Problem wystąpił na nieprzerobionej konsolce ps2 slim, testowane na dwóch padach DS2, gra oczywiście oryginalna. Mam dziwny problem i polega on na tym że przy niektórych autach przy ruszaniu pad strasznie wibruje i uspokaja się dopiero na 4 biegu np: Honda Integra Type R ( sprawdzałem przy włączonych i wyłączonych systemach kontroli trakcji oraz przy rożnym ogumieniu). Przy większości aut i to tych potworach które zrywają asfalt nawet na 3 biegu wibracja nie występuje. Strasznie mnie to irytuje. Wiem że wyjściem może być całkowite wyłączenie wibracji ale ja lubię jak wszystko działa idealnie. Jeśli ktoś miał podobny przypadek lub zna rozwiązanie to proszę o pomoc.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Dziwne działająca wibracja w DS2 przy grze w GT4
Zwiń
X
-
Re: Dziwne działająca wibracja w DS2 przy grze w GT4
Jak dałeś przykład Integry to od razu złapałem o co chodzi. Moja teoria jest taka: przy "potworach" to aż tak nie występuje, bo mimo że mają one wielką moc to doskonale ją przenoszą na asfalt, a np. taka integra w type R, w ogóle sobie nie radzi z tym silnikiem - przedni napęd, z przodu wielki silnik, i brak docisku. Ogólnie wydaje mi się że wibracje są tym większe im trudniej kołom przekazać moc na asfalt. W małych autkach pokroju yaris też to występuje.
Jak źle myśle to niech mnie ktoś poprawi.
-
Zauważyłem podobną rzecz, ale wydaje mi się to całkiem oczywiste i zrozumiałe, jak napisał PP89 brak docisku i przedni napęd przy nie wielkiej jak w Muscle Carach mocy, sprawdziłem przed chwilą i Golfy GTI, Focus RS, Hondy Civic, i inne słabsze auta tak robią, osobiście gram na wyłączonych wibracjach gdyż wydają mi się one kompletnie nie realistyczne, ale to tylko moja subiektywna opinia
Pozdrawiam
Komentarz
-
osobiście gram na wyłączonych wibracjach gdyż wydają mi się one kompletnie nie realistyczne, ale to tylko moja subiektywna opinia
Komentarz
-
Dziwne działająca wibracja w DS2 przy grze w GT4
benzo u mnie jest tak samo moze to wina wersij gry ?
Sorki za brak polskich znakow klawiatura szwankujeSorki jesli nie uzywam polskich znakow klaiwatura szwankuje...
Komentarz
-
Zamieszczone przez KryniukDziwne działająca wibracja w DS2 przy grze w GT4
benzo u mnie jest tak samo moze to wina wersij gry ?
Sorki za brak polskich znakow klawiatura szwankuje
A ja sam zauważyłem że występuje to głównie w autach FF
Komentarz
Komentarz