NIGHT RIDERS: Archiwum relacji z wyścigów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS: Turniej "GT3 Cup" - relacje z wyścigów

Trochę fotek z wczorajszego wyścigu na Fuji

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Komentarz

Pierwsze, siódme i jedenaste - miażdżą. Fajnie Finek że wkleiłeś te foty bo zapomniałem zapisać sobie replaya.

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS: "Classic World Tour" - relacje z wyścigów

Wyścig jak najbardziej na plus,jutro dodam foto relacje,oby więcej wyścigów e dobrej atmosferze

Komentarz

No i kolejny wyścig za nami i jak zwykle było wybornie. Tym razem w garażu znalazłem Isuzu - mam kurcze problem z samochodami do tego turnieju bo nigdy ich nie kupowałem więc teraz dziennie poluje na rynku wtórnym Samochód zacny, przyjemnie się prowadzi, dość spokojny w zakrętach.

Wyścig zaczął się nie najlepiej, miałem słaby start w stylu Marka Webbera i straciłem 3 pozycje, przy czym jedną odrobiłem już na pierwszy zakręcie - tutaj uśmiech na mój twarzy wywołał chyba Paweł - ślady z, chyba, jego manewru pozostały już do końca wyścigu trochę jak z Powrotu do Przeszłości, tylko ognia brakowało

Przede mną byli ciągle Gintoki jadący na P1 Mazdą i Dominik w swojej Alfie. Dominika udało mi się kilka okrążeń później wyprzedzić, a Gintoki pozostawał na P1 aż do jego zjazdu do boksu. Ja, jak zwykle, nic przed wyścigiem nie testowałem więc nie wiedziałem jak wygląda spalanie i wnioski wyciągałem ze stany baku po 1/4, 1/2 i 3/4 wyścigu. Wszystko wskazywało na to, że dojadę bo po 3/4 wyścigu miałem dobrze ponad 1/4 baku, ale jak się okazało, byłem w błędzie. Paliwa brakło mi na 35 okrążeniu i prawie całe przedostatnie okrążenie musiałem przejechać na rezerwie... strata 1 minuty i na szczęście utrzymałem P2.

Swoją drogą na braku paliwa nic nie straciłem bo Gintoki po zmianie ogumienia pędził jak szalony i wyprzedził mnie (chyba) na 34 okrążeniu, dowiózł P1 do mety i zasłużenie wygrał - gratulację.

Dzięki wszystkim startującym za wspólne ściganie.

Teraz czeka mnie przerwa bo w piątek wybywam na wakacje i wracam dopiero 18/08 - 3 tygodnie plaży, słońca i drinków z parasolką!!!

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
            tutaj uśmiech na mój twarzy wywołał chyba Paweł - ślady z, chyba, jego manewru pozostały już do końca wyścigu trochę jak z Powrotu do Przeszłości, tylko ognia brakowało
            Uśmiech? haha, raczej szatański śmiech Ale wydaje mi się że te ślady to chyba Janek zostawił (?)

Ja również zaliczam wyścig do udanych, poza końcówką, kiedy to spokojnie wiozłem wygrzane 3 miejsce do mety i (nie mogę tego zrozumieć do dziś ) przywaliłem w bandę (pomroczność jasna? ). Rozwalone koło spokojnie dałoby się przeżyć, ale pulsująca obleśnym czerwonym kolorem jednostka napędowa stanowiła już spory problem. Powolne toczenie się pół okrążenia i wymuszona wizyta w boksach - to w zupełności wystarczyło żeby dogonił mnie i wyprzedził Finek.

Ale co tam się działo z tyłu to na zawsze pozostanie tajemnicą Wiktora i Pawła
            Jedno jest pewne - CWT to zdecydowanie najbardziej frywolny i swawolny turniej w NR :mrgreen: Nienasycony niecierpliwie wyglądam następnych

PS. Oczywiście big gratsy dla drugiego naszego Pawła - to co zrobił zasługuje na wielkie WOW

Komentarz

4 runda CWT była bardzo emocjonującą rundą, głównym jej motywem był pojedynek włosko-japoński na domowym torze makaroniarzy-Rzym(Odwrócony).
              Włoskimi pięknościami ścigali się: siniak, JankesPL i FinekPL
              Za sterami japońskich cudów techniki zasiedli: Gintoki520, Quelxes, pl77wiktor i revetion
              Kwalifikacje padły łupem Quelxesa. Wyniki wyglądały następująco
              1 linia: Quelxes(Izusu 117 Coupe), JankesPL(Alfa Romeo Guilia GTA)
              2 linia: Gintoki520(Mazda 110S), siniak(Alfa Romeo Giulia GTA)
              3 linia: revetion(Nissan Skyline 2000GT-B), pl77wiktor(Honda 1300 Coupe 9 S)
              4 linia: FinekPL(Alfa Romeo Giulia GTA)

Gintoki pokazał iście atomowy start, ja natomiast popełniłem amatorski błąd zablokowałem hamulce i przeciąłem zakręt blokując Quelxesa, siniak to wykorzystał i awansował na 2 miejsca, ja natomiast spadłem na ostatnie z dość dużą stratą
              Zaraz później zaczęła się trudna sekcja z szybkimi zakrętami i ciasnym przejazdem, niestety revetion został lekko wypchnięty przez wiktora uderzył w bandę, zatarasował przejazd a ja rozpędzony trafiłem w jego bok.

Finek pokazał klasę i jakimś cudem wyminął całe to zamieszanie, a wyżej wymieniona 3 zjechała do boksu. Wyścig podzielił się na 2 części i jazda wróciła do normy.
              Po wyjeździe z boksów ja zaatakowałem wiktora

Następnie Finek wyprzedził dość niemrawo jadącego wiktora

W międzyczasie Quelxes długo doganiał

i wreszcie wyprzedził siniaka

największa piękność wyścigu, w oddali Quelxes

Zwiedzanie miasta przez "debiutanta"

mistrzowska drużyna

Po pit stopie Gintoki wyprzedził siniaka i Quelxesa i pewnie wygrał wyścig
              !!!BONUS!!!
              1 osobowe w jury w mojej osobie chciało by ogłosić zwycięzców w następujących kategoriach :mrgreen:
              Najlepszy kierowca:
              Gintoki520

Najlepszy kierowca w klasie silników konwencjonalnych:
              Quelxes

Najlepszy stylista:
              siniak

Największy awans:
              FinekPL

destruction driver:
              revetion

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie:
              pl77wiktor

Niedzielny kierowca:
              JankesPL

Komentarz

Wow Janku co za fotorelacja, już dawno tutaj takiej nie widziano - jestem pod wrażeniem Nie wiedziałem że masz takie talenty
                Świetnie się czyta i ogląda, ale konkurs na końcu boski, uśmiałem się :mrgreen:
                I...
                Zamieszczone przez janki96
                Najlepszy stylista:
                siniak
                - dzięki

Komentarz

Relacja faktycznie bardzo zacna Uśmiać się można.

I faktycznie to był Jankes na tym pierwszym zakręcie Myślałem, że to był Skyline - widać nie za dobrze rozpoznaje te starsze samochody

Komentarz

Dziękuję panowie za docenienie,oby więcej takich wyścigów w takiej atmosferze

Komentarz

Ciezko u was pojechac normalny wyscig jak sie nie ma szczescia i ktos w ciebie nie wpier.... Najpierw mega dzwon na dohamowaniu do ostatniej szykany od manka, pozniej wypchniecie z toru w Blanchimont przez finka (obejrzyj sobie jak wyprzedzam snuje w tym samym miejscu na 20 okrazeniu, da sie? Da sie!)
                      Nie zglaszam kar bo nie ma sensu, chyba se po prostu dostosuje i zaczne jezdzic tak samo bo sie bardziej oplaca z tak malymi karami
                      Mimo to fajny wyscig, super walka z gawronem na pierwszych kilku okrazeniach, pozniej wyprzedzania zeby nadrobic - bezkolizyjne, wiecie - takie ze sie nie powoduje uszkodzen ani nie wypycha z toru, kojarzycie, nie? :wink:

Komentarz

Godi zgłoś,bo ewidentnie maniek Cię trafił,sam to widziałem jechałem kilka sekund za Tb i gawronem,widać że jechałeś fair,

Komentarz

Najważniejsze że ja tym razem z Szymonem się nie skolidowałem A mieliśmy kilka okrążeń jazdy obok siebie.

Niemniej przepraszam Preda za te 2 kolizje z mojej winy - obydwa razy sunąłem bokiem w poślizgu więc nie miałem szans tego skontrolować i stało się. Przepraszam Piotr jeszcze raz i jeśli to zgłosisz to karę przyjmę naturalnie

Komentarz

GT 3 SPA
                            Dla mnie wyścig można powiedzieć udany(start z 4 pola) za starymi wyjadaczami :wink: (Rahmanem, Gawronem oraz Godisme). Jak to w wyścigach bywa nie obyło się bez drobnych incydentów typu pierwsze okrążenie na zakręcie Les Combes Jankess troszeczkę pomógł mi odpowiednio wprowadzić moje lambo w poślizg :wink: dzięki temu zagraniu straciłem kilka pozycji ale za to mogłem podziwiać jak wygląda z rufy (szału nie ma ) przez parę okrążeń dzieło niemieckich inżynierów mercedesa. Później walka z wcześniej wymienionym kolegą oraz Finkiem. Końcówka nieco nerwowa z powodu szarżującego Rahmana, który to ciął :wink: w sensie za....ł jak za czasów zimnej wojny Pershing i dopiął swego, dosłownie w połowie ostatniego kółka objął prowadzenie którego nie byłem mu w stanie odebrać. Finisz na drugim miejscu w zupełności mi wystarcza( kłamie oczywiście). Strategia trafiona w 100% , paliwo w 99,9%(zobaczcie gdzie mi brakło zupy). Nie chcę krakać ale na lazurowym to chyba pojadę Abramsem. Dzięki za ściganko ,gratulacje dla zwycięscy, kolegi z trzeciego stopnia podium oraz dla wszystkich którzy ukończyli tą rundę. Do zobaczenia w następnych wyścigach.

Komentarz

Rev ja Cię minimalnie musnąłem,nie wiem czy tam na pewno był kontakt,ale ok karę przyjmę,gdyby nie to pewnie byś był P1.Walka z Tb i Finkiem jak zwykle przednia,oczywiście miałem szybszy samochód,ale jechałem trochę wyścig bez zapoznania.

Komentarz

Szymon widzialem oba incydenty i dla mnie tez jest zal,ze znow nie mogles pojechac swego.Ciesze sie ,ze jednak ukonczyles mimo tak niespodziewanych dwoch dzwonow ktore mogly i podniosly cisnienie.
                                Po tej akcji z Finkiem ja rozpedzony wlecialem zaraz po was i troche mnie to Lambo wystraszylo i tez sie zawinalem i rozwalilem kolo xD.O tyle dobrze,ze bylo w sam raz 8 lap do konca to sobie odrazu zmienilem w picie jeszcze dobre opony

Zebym wiedzial,ze taka frekwencja to moze bym znalazl czas sie choc troche przygotowac do wyscigu.

Ps;Moj wypadek jest bardzo smieszny,pojechalem prosciutko w sciane driftem,nawet nie zdazylem pomyslec o kontrze ,za duzo staffu

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X