Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Przywitajcie się tutaj

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Przywitajcie się tutaj

Witam wszystkich, widzę ostatnio, że forum jakoś powoli odżywa, to postanowiłem wrócić na stare śmieci po wielu, wielu latach. Byłem tu już od czasów GT6, tylko brak czasu i inne sprawy spowodowały, że odpuściłem na jakiś czas temat GT. Teraz natomiast jestem, gotowy i zwarty, możemy się bawić.

Trochę o mnie:

Gran Turismo od około 22 lat, ograne wszystkie części, aktualnie rżnę w GTSport na PS5 posługując się padem (kierownica jest już w planach, być może jesienią, to może trochę potrwać, bo celuję już coś w granicach 2 - 3 tysięcy, więc trzeba uzbierać sobie na to). Wbrew powszechnym opiniom, padem w GT Sport można bardzo ładnie czarować i jeżeli rozpracuje się po jakimś czasie jego działanie, można rywalizować na spokojnie z ogarniętymi graczami na kierownicach. Pad chyba najbardziej daje się we znaki, gdy podczas wyścigu zużywa się ogumienie, jest strasznie nieregularnie i czuć, że kierownica lepiej sobie z tym radziła, zawsze miało się to 1 - 2 kółka w zapasie (przez dwa lata ogrywałem GT Sport na G29, więc trochę swoich doświadczeń i wiedzy mam na ten temat). Kierownica i PS4 poszła w świat, bo są rzeczy ważniejsze, niż GT, jednak teraz mam trochę więcej luzu, spokoju i sporo czasu, więc będę inwestował powoli w konkretniejszy sprzęt, może do końca przyszłego roku się to uda, na razie jednak zostaje mi padzik i idzie to nawet jakoś przyzwoicie chyba (na próbach czasowych tracę do top 10 na świecie około 4 - 5 sekund).

Nowa konsola, to i postanowiłem, że będzie nowy PSN. Wcześniejszy, być może znany, a być może nie - Raff_1990, obecny - AbyssWatcher_26 - jestem pod tym nickiem w GT Sport prawie codziennie, więc jeżeli są jacyś regularni gracze, zainteresowani ściganiem się w sieci (a także takimi luźnymi spotkaniami, typu track day albo jakieś luźne jazdy, testy, czasówki, whatever) - to serdecznie zapraszam, zaproście mnie, albo ja was i będziemy sobie fajnie pykać.

Trochę o mnie jako o graczu:

Przede wszystkim fair play, jeszcze raz fair play i jeszcze raz fair play - wolę dojechać gdzieś na dalszej pozycji i ukończyć, niż walczyć o pozycję za wszelką cenę i wylądować z typem na bandzie albo w żwirze, kiedy np. wiem, że nie dam rady wyprzedzić, nie pcham się bezczelnie na chama, bo to zazwyczaj powoduję stratę a nie zysk. Innymi słowy, wiem kiedy i gdzie mogę wyprzedzić i wiem, kiedy nie ma sensu chojrakować i bawić się w Hamiltona. Oddawanie pozycji, kiedy wiem, że to ja konkretnie zjebałem i wina jest moja - jak najbardziej.

To chyba tyle, swojego poziomu nie będę tutaj opisywał, bo szczerze powiedziawszy nie mam odniesienia solidnego, lecz obecnie moja ranga to rosnące C i FP - S. Mam nadzieję, ze chociaż uda mi się kontrolerem doczłapać do B. Ranga A była za czasów Raffa i kierownicy, chociaż nigdy nie mówię nigdy. Wiem, że na padach jeżdzą nawet rangi S, więc to nie jest chyba jakaś tajemna wiedza, i jak się chce, to można.

Dobra, tyle o mnie, jakby ktoś był zainteresowany, można napisać do mnie coś, możemy się ustawić na jakiś wieczorek.

Jeżeli moja osoba ciepło się przyjmie w waszym gronie, to z pewnością zawitam tu na dłużej, bo już niedługo Gran Turismo 7, więc perspektywy są tutaj długoterminowe.

Pozdrawiam Was wszystkich.
    Ostatnio edytowany przez Piotr; 08.04.2021, 17:05.

Cześć, miło Ciebie tutaj widzieć. Rozgość się i czuj się jak u siebie

Komentarz

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: intro-1594766282.jpg
Wyświetleń: 199
Rozmiar: 140,6 KB
ID: 221776

Tak, już się rozgościłem i zapraszam na kawkę, którą właśnie sobie załyczam w pracy, żeby dzień trochę szybciej minął.

Bo piąteczek już jutro. Hehe, może jakiś racing, żona w pracy cały dzień, pusta chata. Będzie jeżdzone

Komentarz

Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
        Bo piąteczek już jutro. Hehe, może jakiś racing, żona w pracy cały dzień, pusta chata. Będzie jeżdzone

Komentarz

ja ciągle pykam w starsze odsłony, mam w Sporcie 50h, system kar w trybie online sprawił, że rozwaliłem dwa pady, także wolę dla relaksu posiedzieć przy czwórce albo piątce

Komentarz

Zamieszczone przez daniel4321 Zobacz posta
            system kar w trybie online sprawił, że rozwaliłem dwa pady
            Powiem Ci, że system kar w sporcie pozostawia sporo do życzenia, tak, ale trochę ogrywałem GTSa zaraz po premierze kilka lat temu i w porównaniu do teraz, system kar został znacznie usprawniony, pojawiła się przecież specjalna strefa do odbycia ewentualnego spowolnienia, kary same w sobie nie są już tak bardzo dotkliwe jak kiedyś, bardzo rzadko się zdarzają też sytuacje, gdzie otrzymujesz karę jako ofiara, a nie sprawca incydentu. Zauważyłem nawet, że lekkie zderzenia i przepychanki w obrębie toru są darowane i nie ma żadnej lipy, wcześniej tak nie było. I generalnie jak się jedzie względnie czysto i uczciwie, to ewentualnie można zarobić 0.5 sekundy za jakieś tam lekkie ścięcie toru, a takie coś dostaje niemal każdy podczas wyścigu. Kar typu 10 sekund z dupy już nie ma. Myślę, że warto spróbować ponownie i unikać bliskich kontaktów z innymi zawodnikami.

Bardzo pomaga też trening z botami. GR3 albo GR4, poziom zawodowiec i włączona RO. Ustaw sobie pozycję startową na ostatnią, z 8 - 10 kółek i próbuj się przebijać, ale staraj się absolutnie nikogo nie musnąć nawet ani nie wypaść z toru. Nie jest to łatwe, ale po jakimś czasie zobaczysz, że wyczucie zacznie Ci się poprawiać i kar w Sporcie będzie mniej, a Ty poprawisz swoją regularność i zmysł ścigania.

Oczywiście nie wszystko zależy tylko od nas, czasami nie szukając guza można zarobić strzała, ale tak to już jest. Nie zniechęcaj się mimo wszystko.

Komentarz

Fajnie widzieć że stare forum wróciło Na pewno na nim zagoszczę, ale to dopiero jak wyjdzie GT7. GT Sport pominąłem całkowicie, nigdy nie miałem nawet PS4. Póki co śmigam w Assetto Corsa na PC

Komentarz

Ja chciałem się tylko przywitać. Bo udało mi się zalogować ;-)

Komentarz

Siema, siema C5R
                  Witam też resztę ludzi. Starych wyjadaczy jak i resztę!
                  Czas ruszyć od nowa ze wszystkim. Przypomnieć sobie wszystko.
                  Jeśli ktoś posiada Discord, to można już wpisać go w profil.

Komentarz

Witam i pozdrawiam.

Wracam po długiej przerwie na forum i postaram się pomóc jak mogę w kwestii zareklamowania, oraz od czasu do czasu coś zorganizować na nowszych jak i starszych częściach.
                    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Witam wszystkich,

Jestem Łukasz i w gry wyścigowe gram od lat, z różnym zaangażowaniem. Miło wspominam chociażby poczciwe Richard Burns Rally Niedawno kupiłem sobie Thrustmastera t150 pro do mojego ps4 i postanowiłem zacząć grać trochę więcej. Przedtem długo grałem w serię F1 zwłąszcza 2018 i 2020, ale kupiłem na promocji Gran Turismo Sport no i wrażenia są mega pozytywne, zwłaszcza że gra ma aktywną społeczność.

Chętnie pośmigam przy każdej możliwej okazji jeśli tylko czas pozwoli!

Komentarz

Witaj Łukasz, dobrze Cie widzieć tutaj. Niedługo tworzę wątek odnośnie klubu Chill Zone, tam będzie info nt. spotkań i ich przebiegu, będę informować nie biężąco.

Rozgość się, czym chata bogata

Komentarz

Witam serdecznie!
                          Miło mi tutaj się pojawić. Marqus_Pirx. Jestem chyba najstarszym (lub jednym z najstarszych) simracerem w Polsce. Ścigam się wirtualnie od.....hohohooo, jeszcze w Grand Prix Legend (kto pamięta?).
                          Krótko mówiąc, mam 68 lat i ciągle mnie to cieszy! A jak bardzo, można się przekonać naocznie.... Zapraszam na swój kanał YouTube! Szukać Marqus_Pirx....
                          Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych na GT!!!

Komentarz

Czesc jak czapka !!!

Gram w GranTurismoSport juz od paru tygodzi. Zaczynalem na g29 ale ostation przesiadka na t300rs GT. Nic nie bede wiecej opowiadac tylko zapraszam na moj kanal na wspolna zabawe i ogladania mojego progresu w grze . Oprocz GTS gram jeszcze w AC, ACC , F1 , Dirt 2.0 i WRC 9 . Prowadze grupe na discord Amator Simracing Polska Playstation wi ktorej mamy Ligi GTS i AC jak i rowniez specialne wyscigi . Oprocz SimRacing lubie jeszcze gry survivalowe jak DayZ, Green Hell i czasem nawet PubG dla odmiany

PS zrobilem sobie sam stelarz do simracingu https://youtu.be/7jHEf3UGnGw

Link Do kanalu ( Road to 200 - moj cel to 200 subow )

https://www.youtube.com/c/niedzialplaysgames

Pozdrawiam Niedzial !

Komentarz

Cześć Wszystkim!

Gran Turismo 7 to moje drugie GT w historii, pierwsze to GT1 z PSX więc taki przeskok jest dla mnie szokiem ale i wyzwaniem do nauki w graniu!
                              Do zobaczenia na torach!

Komentarz

Pracuję...
                              X