NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zamieszczone przez GTL_Armando
    Siniak upewnij sie ze masz wystarczajaca ilosc driverow z NR chetnych do regolarnych startow
    Panowie klubowicze NR zapraszam do zapisywania się na listę chętnych tego turnieju. Potrzebujemy 3-4 naszych najlepszych wymiataczy. Moje propozycje to: M-Michalczyk, mlokos79, revetion, PaKoS__89__PL i FinekPL. To nasz dream team by siniak
    A teraz zapraszam do zapisów

RM CARS - TEAM CHELLENGE lista NR:
    1.
    2.
    3.
    4.

Komentarz

1.
      2.
      3.
      4. rev

Komentarz

1.
        2.
        3. PaKoS__89__PL
        4. rev

Jezeli podczas wyścigi bedą włączone DUCHY to ja odpadam. nie będę się scigał sam ze sobą.

Komentarz

Cześć wszystkim,

O "wyścigu duchów" nie ma mowy. W regulaminie jest napisane, że będą włączone tylko podczas kwalifikacji.

Komentarz

Zamieszczone przez GTL_Michal
            Cześć wszystkim,

O "wyścigu duchów" nie ma mowy. W regulaminie jest napisane, że będą włączone tylko podczas kwalifikacji.

no w sumie racja kamien spadl mi z serca

Komentarz

1.
              2.
              3. Finek
              4. rev

Komentarz

Pakos się "usunął", Mariusz i mlokos się nie pojawiają, więc trzeba coś z tym robić Czekamy na jeszcze 1-2 osoby. NR wierzę w Was

1. revetion
                2. Finek
                3. siniak
                4.

Komentarz

Mam luźną propozycje turnieju,z dość mocnymi sedanami średniej klasy
                  Hondy Acord.Nissany Primera,Vectry i reszta sedanów o mocy około 200 koni mechanicznych na małych technicznych torach typu Automun Mini czy skrócona Suzuka
                  Co powiecie na taki turniej?

Komentarz

Jak możesz to podaj więcej szczegółów typu: wartość PO lub inne wymagania, jak długie mają być wyścigi itp :wink:

Komentarz

Ok to czeka Was mała lektura, pomysłów trochę się nazbierało.
                      A więc wpadłem na pomysł krótkiego turnieju tylko 6 etapowego, który będzie odbywał się w Piątek lub Sobotę, jako mała rozgrzewka przed większymi turniejami. Turniej będzie idealny dla początkujących kierowców, samochody będą ograniczone do 400 PO, tory raczej dość łatwe, a wyścigi krótkie. Mam nadzieje na dość duże zainteresowanie
                      Zacznę najpierw od samochodów, które są z segmentu D i E, mocne, dość ciężkie, ale łatwe do opanowania
                      Lista samochodów:
                      1.Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V ‘98
                      2.Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V Sportronic ‘98
                      3.Citroën C5 V6 Exclusive ‘03
                      4.Citroën Xantia 3.0i V6 Exclusive ‘00
                      5.Honda ACCORD Euro-R ‘00
                      6.Honda ACCORD Euro-R ‘02
                      7.Mazda Atenza Concept ‘01
                      8.Mazda Atenza Sport 25Z ‘07
                      9.Mazda Atenza Sports 23Z ‘03
                      10.Mazda Mazda6 5-door ‘03
                      11.Mazda Mazda6 Concept ‘01
                      12.Nissan PRIMERA 20V ‘01
                      13.Nissan PRIMERA 20V (EU) ‘01
                      14.Opel Vectra 3.2 V6 ‘03
                      15.Peugeot coupé 406 3.0 V6 ‘98
                      16.Renault AVANTIME ‘02
                      17.Vauxhall Vectra 3.2 V6 ‘03
                      Samochody muszą spełniać następujące warunki:
                      -Wartość PO do 400
                      -Waga minimalna 1450 kg(w niektórych przypadkach trzeba dociążyć i można będzie pobawić się balastem)
                      -Seryjne zawieszenie, układ napędowy i skrzynia biegów
                      -Zakaz turbo i kompresorów
                      -Opony Komfortowe Åšrednie
                      Chce by samochody, były w miarę równe, a z wagą mam pomysł, który przedstawię w dalszej części tekstu
                      Tory wybrałem by były dość krótkie(3km albo mniej), by walka była częstszym widokiem, wyróżniłem tor Autumn Ring Mini, jest to idealny tor do tego turnieju, na pewno będzie na Nim dużo walki, krótkie boksy sprawią że warto rozważyć taktykę na 2 zjazdy). Długość torów wynosi od 40 KM(Autumn Mini) do 60 KM (Grand Valley East) i jest zależna od średniej prędkości na danym torze. Wyścigi będą trwały między 25 a 35 minut
                      Oto lista i kolejność poszczególnych rund
                      1.Autumn Ring Mini-32 LAP(40KM)
                      2.Tsukuba-22LAP(45KM)
                      3.Suzuka(Tor Wschodni)-23LAP(55KM)
                      4.Cape Ring(Wewnętrzny)-22LAP(50KM)
                      5.Grand Valley East-20LAP(60KM)
                      6.Autumn Ring Mini(Odwrócony)-32 LAP(40KM)
                      !!!REGULAMIN!!!
                      -10 minutowe kwalifikacje przed wyścigiem
                      -Uszkodzenia: Ciężkie
                      -Siła Korytarza: Mała
                      -Zużycie: Bardzo szybkie
                      -Opony Komfortowe Åšrednie
                      -1 zjazd do Pit Stopu podczas wyścigu
                      -ABS:1, reszta off
                      -1 samochód 1 wyścig
                      -Nie może być dwóch takich samych aut w wyścigu(nazwa musi być inna, może być w wyścigu Opel i Vauxhall i ten sam model na różne rynki)
                      -opcja do przedyskutowania to system balastu dla najlepszej trójki
                      Wpadłem też na pomysł balastu dla najlepszej trójki wyścigu
                      Wersja nr 1:
                      Pierwszy, drugi i trzeci zawodnik dostają dodatkowy balast tylko na następny wyścig(czyli jak ktoś wygra 1 rundę to na Tsukubie ma + 60 kg)
                      Wersja nr 2:
                      Pierwszy, drugi i trzeci zawodnik dostają dodatkowy balast na cały turniej i suma balastów się sumuje(np. gdy zawodnik A wygra na Autumn Ring Mini, na Tsukubie będzie 2 to podczas zmagań na Suzuce dostanie + 25 kg, gdyby zawodnik opuścił zawody nr 3, nr 4 i nr 5,a pojawił się na ostatnich nadal by miał 25 kg balastu)
                      Wersja nr 3:
                      Pierwszy, drugi i trzeci zawodnik dostają dodatkowy balast i zostaje on na 2 następne rundy(np. zawodnik B jest drugi na zawodach nr 1,to dopiero na zawodach nr 4 ten balast zostaję odjęty. Balasty się sumują tak jak wersji nr 2,ale mają ważność 2 wyścigów)
                      To na tyle mam nadzieje że komuś bd chciało się to czytać

Komentarz

Pomysł ścigania się takimi samochodami 'dla każdego' wydaje się być całkiem zacny.

Kilka uwag ode mnie:

Albo ograniczenie PO albo minimalna waga - o ile wiem w GT5 nie da się ograniczać obu naraz.

Druga rzecz to kary wagowe. Genialna wręcz rzecz w simach na PC gdzie admin może zmodyfikować pliki na serwerze, rozesłać zmiany do uczestników ligi i kto się nie dostosuje to go serwer wywali. W GT5 tak się nie da, więc pozostaję liczyć na uczciwość ludzi. Natura człowieka jaka jest, każdy wie. Ja tam ludziom osobiście nie za bardzo ufam bo łatwo się przejechać

Komentarz

Wiesz widać przed wyścigiem PO wszystkich zawodników i są to ludzie z forum więc nie powinno być problemu
                          Co do kar wagowych/balastu
                          1400 kg jest to waga wyjściowa,wychodzę z założenia że wszyscy bd mieli taką wagę,więc zawodnicy ustawiają sobie samochodzik 400PO 1400kg i samochody tych najlepszych driverów bd miały np 1430 kg,przy takiej samej mocy jak przy 1400 kg.
                          Jestem w stanie nadzorować to wszystko i oglądać powtórki czy aby na pewno nikt nie bawił síę z samochodem
                          Czekam z niecierpliwością na resztę kierowców,szczególnie ważne są opinię tych najbardziej doświadczonych

Komentarz

Moim zdaniem balast sukcesu jest ok tylko pozwoliłbym wtedy na tuning i ustawił sztywne widełki co do mocy i masy dla wszystkich aut. Kierowców z balastem wpuszczałbym na tor w następnej rundzie jako pierwszych a później stopniowo obniżał wagę do nominalnej turnieju albo zabronił tuningu w ogóle wprowadzając tylko PO(wcześniej sprawdzając jaką wartość PO będzie miał dany samochód z dodanym balastem ewentualnie z obniżoną mocą bo nie pamiętam czy przy zabronionym tuningu można grzebać w balaście w sensie dodawać.)

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                              Wiesz widać przed wyścigiem PO wszystkich zawodników i są to ludzie z forum więc nie powinno być problemu
                              Gdzie ty to widzisz? Bo ja tego chyba jeszcze nie odkryłem PO można ustawić i wtedy gra nie wpuści na tor z wyższym, podobnie minimalną wagę i maksymalną moc. Ale tak jak pisze Marcin ustawiasz albo to albo to, wszystkiego naraz sie nie da.
                              Pomysł ogólnie ciekawy, tylko na razie wszystkie piątki i niedziele obstawione. Jedynie soboty zostają (tu tylko GT3 raz w miesiącu wypada więc powiedzmy co 2 tygodnie sedany byłyby chyba ok).
                              Przychylam się również do opcji balastu, żeby nikt nie próbował 'ocyganić', wpuszczać na tor tych z balastem, po czym mieliby zakaz wychodzenia do samego wyścigu. Potem zmienić ograniczenie wagi i pozostali wchodzą na tor. Wiesz zasada ograniczonego zaufania

PS. Paweł co to jest "balast sukcesu"?

Komentarz

Co do balastu wasze poprawki są niezbędne.
                                Faktycznie nie można ustawić i PO i wagi,trzeba bd zrobić trochę statystyki(tu síę przyda Wasza pomoc,dobrze by było gdyby ktoś mi udostępnił parę wózków:
                                -Renault Aventime 02
                                -Mazda 6 Concept 01
                                -Mazda Atenza Sports Z32 03
                                -Citroen C5 V6 03
                                -Citroen Xantia 3,0 V6 00
                                Dzisiaj wezmę síę za robotę i mam nadzieję że do sobotyjuż bd gotowy turniej
                                Siniak a nie dałoby rady umieścić tego turnieju jako rozgrzewkę przed trudniejszymi zawodami?Wyścigi bd trwały maks 40 min
                                PS dziękuję za uwagi,

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X