Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

TOCA Race Driver 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• TOCA Race Driver 2

Według mnie to bardzo dobra gra, niestety grałem tylko w demo. Ale mam zamiar sobie kupić. W sklepach już za 100 zł, a na allegro prawie nie ma.

Ta gra jest świetną alternatywą dla serii GT. Ma zupełnie inny klimat. Można ścigać się w prawdziwych wyścigach, jest model uszkodzeń wiele typów aut (m.in. ciężarówki) i wyścigów (rallycross, DTM), a nawet wątek fabularny. Do gustu przypadł mi też model jazdy. Jest mniej realistyczy niż w GT, ale pozwala wczuć się w rolę kierowcy wyścigowego. Bardzo ważną rzeczą jest umiejętny start. Można zyskać przewagę nad przeciwnikiem. Największą zaletą gry jest jednak AI kierowców. Jak wszyscy wiemy w Gran Turismo takie pojęcie nie istnieje.

Nie ma wątpliwości, ta gra nie przewyższa GT, ale jest świetnym racerem wartym uwagi każdego fana motoryzacji, a w szczególności fanów WTCC (czyli mnie )

podzielam Twoją opinię (mam i grałem na PC).

duże zalety gry:
    - tryb kariery;
    - im dalej w las, tym więcej drzew, czyli po prostu... trudniej!
    Nurburgring:
    6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
    6.43 SLR stock/slicks
    6.51 M5 stock/slicks
    6.54 NSX type R
    8.03 RS4 stock
    8.20 S4 98 stock

Komentarz

gram i jest fajnie

denerwuje mnie jedynie model jazdy który we druch graczy daje ostro dupy

Komentarz

Mam Toce i jestem happy! Naprawdę świetna gra, mimo iż całkowicie inna niż Gran Turismo. W Gran Turismo tuningujemy samochody, masterujemy swoje wyniki i przyjemność sprawia już sama przejażdżka jakimś samochodem (każdy prowadzi się inaczej). Jak dla mnie, w GT najbardziej liczą się samochody i umiejętności gracza, a mniej rywalizacja z przeciwnikami (za głupi są). W Toce jest na odwrót. Oczywiście umiejętności też są tam bardzo ważne, ale najważniejsza jest rywalizacja z przeciwnikami na trasie. Umożliwia to dobre AI kierowców i regulowany poziom trudności. Produkt Codemasters świetnie oddaje klimat takich wyścigów jak np. DTM. Według mnie Race driver 2 jest jedną z najlepszych symulacji na konsole i PC. Oczywiście pierwsze jest Gran Turismo, które ma w sobie ten feeling, tą magie dzięki której nie można oderwać się od konsoli.

Komentarz

wiecie sąd można ściągnąc patch aby można było śmigać wszystkimi autami po każdy z dostępnych torów? z góry dzięki...

Komentarz

Może coś znajdziesz na tej stronie.

Link: http://www.megagames.com

Komentarz

dobra, poszukam
              dzięx

Komentarz

Zamieszczone przez are91
                Mam Toce i jestem happy! Naprawdę świetna gra, mimo iż całkowicie inna niż Gran Turismo. W Gran Turismo tuningujemy samochody, masterujemy swoje wyniki i przyjemność sprawia już sama przejażdżka jakimś samochodem (każdy prowadzi się inaczej). Jak dla mnie, w GT najbardziej liczą się samochody i umiejętności gracza, a mniej rywalizacja z przeciwnikami (za głupi są). W Toce jest na odwrót. Oczywiście umiejętności też są tam bardzo ważne, ale najważniejsza jest rywalizacja z przeciwnikami na trasie. Umożliwia to dobre AI kierowców i regulowany poziom trudności. Produkt Codemasters świetnie oddaje klimat takich wyścigów jak np. DTM. Według mnie Race driver 2 jest jedną z najlepszych symulacji na konsole i PC. Oczywiście pierwsze jest Gran Turismo, które ma w sobie ten feeling, tą magie dzięki której nie można oderwać się od konsoli.
                W zupełności się zgadzam. AI i zniszczenia są w tej grze na najwyższym poziomie. W TOCA RD2 świetnie się gra bo ta gra jest zncznie bardziej wymagająca niż GT4. Polecam sprawdzić tryb "Pro Simulation". Nie muszę chyba wspominać o genialnym trybie Online.

Komentarz

Niestety nie mam kierownicy i nie mogę się zbytnio cieszyć trybem Pro Simulation. Ale mimo to gra pokazuje pazurki i ostatni sezon w karierze jest naprawdę trudny.

Komentarz

Zamieszczone przez are91
                    Niestety nie mam kierownicy i nie mogę się zbytnio cieszyć trybem Pro Simulation. Ale mimo to gra pokazuje pazurki i ostatni sezon w karierze jest naprawdę trudny.
                    '
                    Ja grałem w trybie Pro Simulation na padzie i nie było większych problemów. Cała sztuka polega na odpowiednim dozowaniu gazu w zakręcie. Polecam równierz pojeździć na manualnej skrzyni biegów ze sprzęgłem ! Polecam ustawić pod L2 na padzie.

Komentarz

Próbowałem jweździć na pro, ale wróciłem do simulation. Nie mam jeszcze ukończonego trybu kariery (ostatni sezon), więc muszę wyszlifować swoją jazde. Na prosimulation fajnie się driftuje. Polecam dorwać się do jakiegoś długiego zakrętu, lub pułapki piaskowej. Faktycznie trzeba umiejętnie dozować gaz. Nie można jechać na pałe. Przy zmianie biegów też trzeba zastopować na chwileczkę z gazem. Dużo realistyczniej poprostu.

PS. Macie jakieś porady, jak jeździć na torach lodowych autami z tylnym napędem? Często mi się silnik dławi. Pojedynek z Five-o wygrałem, bo jakoś tak przez przypadek wyrzucił[em]o go na bandę .

Komentarz

Zamieszczone przez are91
                        Próbowałem jweździć na pro, ale wróciłem do simulation. Nie mam jeszcze ukończonego trybu kariery (ostatni sezon), więc muszę wyszlifować swoją jazde. Na prosimulation fajnie się driftuje. Polecam dorwać się do jakiegoś długiego zakrętu, lub pułapki piaskowej. Faktycznie trzeba umiejętnie dozować gaz. Nie można jechać na pałe. Przy zmianie biegów też trzeba zastopować na chwileczkę z gazem. Dużo realistyczniej poprostu.

PS. Macie jakieś porady, jak jeździć na torach lodowych autami z tylnym napędem? Często mi się silnik dławi. Pojedynek z Five-o wygrałem, bo jakoś tak przez przypadek wyrzucił[em]o go na bandę .
                        Kluczem do sukcesu jest odpowiednie stopniowanie gazu na wyjściu z zakrętu z odpowiednią kontrą. Trzeba też trzymać auto na obrotach.

PS: Grasz Online (PS2) TOCA RD2?

Komentarz

Zamieszczone przez PiotrB
                          Nie, niestety mam za wolne łącze. Próbowałem kiedyś grać w Killzone i w Burnout'a, ale tylko wszedłem na serwer. Jak chciałem rozpocząć gre to rozłączyło.

Komentarz

Zamieszczone przez are91
                            Zamieszczone przez PiotrB
                            Nie, niestety mam za wolne łącze. Próbowałem kiedyś grać w Killzone i w Burnout'a, ale tylko wszedłem na serwer. Jak chciałem rozpocząć gre to rozłączyło.
                            To sprawdź jak działa w TOCA. Jakby co to zapraszam na sesję dzisiaj o 21.00. Sesja pod nazwą "Polska".

Komentarz

No. Zaliczyłem ostatni sezon (tzn. pokonałem Stellana). Teraz tylko ostatnie mistrzostwa. Ty już pewnie przeszedłeś 100% gry (PiotrB)? Czy jest możliwe aby w wyścigu 1 na 1 jechać z Cesarem?

Komentarz

Pracuję...
                              X