czesc wam i tobie jakub92 ,ja mam Live For Speed S2 0.5X [pirate] nawet mi idzie niezle w tej grze ,mam tez demo LFS ale tej najnowszej i tam mam swoj team MZF ,wiec jak ktos ma hamachi ,niech mi odpisze na PW.
Witam!
Jestem dość świeży na tym forum, ale LFSa znam jak własną kieszeń. 3 lata spędzone w grze to nie mało i ogólnie muszę powiedzieć, że to jak dotąd najdoskonalszy symulator wyścigowy w jaki miałem okazję grać. Ostatnia wersja gry, czyli Z28 jest naprawdę bardzo dobrze dopracowana. Polecam wszystkim zakup pełnej licencji gry czyli S2, daje to dostęp do wszystkich samochodów i torów. Co najfajniejsze to mogę was zapewnić, że przy grze nie można się nudzić. Jest kilka serwerów na których bez stresu można pośmigać na torach asfaltowych, trochę mniej na szutrowych, ale całe community jakie się rozwinęło wokół tego tytułu jest przeogromne. Na oficjalnym polskim forum LFSa znajdziecie wiele ciekawych lig, nawet tych driftingowych. Głównie chodzi o dobrą zabawę. Natomiast prawdziwe smaczki otwierają się na oficjalnym forum gry. Są tam dziesiątki różnych lig, czy sezonów wyścigowych. Naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie. Od podstawowego przednionapędowego auta o słabej mocy poprzez tylnionapędowe ponad 300 konne samochody, a kończąc na klasie GTR, formula BMW, czy F1 BMW Sauber. Sam siedzę w tym tyle i nie mam dość. Organizowane są nawet wyścigi 24h ze zmianą kierowców, ale to już tylko dla prawdziwych hardcorów i raczej większych niż 5 osobowych teamów. 24 GBP wydaje się dużą kwotą na początku, sam też byłem mało przekonany do tego. Zaryzykowałem, kupiłem licencję S2 (za wtedy po przeliczniku bodajże za 120zł) i od praktycznie pierwszej chwili nie nudziłem się. Opanowanie wszystkich samochodów zajmuje sporo czasu, ale po 2 tygodniach za kierownicą i samouczkom jakie gra oferuje, doszedłem do wprawy i zacząłem kończyć wyścigi w top5. Teraz po 3ch latach nie żałuję czasu spędzonego w grze i obecnie razem ze swoim teamem Lublin Racing Team startujemy w dwóch z trzech najbardziej branżowych lig: IGTC i GTAL, gdzie ścigamy się w klasie GT2 i GTR w długodystansowych, wytrzymałościowych od 6 do 16 godzinnych wyścigach. Poziom jest wysoki, rok temu zajęliśmy wysoką 5tą lokatę, co na występ międzynarodowy daje sporą satysfakcję. O wysokim poziomie świadczy chociażby fakt, że po 16h wyścigu i po odbyciu ponad 200 okrążeń, potrafiły zdarzać się sytuacje, że do końca walczyło się o pozycje, a różnice czasowe na mecie mieściły - dla 5-ciu najlepszych teamów - w 1 minucie.
Pozdrawiam i zachęcam do kupna, bo jak na razie to moje najlepiej wydane 120zł w życiu. :mrgreen:
p.s > ale mi się rozpisało
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Najwyrazniej w niewiele gier grales. Sprawdz gry SimBin'u, albo rF'a. Jesli Cie stac to najlepszy symulator czeka na Ciebie otworem: iRacing.
Grałem we wszystko przez ciebie wymienione. Przy rFactor spędziłem prawie pół roku. iRacing grałem chyba niecałe 2 miesiące, jak w 2009 roku była obniżka na ceny abonamentu. Nadal twierdzę że LFS jest najlepszy. W rFactor czasem drażni mnie fizyka i widok zza kółka. W iRacing jest już lepiej, na pewno najlepiej działa przeniesienie elementów otoczenia i fizyki na moje DFGT, ale dziwny dobór samochodów i widać że najbardziej wspierany jest amerykański styl wyścigowy czyli jazda w kółko po ovalu, mnie nie jara. Gdyby była darmowa, tzn płacisz raz i cieszysz się nią ile chcesz, może bym grał. A tak to za drogo na polską kieszeń.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Z tego forum to bardzo nieliczni tu grają w LFSa, ja miałem wersje X10 bardzo długo i jest wg mnie najlepsza, choć te nowsze czyli Y i Z nie są złe ,ale już za wysokie wymogi na mojego kompa, więc niestety musiałem zrezygnować i nacieszyć się iksem dziesiątką, najlepiej od chudego ściągnąć na jego stronie.
Komentarz