Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z kierwonicą Media Tech Rumble Racer 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem z kierwonicą Media Tech Rumble Racer 2

Witam wszystkich maniaków GT4.

Przeszukując forum nie znalazłem podonego problemu, dlatego więc stworzyłem nowy wątek.

Mam problem z kierownicą (j.w.) otóż nie tak dawno temu zakupiłem dla mojego syna PS2 slim oraz oczywiście GT4. Żeby dopełnić uciechę, dziadek dokupił kierownicę. Niesety nie chce ona działać prawidłowo (ku rozpacze mojego 7-letniego syna). Jako joypad działa prawidłowo. Nie chce działać samo sterowanie jak i manetki zmiany biegów. Jest może jakis sposób na kalibracje czy też konfigurację kierownicy w GT4.

Za odpowiedź z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Re: Problem z kierwonicą Media Tech Rumble Racer 2

W samej grze są ustawienia dot. tylko dwóch kierownic logitecha: Driving Force i Driving Force Pro, więc przez gre jej nie ustawisz. Twoja kierownica powinna mieć jakiś tryby pracy np. analog albo digital. A za pomocą jakiej końcówki ją podłączasz: takiej jak przy padzie czy USB?
    A sprawdzałeś może czy działa z innymi grami samochodowymi?

Dużo nie pomogłem, ale poczekaj, przyjdzie Kauris, to znajdzie odpowiedź

Komentarz

Dzieki za odpowiedź

Jeśli chodzi o podłączenie to próbowałem zarówno usb jak i tradycyjnego jak przy padzie. I tak jak przy standardowym działa, tak przy usb ani drgnie.
      Przełączanie trybu natomiast, jest niemożliwe. Kierownica posiada 3 tryby (analog, cyfra oraz nagcon). Tak jak przed uruchomieniem gry mozna swobodnie przełączać, tak po uruchomieniu GT4 kierownica samoistnie przełącza sie na analog..

Niesety nie mam jak sprawdzić na innych grach gdyz nie posiadam. Konsole mam od tygodnia.

pozdrawiam

Komentarz

Tak jak przed uruchomieniem gry mozna swobodnie przełączać, tak po uruchomieniu GT4 kierownica samoistnie przełącza sie na analog..
        Zanim kupiłem sobie DFP, to kiedys sprawdzałem kierownice kuzyna, i było tak samo, tylko że tamta blokowałą się na cyfrowym. Nierozwiązałem jednak tego z braku pomysłu i chęci :wink: .

Komentarz

Wingman Formula GP

Witajcie,
          Aby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj.
          Mam kierownicę Logitech WingMan Formula GP i nie wiem jak ją poprawnie podłączyć pod PS2.
          Być może ktoś posiada tę kierownicę i GT4 i może wie jak ją podłączyć.

Pozdrawiam
          i tyle..

Komentarz

Nie wiesz jak podpiąć czy masz konkretny problem z jakąś funkcją?

Komentarz

podłączam kierownicę pod USB i mam wrażenie, jakby wogóle nie była "widziana" przez konsolę. W "options" nie mogę ustawić Gazu i hamulca

p.s : Na PC kierownica chodzi poprawnie
              i tyle..

Komentarz

Pewnie ta kierownica po prostu nie jest kombatybilna z PS2.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                X