Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Playstation3 a monitor CRT

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Playstation3 a monitor CRT

W najbliższy weekend chcę sobie zakupić PS3, głównie dla GT5.

Mam w domu monitor CRT, Nokia, 19 cali, oczywiście "kwadrat" a nie panorama. Pytanie moje jest czy da się go podłączyć do PS? Czy ma to sens? Czy obraz będzie miał opdowiednią jakość/proporcje?

Na początek 19 chyba by mi wystarczyła, no a jeśli nie będzie sie nadawała to kupię jakiś monitor ok. 22 cali.

Re: Playstation3 a monitor CRT

Nie da rady podłączyć konsoli PS3 pod monitor CRT. Jeżeli CRT ma wejście DVI tylko, to tego nie zrobisz. Istnieją przejściówki HDMI/DVI, ale one w przypadku tego monitora nie zadziałają. Najlepiej byś zrobił kupując nowy monitor. Obsługujący rozdziałkę 1920x1080. Działał by ci i na PC i PS3 i w normalnej rozdzielczości HD. Są monitory które posiadają przełącznik, dzięki czemu mając włączone zarówno PS3 jak i PC możesz przeskakiwać za pomocą tego przełącznika na obraz z PC na PS3 i odwrotnie. To jest najlepsze rozwiązanie. Będziesz miał monitor do PC i PS3 i nie musisz wydawać kasy na telewizor. LG i iiyama mają ciekawe oferty, ewentualnie samsung, ale jego nie polecam.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Bardzo dziękuję za szybką i rzeczową odpowiedź.
      Nie pozostaje mi nic innego jak zaupić monitor. Tutaj zakładam wydatek rzędu 900-1000zł, zawsze to taniej niż TV LCD. Ewentualnie kupię monitor z tunerem TV.

A jak myślisz? 21,5-22 cale będą wystarczające na potrzeby GT5?

Komentarz

Zamieszczone przez drm
        Nie pozostaje mi nic innego jak zakupić monitor. Tutaj zakładam wydatek rzędu 900-1000zł, zawsze to taniej niż TV LCD. Ewentualnie kupię monitor z tunerem TV.

22 calowy monitor wystarczy, aby w pełni się cieszyć GT5. Ważne jest tylko to aby obsługiwał rozdzielczość Full HD 1920x1080, posiadał wejście HDMI. Moja uwaga jeszcze do monitora. Nie każdy ma wbudowane głośniki. Warto dlatego wybrać opcję z wyjściem słuchawkowym. Wyjście to umożliwia ci podpięcie maksymalnie 2+1 głośników, co jest ciekawym rozwiązaniem, bo głośniki z PC będą na tym nieźle działać. No chyba, że masz jakieś na oku jakieś porządne głośniki z wyjściem optycznym do PS3. Opcja z tunerem TV w monitorze jest kusząca, ja przy wyborze monitora na to nie zwracałem uwagi, bo mam wbudowany tuner TV HD w moim PC-cie. Myślę, że w przypadku iiyamy jak i LG zmieściłbyś się w 850zł w przypadku monitora 22 calowego. iiyama posiada też nieco droższe bo koło 900zł monitory, ale już 24 calowe i to z niezłym kontrastem, co później cieszy oko, bo czerń jest czernią, a nie odcieniem szarości. Ale zazwyczaj jest tak, że im mniejszy tym lepiej wyświetla, lepsze kontrasty i kolory ma z racji mniejszej matrycy. Jest wiele takich małych kruczków, ale oferta 22 calowych jest dobra.

Komentarz

Zamieszczone przez drm
          Nie pozostaje mi nic innego jak zaupić monitor. Tutaj zakładam wydatek rzędu 900-1000zł, zawsze to taniej niż TV LCD. Ewentualnie kupię monitor z tunerem TV.

Dołożysz 200zł i kupisz już 32 calowy TV.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
            No właśnie.Po co bawić się w kupowanie monitora jak po podobnej cenie już można dostać duży TV.A z takiego obrazu już jest radocha

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              No tak, ale czy TV w tej cenie będzie Full HD? Obawiam się, że nie.
              W każdym razie dzisiaj wybieram sie na zakupy do MediaMarkt.
              Widziałem 23 cale Asusa za 790zl i chyba ten wezmę.

Po drugie, korzystam co jakis czasz monitora zewnętrznego podpinanego do laptopa. Chcę wyrzucić Nokie 19cali CRT i zastąpić ją LCDkiem wykorzystywanym też do PS3.

Komentarz

No chyba,że tak jak piszesz.Jak będziesz z niego korzystać również przy kompie no to inaczej sprawa wygląda.Ale jak tam chcesz Na "alledrogo" widziałem tv lcd full hd 32" firmy LG,to jest koszt 1099 zł :wink: Ale jak już zadecydowałeś,to kupuj monitor

Komentarz

Ja gram na 22' Samsungu i daje radÄ™ z GT5.

Z innymi grami także. :mrgreen:

Komentarz

Pisałem z myślą o grze zarówno na PC i PS3. Wygodnie gra się na PS3 przy TV, ale już z PC gorzej. I nie każdy TV ma HD i wyjście DVI. Monitor 22-24 calowy jest wystarczający jeżeli siedzi się w małej-średniej odległości. Po za tym monitory ogólnie mają lepsze kontrasty i ostrość obrazu. Taki np 60000:1 już jest w porządku.

Komentarz

PracujÄ™...
                    X