Czateria

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czateria

Zamieszczone przez Sylwek1092
    Nie oszukujmy się pojazd aby nie przeszedł badania technicznego musi być wybitnie rozdklekotany bądź zwieśniaczony jakimś diodowym badziewiem
    Mylisz się. Ten pojazd dużo wykracza po za normy i łatwo się do niego doczepić na badaniu miedzy innymi za.

- ręczny hydraulik (brak zapadek, a są wymagane)
    brak wspomy (a występowała)
    brak ograniczników skrętu- były
    negat może wykraczać po za dozwolone normy
    prawdopodobnie do baku mogą się doczepić
    być może fotel jest bez regulacji a musi miec regulacje (różne szyny maja drifterzy, jedni maja stałe, innni nie)
    zapewne brak lusterka wstecznego
    wycieraczki
    spryski
    licznik nie pamietam czy miał czy nie, ale wiem ze jeden z PFD nie miał licznika, a jest on wymagany na badaniu, a jezdzil...
    niekompletny wydech
    brak absu (a był)
    ABS nie jest wymagany to samo wspomaganie (chociażby Maluch).
    Ogranicznik skrętu jest ponieważ maglownica jest przerobiona na 180stopni obrotu (po 90na każdą mańkę).
    Bak sportowy posiada homologacje i jest dużo bezpieczniejszy od zwykłych więc nie widze powodu czemu mieliby się przyczepić do niego tymbardziej że samochody te są wyposażone w główny wyłącznik prądu i system gaśniczy.
    Brak regulacji fotela nie jest przeszkodÄ… tak samo jak i brak lusterka wstecznego (dostawczaki do 3,5t z zabudowanÄ… pakÄ… nie posiadajÄ…cÄ… okien np Citroen Jumper nie posiada lusterka).
    Wycieraczki są spryski również chociażby dlatego, iż w trakcie zawodów/treningów może zacząć padać deszcz a drugi powód kawałki gumy lecące na szybe spod kół innych zawodników ograniczałyby widoczność.
    Licznik jakotaki jest tylko że jest odłączony i jest zastąpiony elektronicznym pokazującym kąt wychylenia itp taka hybryda Driftboxa i GPS'u.
    Wydech nie może przekraczać iluśtam dB przy 2000 OBR/Min. więc silencer załatwia sprawę.
    Jedynie ręczny wymaga ingerencji tzn. Kawałek rurki ze śrubą. Rozłożona blokuje ręczny na stałe złożona puszcza. Również często stosowane.
    Zawias jest regulowany więc z tym też problemu nie ma.

Jak widzisz znacznych przeszkód nie ma. Tak jak mówie bardzo często widać na ulicy tzw. Sleepery czyli samochody wyglądające jak seryjne natomiast w środku przygotowane pod wyścigi i ludzie nimi śmigają. Co do PFD faktycznie spojrzałem nie ma takiego wymogu na ten sezon mój błąd. A ubezpieczenie musi być w każdej imprezie czy to KJS czy Drift Open to mówi logika.

Komentarz

ABS nie jest wymagany to samo wspomaganie (chociażby Maluch).
      W maluchu nie jest wymagany bo go nie było.

Brak regulacji fotela nie jest przeszkodÄ… tak samo
      Jest przeszkodą, jest napisane jasno że regulacja fotela jest wymagana.

i brak lusterka wstecznego
      mowimy o osobowkach

Wydech nie może przekraczać iluśtam dB przy 2000 OBR/Min. więc silencer załatwia sprawę.
      brak kata

A ubezpieczenie musi być w każdej imprezie czy to KJS czy Drift Open to mówi logika.
      niby dlaczego? chyba ze o sportowe ubezpieczenie ci chodzi, ale tego i tak nikt nie kupuje

Komentarz

Zaraz, zaraz...my mówimy o poważnych imprezach typu zawody Drift Open, czy po prostu pojeżdżawkach organizowanych na torze (treningi, czasówki itp.) ?

Generalnie samochód co po torze jeździ zarejestrowany być nie musi. Ubezpieczenia owszem...może i się mówi tak, że "musisz być ubezpieczony bo nie wjedziesz" a w istocie? W istocie ubezpieczeniem kierowcy jest jego prawa stopa.

Nie wszystko na prawdziwym torze jest tak jak zapisano to w "przepisach", uwierzcie. :wink:

Komentarz

To że był w samochodzie nie oznacza że jest wymagany na przeglądzie. Jeśli byłoby tak jak mówisz to nie byłoby różnych opcji wyposażenia tylko każdy musiałbyć tak samo wyposażony.

Mówisz że mowa o osobówkach dobrze masz maksymalne przyciemnienie szyb tylnych po co Ci lusterko wsteczne wewnątrz kabiny?

Brak kata 90% Samochodów od handlarzy ma powycinane katalizatory... To drogi towar jest prosze ja Ciebie.

Dlaczego logika mówi o ubezpieczeniach? Lecisz po torze gościu wali Cie z tyłek a Ty lecisz w bande. Co wyjdziesz i machniesz ręką na ten samochód i pieniądze które włożyłeś? Wątpie.

Generalnie to jak sie szuka oszczędności to oszczędza się na wszystkim ale na życiu i zdrowiu nie powinno się oszczędzać.

Komentarz

To że był w samochodzie nie oznacza że jest wymagany na przeglądzie. Jeśli byłoby tak jak mówisz to nie byłoby różnych opcji wyposażenia tylko każdy musiałbyć tak samo wyposażony.
            Jak był w aucie to jest wymagany. Maluch nie miał to nie był wymagany.

To drogi towar jest prosze ja Ciebie.
            No i ?

Dlaczego logika mówi o ubezpieczeniach? Lecisz po torze gościu wali Cie z tyłek a Ty lecisz w bande. Co wyjdziesz i machniesz ręką na ten samochód i pieniądze które włożyłeś? Wątpie.
            W przypadku driftu tak własnie jest. Jest kolizja panowie wychodzą z aut, klepną sobie "pione" i wszystko na swój koszt.

Komentarz

No tak bo panowie ze stacji kontroli pojazdów wnikliwie spisując numery patrzą w baze danych jakie wyposażenie miał ten samochód i sprawdzają guziczek po guziczku kabelek po kabelku czy to wszystko jest. To nie niemcy czy hiszpania gdzie za brak wpisanych do rejestru nowych lamp zabrali gościowi dowód. Patrzą hamulce wbiją na szarpaki spojrzą na lampy stempel i gitarka...

Podsumowując temat da rade spotkać wydmuszkę poruszającą się po ulicach miasta.

Komentarz

Dla mnie to jakieÅ› herezje co piszecie

Nigdy nie spotkałem się aby na przeglądzie sprawdzał chociaż jedną z wymienionych przez was rzeczy, najważniejsze są światła, hamulce, opony i zawieszenie, reszta to tak prawdę mówiąc im wisi. Co za problem założyć imitację kata na przegląd ? Będzie sprawdzał czy to sama pucha czy katalizator ? To samo z regulacją fotela, skoro dany fotel ma homologację znaczy że mogę go mieć w samochodzie bez żadnych przeszkód. Elementy wyposażenia nie są brane w ogóle pod uwagę, teraz powiedzcie mi jeszcze jak sprawdzi czy ABS jest czy nie ? Ludzie którzy siedzą w stacjach kontroli ogarniają temat sportów samochodowych, i jeśli ktoś ma auto zrobione z głową to nie ma żadnych problemów żeby takie zarejestrować. Jeżeli przyjedziesz szrotem który ma poucinane zwoje w sprężynach a wydech zrobiony z rynny to nie dziwota że go nie zarejestrują.
                Kumpel jeździ totalną wydmuszką CRX, ma tylko jeden fotel kubełkowy bez regulacji, wydech bez kata, auto we wszystkich kolorach świata bo zmieniał na laminaty, szyby z pleksi i ostatnio bezproblemowo przeszedł kontrolę. Zdaje mi się że za bardzo teoretycznie podchodzicie do tematu, bo teoria a praktyka to dwie różne rzeczy.

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                  Dla mnie to jakieÅ› herezje co piszecie

Nigdy nie spotkałem się aby na przeglądzie sprawdzał chociaż jedną z wymienionych przez was rzeczy, najważniejsze są światła, hamulce, opony i zawieszenie, reszta to tak prawdę mówiąc im wisi. Co za problem założyć imitację kata na przegląd ? Będzie sprawdzał czy to sama pucha czy katalizator ? To samo z regulacją fotela, skoro dany fotel ma homologację znaczy że mogę go mieć w samochodzie bez żadnych przeszkód. Elementy wyposażenia nie są brane w ogóle pod uwagę, teraz powiedzcie mi jeszcze jak sprawdzi czy ABS jest czy nie ? Ludzie którzy siedzą w stacjach kontroli ogarniają temat sportów samochodowych, i jeśli ktoś ma auto zrobione z głową to nie ma żadnych problemów żeby takie zarejestrować. Jeżeli przyjedziesz szrotem który ma poucinane zwoje w sprężynach a wydech zrobiony z rynny to nie dziwota że go nie zarejestrują.
                  Kumpel jeździ totalną wydmuszką CRX, ma tylko jeden fotel kubełkowy bez regulacji, wydech bez kata, auto we wszystkich kolorach świata bo zmieniał na laminaty, szyby z pleksi i ostatnio bezproblemowo przeszedł kontrolę. Zdaje mi się że za bardzo teoretycznie podchodzicie do tematu, bo teoria a praktyka to dwie różne rzeczy.
                  Do braku katalizatora przyczepiają się. Np mój kumpel miał samochód u mechanika, i na nieświadomca wycięli mu ten cenny element samochodu. Na przeglądzie się trochę zdziwił.

Komentarz

Biesiu przeczytaj co napisałem nad Twoim postem Mówie wstawiają na szarpak, patrzą światła (ja mam xenony dołożone i bez problemu przechodze) i hamulce wydech sprawdzają tylko wtedy jak ryczy niewiadomo jak normalnie ich to nie obchodzi.

Komentarz

Owszem do braku katalizatora MOGĄ się przyczepić, ja osobiście nie mam i jakoś przechodzę bez problemu :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez ViluC36
                        ja mam xenony dołożone i bez problemu przechodze
                        No właśnie, a wedle prawa powinieneś samopoziowanie i spryskiwacze dołożone jeszcze, tyle że jak widać nikt tego się nie czepia, no nie? :wink:

Komentarz

Szczerze to goście na stacji pytają tylko czy xenon byl seryjnie mówie że tak i tyle. Zestaw xenonów jest od Helli w soczewce i gładkim kloszem więc wygląda jak byłby seryjny pozatym Gtv to dosyć rzadki widok więc myślą że faktycznie samochód mógł posiadać seryjnie xenon. Gdybym miał np. E36 takie numery by nie przeszły.

Komentarz

Ale taki ksenon jak Ty masz to jeszcze ujdzie, mnie dobijają Ci z ksenonami za 200zł Razi to po oczach masakrycznie

Komentarz

Jeździł po mojej okolicy Punciak z takim xenonem co walił do góry po latarniach

Komentarz

I tak najbardziej dobijają mnie te wszystkie diody Ludzie pakują to do aut i myślą że to fajnie wygląda

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X