NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: NIGHT RIDERS - propozycje turniejowe

nie wiem jak wy ale ja jakos nie moge sie przyzwyczaic do widoku czarnego kokpitu... dla mnie to nie przyjemnosc jaazda takim autem

Komentarz

To możesz pojechać ze zderzaka

Komentarz

Popieram Krazia, poza tym jazda ze zderzaka (przedniego ofkors ) to większa kontrola sytuacji

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
          Popieram Krazia, poza tym jazda ze zderzaka (przedniego ofkors ) to większa kontrola sytuacji
          Wieksza kontrola? moze minimalnie ze wzgledu na lusterka wirtualne ale ja potrafie sobie radzic w tlumie i bez nich a za to w widoku zza kierownicy mam wieksza kontrole nad autem ;P
          Poza tym ja raczej daze do realizmy a jazda z widoku innego niz kokpit nie jest dla mnie wystarczajaco realistyczna.
          Moze jakby byl widok z przedniej szyby to owszem ale nie zderzak a tym bardziej z dachu.

Komentarz

Jak chcesz, możesz jechać też z "pralki" lub "kartonu", myślę że wiesz o co chodzi...

Komentarz

S'b'M zakończone, kilka dni minęło, wyczekiwałem czy ktoś jest chętny do zorganizowania następnego turnieju ale chętnych brak.

W takiej sytuacji mam dla was dwie propozycję.

Pierwsza to DTM.

Co tu dużo mówić. Każdy wybiera sobie jeden z samochodów DTM (będzie zrównanie PO dla wszystkich samochodów) na cały sezon (prawdopodobnie 8 wyścigów), wyścigi mające 170 kilometrów długości i 2 obowiązkowe pit stopy w każdym wyścigu (muszę jeszcze sprawdzić jak wygląda sprawa z otwarciem pit stopów w realu - w DTM na dwa pitstopy trzeba zjechać między okrążeniami X i Y kiedy to pity są otwarte).

----------------

Druga propozycja to wyścigi nietuningowanych samochodów rodzinnych takich jak Audi RS6 czy BMW M5.

Listę samochodów, z których zostanie wybranych 6-8 możecie znaleźć tutaj

Wyścigi odbywały by się na torach stworzonych przez was w formacie znanym nam już z Mistrzostw FF. Czyli załóżmy, że odbyło by się 6 wyścigów. Do wyboru było by 6 samochodów i każdy musi użyć każdego samochodu. Czyli jeżeli w wyścigu nr. 1 pojechalibyśmy BMW M5, to w wyścigach 2-6 już tego samochodu nie moglibyśmy wybrać. W wyścigu nr. 2 jedziemy Jaguarem XFR, to wyścigach 3-6 nie możemy użyć ani M5, ani XFR. W ten sposób każda osoba pojechały by każdym dostępnym samochodem, a dodatkowo mielibyśmy różnorodność na torze i nigdy nie wiedzielibyście co wybiorą rywale.

----------------

Czekam na wasze opinie. Czy moje propozycje wam w ogóle odpowiadają, czy może wolelibyście jednak coś całkiem innego. Jeśli już wam odpowiadają, to która wydaje wam się ciekawsza. Dobrze by było by zainteresowani wyrazili swoją opinię najpóźniej do wtorku.

Komentarz

Ja wolalbym cos odmiennego od biezacych wyscigow aut przerobionych seryjnie (organizownych przez siniaka) czyli te auta rodzinne. Rozumiem jednak, ze scigalibysmy sie na torach fantasy, stworzonych przez nas tak jak ostatni wyscig Ferrari? Jesli tak to jednak wole juz DTM (mimo ze nie premium) na normalnych torach.

Komentarz

Wyścigi aut rodzinnych to fajny pomysł, również tory tworzone przez nas to fajna odskocznia. Zmuszałoby to, do potrenowania przed wyścigiem, żeby znać tor. Ostatni tor z mistrzostw Ferrari był super, bardzo przyjemnie się po nim jeździło. Jednakże fajnie by było, gdybyśmy z wyścigu na wyścig ścigali się coraz mocniejszymi autami(tuning)

Komentarz

Mój głos oddaję na DTM
                    PS. Nie otwiera mi się lista samochodów z linku, wyskakuje jeno komunikat "Aby uzyskać dostęp do tego elementu, musisz mieć odpowiednie uprawnienia"

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - propozycje turniejowe

DTM jak najbardziej
                      Tworzenie własnych tras, jakoś mi nie podchodzi.
                      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Jednorazowy turniej Endurance klasy LMP1 i GT2 z podziałem na teamy:
                        1. Finek
                        2. siniak
                        3. Krazio
                        4. Quelxes
                        5. mlokos79
                        6. Koomarr89

Co do tworzenia własnych tras, jak dla mnie okej, tylko jakoś wolałbym by okrążenie nie zabierało więcej czasu niż 1.30 - 1.40min, ale to także tylko moja sugestia .

Ps. Wyścig autami rodzinnymi, jak najbardziej xD

Komentarz

Jestem za wyścigiem samochodów rodzinnych na orginalnych torach rzecz jasna.

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu
                          http://www.facebook.com/GtAdvanced

Komentarz

Turniej: SZKODA MOJEGO CZASU

1. Tor: Cape Ring Full
                            2. Klasa samochodów: drogowe odpowiedniki klasy FIA GT
                            3. Liczba PO: 595
                            4. Opony: wszystkie Wyścigowe
                            5. Asysty: wyłączone wszystkie
                            6. Uszkodzenia: ciężkie
                            7. Data: 21.10.2012, 22:00
                            8. Obowiązują ogólno-przyjęte zasady CRC
                            9. Samochody:
                            Lamborghini Gallardo LP560-4 '08, Nissan GT-R '07, Ferrari F430 '06, Chevrolet Corvette Z06 (C6) '06, Ford GT '06

Wyścig trwa oczywiście około godzinę. Ilość okrążeń pozostawiam do ustalenia.

Na początku KAŻDY musi wystartować na oponach Wyscigowych Miękkich. Przy pierwszej zmianie dostępne są już wszystkie Wyścigowe opony.

Samochody wybieracie według ich kolejności podanej w punkcie 9. Po Fordzie następna osoba wybiera Lamborghini. Wszystkie samochody to modele Premium.

Tuning dozwolony.

Komentarz

A może obowiązkowe byłyby dwie mieszanki do użycia w wyścigu tak jak ma to miejsce w F1, np wyścigowe twarde i miękkie. Doszedłby kolejny element strategi. Wybrałem celowo dwie skrajne, ponieważ widoczna jest różnica w czasach.

Komentarz

Można i tak, ale chyba ciężko to wyegzekwować, a rodzaj opony na starcie widać kto jakie ma. Zresztą, ta wyścigowa miękka wystarczy na góra 10min jazdy przy takiej mocy, więc pewnie większość wybierze coś dużo trwalszego przy pierwszym postoju, np. właśnie skrajną wyścigową twardą i w ten sposób będą użyte dwie skrajne, a możliwość założenia "pośredniej" to kolejny czynnik dla strategii.

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X