Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co jest lepsze od Gran Turismo...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Co jest lepsze od Gran Turismo...

CCX jedzie 386 km/h, zauważcie że np. GT4 wyszło w 2005 r. i nie moze byc porównywane z grami z rocznika 2008/2009.

Komentarz

Witek to paua. :mrgreen:

Komentarz

W sprzyjającyh warunkach CCX jest w stanie przekroczyc 400 km/h ; D

PGR4? Grałem chwile w Media Marktcie... wziąłem Ferrari 599, Nurburging (nie nordschleife ; D) i... śnieg. Oryginalny (żeby nie powiedziec dziwny) pomysł z ośnieżonym torem

W sumie gra nie zrobiła na mnie zbyt wielkiego wrażenia... grafika na mocno średnim poziomie imho. Fizyki jazdy nie ocenię, bo nie mam wyobrażenia o jeździe Ferrari po śniegu, poza tym ten pad od x360... :mrgreen:

Ale tak naprawde, gdybym tak zagrał w GT4 to też bym nie był zachwycony.
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
          W sprzyjającyh warunkach CCX jest w stanie przekroczyc 400 km/h ; D
          Nieoficjalnie uzyskał 418 km/h i można o tym przeczytać w jednym z numerów "Top Gear PL". :wink:
          Zamieszczone przez Witek Enzo
          Ale tak naprawde, gdybym tak zagrał w GT4 to też bym nie był zachwycony.
          No taak. Ale tak jak ktoś wyżej napisał...nie można porównywać gry z 2004 z 2008. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Moim Zdaniem seria symulatorów sinbina od GTR do Race Pro (Race Pro tylko na konsole ) ale opiszę GTR2, bo tą uważam za najlepszą, wystarczy bez assyst pod złym kątem i biegiem wziąść zakręt i wypadamy z toru, na klawiaturze jest jeszcze trudniej (ba znam takich co grali i uważają że sterowanie na klawiaturze beznadziejne) Jest też kamera w środku Auta, cudo widać masę przełączników i widać z każdym wrzuconym biegiem animację ruchów kierowcy z zmianą biegu, owszem granie na łatwym pozomie trudności , też można niezle podtłubać pod maską, , bardzo fajnym pomysłem są Modifikację na inne pojazdy np komuś się znudziły normalne wyscigi, to sobie siągnie sobie mod na Lemansowe Prototypy, albo Champ Cara Sezon 2005 ,2006, checie się przekonać zagrajcie w DARMOWĄ BMW M3 Challenge owszem jest jeden samochód nowe BMW M3 E92, i tor Nirbugring z układem sprint, ale znam taką stronkę gdzie na północnej pętli można się śćigać wtedy na niej zabawa jest przednia, aha zlecam też kierownice, bo na klawie zbytnio gra się trudno, zapomniałem dodać że gry oferują też cykl dnia i nocy, po prostu cudo, ja akurat z nudów ustawiłem 60 krotnie przypieszenie czasu, i tak na torze w Lemans jak jedno okrążenie przejadę to mija jeden dzień czasu gry.

Komentarz

Gran Turismo jest naj naj naj lepsze hihihih gra jest z 2005 roku a jeszcze bedzie królowała do czasu pojawienia sie GT5 . Zadna gra z 2005 nie zbliży sie do GT 4

Komentarz

Hmm... Dla tych, którzy dopiero poznają, co to są wyścigi, to lepszy jest Burnout, ale dla tych, którzy nie odrywają się od kierownicy (tej prawdziwej lub z kabelkiem) to najlepszy jest GT lub zapowiadany NFS:Shift. Lecz za czasów psx to nie byłoby tego wątku, tylko by wszyscy gnietli pada przy wszystkich ścigałkach.
                :wink: :wink:
                ludzi uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych , wklej to w swój podpis.

Komentarz

Ciężko porównywać symulację do arcade'u, jeśli chodzi o Burnouta.

A co do tematu: po ograniu Forzy 2 już wiem, że do Gran Turismo raczej nie wrócę. Owszem, gra jest solidna, ale Forza ją dubluje moim zdaniem.

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

GTR 2 jest super, ale to specyficzna gra, z całym dobrodziejstwem zasad i samochodów FIA GT... Rzeczą która mnie najbardziej ujęła jest zjazd do boksów na wyższym poziomie trudności. W GT4 i większości zjeżdżamy i automat robi wszystko. A tam jak w LFS ale lepiej. Zjeżdżamy, wbijamy ogranicznik, telepiemy isę do stanowiska /uważając na tych co wyjeżdżają/ zwalniamy i po chwili stajemy. Jeśli w złym miejscu to sze ekipy powie nam to przez radio i trzeba cofać. Następnie gasimy motor czekamy aż zrobią wszystko co trzeba, zapłon, starter, jedynka i wytaczamy się na tor. Frajda niesamowita!
                    Albo to, że po skończonym wyścigu nie pokazują ci się od razu napisy a samochód dalej sam sobie jedzie, tylko osobiście trzeba go do bosku zaprowadzić...

A co do ustawień, to mnie to nie rajcuje. Jakbym chciał być mechanikiem, to bym dłubał. Wkurza mnie to, że nie ma nigdzie ustawień takich jak kierowca mógłby powiedzieć, np auto niestabilne przy hamowaniu - to ustawiasz a mechanicy robią co trzeba...
                    Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców.

Komentarz

Ja sobie przypomniałem jak w F1 challenge puściłem sprzęgło w boksie i mi silnik zgasł to aż się łezka w oku kręci

Komentarz

hehe :wink:

Czekam na GT5!

Komentarz

Zamieszczone przez Overseer
                          Ja sobie przypomniałem jak w F1 challenge puściłem sprzęgło w boksie i mi silnik zgasł to aż się łezka w oku kręci
                          cha cha cha :wink:

Komentarz

Z przykrością stwierdzam, że gra Live For Speed (PC) ma lepszy model jazdy od GT Ale GT rozwala ją swoim ogromem, bo właściwie LFS do mała gierka, w której nawet nie ma żadnej kariery. No i w LFS prawie wszystkie fury są nielicencjonowane i jest ich tylko ok. 20 Ale mimo wszystko polecam, mamy w niej np. możliwość spalenia sprzęgła, gdy za szybko puścimy sprzęgło sinik zgaśnie, można nawet włączać kierunkowskazy, przebić laczki, wsadzić do środka pasażerów, założyć zwężkę na dolocie (czytaj: ograniczyć moc), zatrzeć silnik (rozpędź się na szóstce i nagle wrzuć jedynkę Całkiem fajne zniszczenia, choć nie do końca realistyczne.

Komentarz

GTL, GTR2, Race 07:Wtcc Game, Rfactor itd też mają modele jazdy lepsze niz GT :wink:
                              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wyjdzie rF2 niedlugo to zmiecie wszystko z powierzchni ziemi i wysmieje kazda gre, ktora ma czelnosc sie nazywac symulatorem.

Komentarz

Pracuję...
                                X