NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Paru minutowe wyścigi?? Hmm... Trochę przesadnie krótkie.
    A co do aut też bym zmienił co nieco bo co tydzień te same to monotonność ( tak wiem że w wielu seriach jeździliśmy tymi samymi modelami ale to jest turniej trochę z innej beczki)
    A więc co bym zmienił:
    1. Liczbę samochodów na dzień wyścigowy bym zmienił na 2 i przedłużył każdy wyścig 2 krotnie aby zachować stosunki czasowe.
    2. Co tydzień kolejna para nowych samochodów

Komentarz

Też się boję krótkich wyścigów.
      Szczwany, wiesz o co chodzi - nie pójdzie Ci pierwszy zakręt, zrobisz spina i koniec, masz wyścig z głowy. Nie nadgonisz straconego czasu choćbyś był najlepszym pro driverem. Zobacz jak było w Megankach ostatnio - chłopaki (świetni kierowcy!), którzy wyszli w piach, nie mieli szansy aby powalczyć już w wyścigu.
      Co to gdzieś Rev napisał - wyścig na 12 okrążenia, to często trudno się nawet rozgrzać.
      10 min. jazdy to na wielu trasach 5 okr. - jazdy jak z kariery, tylko za przeciwników miałbyś nie kiepskie AI, a niezłych driverów. A lista końcowa, przy wyrównanej walce, byłaby zawsze odzwierciedleniem wyników z kwali.

Natomiast rozumiem Cię Szczwany doskonale - też mam mało czasu na treningi - połowy tras nie ograłem w GT5, w GT6 doszły nowe i jak się nie przygotuję do wyścigu, to jadę wg mapy z ekranu, a wtedy o czasach można zapomnieć. Ascari do Meganek przejechałem wiele razy aby zapamiętać układ toru, moim zdaniem to min. aby dobrze i na poważnie bawić się w ściganie.
      Chyba, że traktuje Twoje poniedziałki jako czystą zabawę, wtedy można jeździć krótkie wyścigi i zmieniać auta, ale:
      1. dam głowę, że frekwencja - może poza pierwszym razem - będzie niska i często będzie się zmieniał zestaw driverów - co wypaczy wyniki globalne, jeśli takowe będziesz chciał zestawiać
      2. musiały by to być wyścigi trochę zluzowane - czyli kultura owszem, ale bez sztywnego trzymania się zasad CRC - po prostu pozwolić ludziom się bawić jazdą.

Ja chętnie będę się stawiał w poniedziałki na wspólne ściganie.

Mnie osobiście marzy się przynajmniej jeden konkretny turniej - coś z europejskich aut, np GT3 (był taki turniej w NR na GT5), z wyścigami po min. 1h albo i więcej i... pełną obsadą na starcie. Aż się chce do takich jazd trenować.
      Ja podejrzewam będę w stanie i tak obskoczyć max 2 konkretne wyścigi w tygodniu - na więcej nie dam rady się przygotować, zbyt mało czasu na granie, a jeszcze farmić kasę trzeba na auta i tuning. Plus spotkania treningowe online i tydzień wypełniony.

Komentarz

Także jestem zainteresowany . Jak tylko uda się z tym ruszyć (jakie by nie były przepisy) to na mnie możecie liczyć . Aczkolwiek dopiero zaczynam w GT6 i to nie mam czasu za dużo by poduczyć się jazdy, to myślę, że godzinę, dwie w poniedziałek znajdę

Komentarz

O to właśnie chodzi. Ma to być seria krótkich wyścigów.
          Gdyby odjąć Pagani (które dodałem w ostatniej chwili) można by wydłużyć wyścigi do 15 kilometrów.
          Taka seria dla prawdziwych poczÄ…tkujÄ…cych.

Obmyślam jeszcze wyścigi jednej marki z klasykami lat dziewięćdziesiątych, które będą dłuższe i z jedną ciekawostką.

Odpowiadałem na post Finka

Zatem: owszem ma to być głównie zabawa i tylko ciężkie przewinienia byłyby karane (spychanie, ramowanie itp.). Myślę, czy nie ustawić tunela areo na Silny, żeby łatwiej było się doganiać.

Mój kanał

Komentarz

No ja wszystko rozumiem że to mają być takie wyścigi na luzie dla początkujących.
            Powiedz jeszcze tylko co myślisz o różnorodności aut o czym wspomniałem w poprzednim poście. Moim zdaniem byłoby to duże urozmaicenie

Swoją drogą też szykuję kolejną serię "supersamochodami" gdzie do dyspozycji każdy będzie miał ponad 10 furek z jednorazowym wykorzystaniem każdej z nich (tak jak w przypadku CWT)
            To wszystko jest w fazie testów i dobierania porównywalnych pojazdów przez kręcenie czasów na Nurburgringu GP/F

Komentarz

Szczwany, będziesz jutro (pon) online? Może jakiś wspólny trening na torze, wg Twoich zasad, jeszcze nieoficjalnie?

Pzdr.

Komentarz

Będę, ale nie będzie mi się chciało kierownicy rozstawiać, więc będę kaleczył na padzie

Mój kanał

Komentarz

Zamieszczone przez TheFinek
                  No ja wszystko rozumiem że to mają być takie wyścigi na luzie dla początkujących.
                  Powiedz jeszcze tylko co myślisz o różnorodności aut o czym wspomniałem w poprzednim poście. Moim zdaniem byłoby to duże urozmaicenie
                  W przypadku tych zawodów urozmaicenie różnorodnością aut jest zbędne. Z początku miał być tylko Jaguar, ale zmieniłem zdanie i dodałem Vettę, Mustanga i Hyuarę - co już jest urozmaiceniem.
                  Pagani wyleci, bo nie pasuje do pozostałych trzech. Siłę tunelu aerodynamicznego ustawi się na max., żeby było więcej walki i tyle.

Jak wrócą wyścigi Shuffle to będzie można pogadać o urozmaiceniu, bo wtedy ustalasz zawody np. 400 pkt. - jedna trasa - 6 krótkich wyścigów jednego dnia. Punkty wpadają i jest urozmaicenie

Mój kanał

Komentarz

Szczwany, a próbowałeś któreś z tych aut? Mustang i Fyuarja są jakieś kosmiczne w prowadzeniu, z TCS na 0 każde dodanie gazu to spin, Fujara to jakiś dziwny twór, mieli kołami nawet na 4 biegu .
                    Wprawdzie jeździłem na stockowych oponach (pewnie ST), ale żeby była frajda trzeba by min. SM albo nawet WT - inaczej na takim krótkim wyścigu to będzie destruction derby - każdy chcąc wyciągnąć najlepszy czas będzie jechał na 120%, a to będzie rzeźnia .
                    Co też ocenimy dzisiaj wieczorem .

PS. Używasz HSa?

Komentarz

Dlatego Pagani wyleciało, a resztą się poleci na SM, więc Mustang nie powinien stanowić aż takiego problemu. Dzisiaj się zobaczy zresztą.
                      HS mam, tylko muszę pamiętać, żeby go naładować

Mój kanał

Komentarz

Zamieszczone przez SzczwanyGapa
                        HS mam, tylko muszę pamiętać, żeby go naładować
                        Właśnie może uda mi się dzisiaj po drodze kupić jakiś bluetooth do ucha od telefonu, mam nadzieję zadziała z PSem - używanie kamerki PSEye mija się z celem, zbiera wszystko z okolicy, nawet bąka swobodnie nie można puścić.

Komentarz

Zamieszczone przez SzczwanyGapa
                          Będę, ale nie będzie mi się chciało kierownicy rozstawiać, więc będę kaleczył na padzie
                          Całe życie gram na padzie, fakt nie jest łatwo xD.
                          Dzisiaj nie dam rady ale jutro wieczorkiem chętnie bym zagrał

Komentarz

Ja powiem tak. Taka stypa jest w tym online GT6, że przyjmę i pojadę we wszystkim co tutaj na NR wrzucicie. Oczywiście jak będę w ten dzień przy konsoli.
                            I may be slow but I'm still ahead of you.
                            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ty tam już Sasek nie gadaj, bo "zdradzasz" nas gdzie popadnie
                              Ale prawdą jest, że u nas nie tyle stypa, co po stypie i tylko butelki puste można zbierać.

Ok, ja w ciągu tygodnia spróbuję obmyślić plan jakiegoś turnieju, tylko na poważnie - to o czym Rev mówi, min. 1h, wyłączone wszystko, ciężkie uszkodzenia, pitstop, kwali itp.
                              Pytanie jaki dzień - aby się nie skłócić z innymi turniejami - muszę zobaczyć co i w jakie dni jest oblegane na gtpl czy pssite - Rev, Sasek, Mataman - jeździcie w innych turniejach, to będziecie wiedzieli, które dni są wolne, a dobrze by było, aby profi też jeździli - zwłaszcza profi, bo od takich można się uczyć.
                              Siniak jeszcze do nas zaglÄ…da?

Komentarz

Mi pasuje każdy piątek ( choć co trzeci tydzień trafia mi się druga zmiana i kończę wtedy o 22 ale do niedawna było tak że towarzystwo biorące udział w wyścigu łaskawie na mnie czekało )Niedziela to WEC na gt planet oraz GT3 na gtpl.

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X