Nie wiem czy tak jest tylko z moim joy padem ale nie mogę wyłączyć analoga tzn cały czas świeci sie czerwona lampeczka że analog jest włączony jak i czy w ogóle można go wyłączyć?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jak wyłączyć analog?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PP89To jest kontrolka, że PAD jest podłączony...Ja nie mogłem się pomylić
No cóż. Błąd, którego sam świadom nie jestem. Zawsze myślałem, że to dioda kontrolna :wink: Przepraszam, za problem
Moderator Serwer
Komentarz
-
Pad DS2 działą w dwóch trybach: cyfrowym i analogowym (gałki). Aby włączyć tryb analogowy, trzeba wcisnąć przycisk "analog", a wtedy zaświeci się dioda. Niektóre gry od razu automatycznie go włączają inne nie. Jak włączysz konsole to się automatycznie zaświeca, ale możesz go przecież wyłączyć, to jest chyba coś z rodzju "ustawienia domyślnego". Potem, zależy jaką wrzucisz gre, analog zostaje lub sie wyłącza
Komentarz
-
Dioda na padzie informuje o włączonym trybie analogowym i tak jak powiedzieli przedmówcy można ją wyłączyć lub nie.Np. w każdym Medal of Honor na PS2 diody nie da się wyłączyć i trzeba grać gałkami (co osobiście mnie wkurza w takich grach).W MGS na szczęście gracz decyduje czy chce grać gałką czy krzyżakiem no a w GT4 jest system podwójny tzn. dioda świeci ,ale gazu można dodać X lub gałką i to jest dobre bo gracze są różni i mają swoje przyzwyczajenia.Gram w GT już 15 lat
Komentarz
Komentarz