Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Płyta NIE Działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Płyta NIE Działa

Zaczne od tego że dzisiaj chcialem wlączyc GT4 i nie wczytuje co 2 sekundy jest dosc glosne bz a potem nic probowalem spirytusem i nic laser jest nowy pól roku pewnie to wina plyty jest bardzo zajechana wiec czy mozna jakos zmazac te rysy czy nic sie juz nie da zrobic jezeli tak to moze wiecie kto moze to zrobic glownie pytanie kieruje do Lukasa poniewaz mieszkam na terenie poznania a nie bede jechal za miasto prosze o POMOC

Re: Płyta NIE Działa

Hmm, nie znam się bardzo na rysach, ale tutaj raczej nie ma znaczenia to gdzie mieszkam :wink:
    Wiesz, jedyne co znam na "zrypane" płyty to można, złuszczyć trochę wosku ze świeczki (na zimno oczywiście) i wetrzeć w te większe widoczne rysy, następnie kawałkiem szmatki lub chusteczką od biedy może być to nawet papier toaletowy, wyczyścić tak, żeby nie pozostały kawałki wosku na płycie, i sprawdzić, nie jest to nic pewnego, ale mi już 2 razy pomogło, dzieje się tak dlatego, że jeśli rysa nie jest w aż tak "ważnym" punkcie, na płycie wosk, wyrównuję płaszczyznę płyty, tak, że laser, czasem daje się nabrać w ten sposób :wink:

Ale jeśli to nie pomoże to chyba będziesz musiał skołować 40zł i po prostu się do Plazy przejechać :wink:

PS.Na przyszłośc, jeśli kierujesz jakieś pytanie głównie do mnie to pisz na PW :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Gdzieś na allegro widziałem jakiś płyn czy coś co usuwa rysy z płyt, ale nie wiem czy to jest coś warte...
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Są równiez firmy(reklamujące się swego czasu w PE) zajmjące się usuwaniem rys.Koszt ok 12zł...

Komentarz

Pociągnij wodnym papierem szejsetą - rysy znikną wraz z danymi
          narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
            Pociągnij wodnym papierem szejsetą - rysy znikną wraz z danymi
            HAHA

znalazlem kogos kto to mi zrobi za 15 zl ale nie za bardzo w to wierze ze mu sie uda wiec wole najpierw dac mu GETAWAYA i zobaczyc czy cos da

Komentarz

To nie lepiej wydac jakieś 40 zł i miec pewnośc, że wszystko będzie ok?
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                Wiesz..chyba masz racje jednak PRO STREET na przyklad nie jest za 40 zl a tez by mu sie przydalo czyszczenie

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
                  Zamieszczone przez Witek Enzo
                  Wiesz..chyba masz racje jednak PRO STREET na przyklad nie jest za 40 zl a tez by mu sie przydalo czyszczenie
                  Co Ty wyrabiasz z tymi płytami? Pro Street to nowa gra, a już ją zakatowałeś?
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Dostałem go na boże narodzenie a powiedziałem że przydało by jej sie czyszczenie bo pare tygodni temu nacisnalem klapke od PS2 i sie dosc mocno zarysowało

Komentarz

Hmm, skoro tam konsola leżała w przejściu tak, że zasilacz z niej "wypadł", no to i gry chyba w najlepszym poszanowaniu nie są :wink:
                      Ja nie mam osobiście problemów z płytam, gdyż mam specjalną półkę z przegrodami i każda ma Swoje miejsce ot, i wszystko :wink:

PS.Kamil210 - W tej nowej galerii "Pestka" tam koło Plazy, w sklepie "Saturn" Gran Turismo 4 kosztuje 39,99 zł, wiem na 100%, bo byłem niedawno, to już chyba najlepsza inwestycja jaką posiadacz PS2 może zrobić :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Nie no i tak postanowilem kupic nowa plyte prawdopodobnie dzisiaj po nia pojade

Komentarz

Pracuję...
                        X