Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania od nowicjusza GT4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pytania od nowicjusza GT4

Czesc,

Niedawno kupilem GT4 i mam kilka pytań:
    1. Czy w zdobywaniu licencji tez nalezy ustawiac samochod? Mam problem przy licencji ia, gdzie nalezy wymijac pacholki rozstawione na torze. Przy wiekszej predkosci zaczyna strasznie zarzucac samochodem, a gdy jade wolniej to nie mieszcze sie w limicie czasu. Jak to przejsc?

2. Dlaczego w beginner evens zawsze startuje z ostatniej pozycji? Jest to troche denerwujace, bo pierwszy ma zawsze najlepsza pozycje wyjsciowa a jak mnie przyblokuja na starcie to pozniej nie idzie juz goscia dojsc na kolejnym okrazeniu.

3. Co daje najlepsze efekty tuningu? Czy pakowac pieniadze w skrzynie biegow czy raczej pomyslec o obnizeniu wagi samochodu? Jak z moca samochodu? Ta podana w garazu i pozniej podczas wyscigu nie zgadza mi sie o kilka KM. Czy to bug czy po prostu samochod nie osiaga pelnej mocy na torze?

Pozdrawiam i prosze o odpowiedz.

Re: Pytania od nowicjusza GT4

1. ja nic nie ustawiałem, w licencjach wystarczały mi brazowe medale.
    2. nie wiem, to ich sprawa (polyphony)
    3. ja pieniądze wrzucam głownie w zawieszenie i skrzynię, pozniej silnik ( gdy mam mało kasy, to w silniku robię głównie chip-tuning)
    i tyle..

Komentarz

Zamieszczone przez megabb
      1. Czy w zdobywaniu licencji tez nalezy ustawiac samochod? Mam problem przy licencji ia, gdzie nalezy wymijac pacholki rozstawione na torze. Przy wiekszej predkosci zaczyna strasznie zarzucac samochodem, a gdy jade wolniej to nie mieszcze sie w limicie czasu. Jak to przejsc?
      Tam nie ma mozliwosci ustawiania samochodu. Jak sobie nie radzisz z proba, to gdzies tam jest mozliwosc obejrzenia prezentacji przejazdu - porownaj i popatrz gdzie robisz bledy.
      2. Dlaczego w beginner evens zawsze startuje z ostatniej pozycji? Jest to troche denerwujace, bo pierwszy ma zawsze najlepsza pozycje wyjsciowa a jak mnie przyblokuja na starcie to pozniej nie idzie juz goscia dojsc na kolejnym okrazeniu.
      Po prostu w GT tak jest. Startujesz z ostatniej pozycji i tyle. Jedynie w turnieju, gdzie jedziesz kilka wyscigow pod rzad jako calosc (na dalszym etapie gry) mozesz pojechac kwalifikacje (practice) i nie byc na koncu.
      3. Co daje najlepsze efekty tuningu? Czy pakowac pieniadze w skrzynie biegow czy raczej pomyslec o obnizeniu wagi samochodu? Jak z moca samochodu? Ta podana w garazu i pozniej podczas wyscigu nie zgadza mi sie o kilka KM. Czy to bug czy po prostu samochod nie osiaga pelnej mocy na torze?
      Nie patrz na te roznice w KM. Do konca nie wiadomo co to ma znaczyc..
      Na poczatek proponuje podnosic moc. Podnoszac moc popatrz ktora modyfikacja daje najlepszy stosunek wzrostu mocy do ceny i pamietaj ze nie musisz miec wszystkiego co podnosi moc od razu. Ja tez w miare szybko zmienialem kolo zamachowe i sprzeglo. Modyfikacja zawieszenia i lepsze (tam gdzie wyscig dopuszcza) opony.
      Na poczatku masz malo pieniedzy wiec koszt modyfikacji jest istotny. Z drozszych rzeczy na pewno oplaca sie (warto uzbierac) turbo albo NA tuning (jesli nie wiesz - nie trzeba przechodzic po kolei przez kolejne poziomy tych modyfikacji - mozesz od razu kupic np "stage 3"), reszta to raczej drogie dodatki (ktore warto miec jesli juz cie stac)
      maruda
      A-spec 17,839 km

Komentarz

Pięknie dziękuje za udzielone odpowiedzi. Na razie skończyłem 2 serie wyścigów dla początkujących. Dostałem 2 samochody:-)
        Teraz męczę się z licencją ia, ale te slalomy mnie wykończają między pachołkami.
        Myślę, że jakoś muszę sobie dać rade.

Dodatkowe pytanie - czy jak przechodzę 2gi raz tą samą serię wyścigów to znów dostanę samochód jak wygram wszystko? Czy też samochód można wygrać tylko jeden raz?

Komentarz

Dodatkowe pytanie - czy jak przechodzę 2gi raz tą samą serię wyścigów to znów dostanę samochód jak wygram wszystko? Czy też samochód można wygrać tylko jeden raz?
          Samochód możesz wygrać ile razy chcesz, pod warunkiem, że wchodząc w dany wyścig po raz kolejny wyczyścisz tablicę wciskając "Clear" :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Teraz mi idzie extra. Kupiłem używane Subaru Impreza z 94 roku. Nie jest to jakiś hit straszny, ale już ma ponad 300KM i powoli można zacząć wygrywać... zabrałem się za wyścigi w Japonii (wcześniej wygrałem na początkującym 4WD). Pytanie moje jest następujące:
            Jeżeli przy wchodzeniu w zakręty wyrzuca mnie to znaczy, że opony są kiepskie? Podczas wyścigu zmieniają kolor na zielony - to dobrze czy źle? Nie wiem czy to oznacza nagrzewanie czy zużywanie? Czy jest jakiś inny kolor niż zielony? Czy na takie wyścigowe trasy dawać opony miękkie?

Komentarz

Teraz mi idzie extra. Kupiłem używane Subaru Impreza z 94 roku. Nie jest to jakiś hit straszny, ale już ma ponad 300KM i powoli można zacząć wygrywać... zabrałem się za wyścigi w Japonii (wcześniej wygrałem na początkującym 4WD). Pytanie moje jest następujące:
              Jeżeli przy wchodzeniu w zakręty wyrzuca mnie to znaczy, że opony są kiepskie? Podczas wyścigu zmieniają kolor na zielony - to dobrze czy źle? Nie wiem czy to oznacza nagrzewanie czy zużywanie? Czy jest jakiś inny kolor niż zielony? Czy na takie wyścigowe trasy dawać opony miękkie?
              Jeżeli Cię wyrzuca z zakrętu to znaczy że za szybko w niego wjechałeś. Zwróć uwagę że wyświetlone masz na którym biegu bezpiecznie możesz pokonać zakręt.

Jeżeli zmienia się kolor na zielony do dobrze znaczy że opony się (nagrzewają,zużywają...nie wiem) i osiągają szczytową wartość przyczepności. Dalej gdy robią się żółte to znaczy że się zdzierają i przyczepność spada a gdy są czerwone to jest jak byś jeździł po lodzie czyli klapa.

Jeśli są to krótkie wyścigi do około 3 lapów to śmiało możesz zakładać miękkie opony.

Komentarz

Pięknie dziękuje za odpowiedź.

Odnośnie opon - jeżeli nagrzewają się dopiero na 2gim okrążeniu to znaczy, że dla danej trasy mam za twarde?
                Jak dobierasz opony? Ile na nich jedziesz zanim staną się optymalnie nagrzane?

Pozdrawiam:-)

Komentarz

Pięknie dziękuje za odpowiedź.

Odnośnie opon - jeżeli nagrzewają się dopiero na 2gim okrążeniu to znaczy, że dla danej trasy mam za twarde?
                  Jak dobierasz opony? Ile na nich jedziesz zanim staną się optymalnie nagrzane?

Pozdrawiam:-)
                  Optymalnie nagrzane są gdy na wskaźniku mają mniej więcej taki kolor "opona" :wink:

Wiesz to zależy im twardsze założysz opony tym dłużej się nagrzewają ale za to dłużej się zdzierają. Zaś z miękkimi jest na odwrót szybko się nagrzewają i szybko zdzierają.

Wszystko zależy od długości toru,ilości okrążeń i jak kręta jest trasa.

Musisz brać to pod uwagę i sam dobierać opony. A jak nie to pojeździj sobie "free run" po trasach i popróbuj jakie opony gdzie Ci pasują.

(ktoś powie po co brać pod uwagę jak kręta jest trasa...a właśnie na dohanowaniach i zakrętach opony dostają najbardziej po dupsku)

Komentarz

Bardzo dziękuje za wskazówki. Dzięki nim już nie mam problemów z wygrywaniem... jedynie ta licencja ia mnie martwi, ale jak dojde do lepszej wprawy to może jakoś to przejde

Komentarz

Zamykam

Moderator Serwer

Komentarz

Pracuję...
                      X