bo kocham ten woz i dla tego wozu wlasnie pozyczylem GT5, chodzi mi o zwykla jazde z kumplami wieczorami, moze kiedys cos wiecej. Pytanie jest o ustawienia wozu zeby bylo bardziej skretne. Oczywiscie za wszystkie rady bardzo dziekuje i pozdrawiam.

Komentarz

Zwiększ bardziej przedni docisk, zmniejsz przedni stabilizator, zwiększ przedni camber (-), przesuń balast do przodu, przedni toe zwiększ (+), zmniejsz twardość przednich springs, zmniejsz dampingi...

Może nie rób wszystkiego na raz, ale stopniowo. Przesuń coś, wyjedź na tor, zrób dwa-trzy kółka i znów coś popraw. Jeśli zmiana pogorszyła prowadzenie, wróć do punktu wyjścia.

Komentarz

I o wlasnie taka odpowiedz mi chodzilo. Super dzieki wielkie napewno w weekend bede testowal i dam znac jak poszlo. Co to jest toe i camber? Pozdrawiam i mam nadzieje niedlugo do zobaczenia na jakims cargo;p

Komentarz

No i rodziel sobie więcej mocy na tył
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Franek8494
                      Co to jest toe i camber?
                      Zbieżność i pochylenie.
                      http://www.ozebiz.com.au/racetech/theory/align.html

Komentarz

Pracuję...
                      X