Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

rFactor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: rFactor

Nawiasem mówiąc, to jest temat o wszystkim co związane z rFactor, czyli według mnie równierz z dodatkami i modami. Ale się nie kłócę.

Komentarz

MODY sa nieodlaczna czescia rFactora wiec rozmowa o nich jest JAK najbardziej na miejscu

pozdrawiam moderatora :wink:

Komentarz

No tak... Sam nie wiem co mnie tknęło z tym OT :wink:

Komentarz

I widzicie ? Nawet Moderator nie jest nieomylny

Pozdrawiam

Komentarz

Niestety :wink: No ale nie spamuję już

Komentarz

Właśnie w moje ręce trafił rFactor i mam problem. Przy próbie uruchomienia gry wyskakuje video test. Wybieram interesujące mnie ustawienia i klikam 'OK'. I video test uruchamia sie w nieskończoność, a gra nie startuje. O co tu chodzi?

Komentarz

dlugo szukalem MODA z prawdziwego zdarzenia ktory zawieralby w sobie wszystko co uwielbiam, w wspanialej oprawie wizualnej i przyjemnosci z jazdy... i znalazlem :mrgreen:

GT ALL

w modzie... GT1, GT2, GT3, GT65, GT80, LM70, LM80, LMP1, LMP2, Porsche CUP, VLN**. nie liczylem ale to jakies min. 50 wspaniale wykonanych wyscigowych bolidow :mrgreen: w duzej mierze to konwersja z GTR2 ale jest tez wieeeele bolidow ktore prozno szukac gdzie indzej. TYLKO tu pojezdzicie Nissanem R390 '97, Peugeotem TOTALA z LMP1 2007 czy Audi R10... ale to tylko czubek tego wielkiego smakowitego tortu :mrgreen: Sam jechalem po Le Mans 1979 z bolidem LM80 i osiagnalem ponad 380km/h... Prawie odlecial :mrgreen:

Mod zajmuje (niestety) ponad 2,5GB na dysku... ale cos za cos. Nic dziwnego przy takiej ilosci samochodow.

a oto torrent do GT ALL v3.96 + Le Mans 1979 VLN
                http://www.mininova.org/tor/1450534

Do sciagniecia macie 1,44GB. Od razu do rozpakowania prosto do waszego folderu z rFactor :mrgreen:

**- klasa VLN to tylko jeden samochod startujacy w dlugodystansowym wyscigu 24H Nordschleife. Slodko nazwany BEAST. A jest to Porsche 911 BiTurbo o skromnej mocy +700HP

Komentarz

Ja przyznam szczerze, że trochę rozczarował mnie mod Formuły 1 z 1988. Wiem, że tamte bolidy miały tendencje do nadsterowności, ale tymi modami wogóle sie nie da jechać. Na każdym zakręcie tył wyprzedza przód. Czasem nawet przy ruszaniu już obracało bolid.

Komentarz

hah... no to trzeba sie nauczyc umiejetnie obchodzic z przepustnica :wink: ja uwielbiam takie mody gdzie trzeba naprawde "trzymac" auto zeby jechalo ... bo jak praktycznie samo jedzie to nuda, jak po szynach

Komentarz

• Re: rFactor

A kto powiedział, ze nie umiem sie obchodzić z wózkiem? Jeździłem kiedyś podobnymi, które równierz miały sporą tendencję do "uciekania" i dawałem radę. Tymi nawet jak naprawde DELIKATNIE ruszam, to odrazu kręcą "czarne kółka".

Komentarz

ja nie mialem takich problemow z F1 1988... zmniejsz czulosc przepustnicy w opcjach sterowania, powinno pomoc

Komentarz

Wypróbuje, ale nie teraz.

Komentarz

fani rF w koncu doczekali sie polskiego toru. Tor pod Kielcami w Miedzianej Gorze. Stworzyla go polska ekipa.

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... e%20Poland

w drodze jest rowniez drugi z naszych wspanialych obiektow a mianowicie Poznan.

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Circuit

Komentarz

Moze ktos opisac swoje wrazenia z porownania rFactor i LFS? Fizyka jazdy, przyjemnosc z jazdy, ogone wrazenia, wymagania sprzetowe... Subiektywnie. Skupiam sie na "realizmie" i "przyjemnosci z jazdy". Niekoniecznie istotne sa ilosci samochodow/torow/modow.
                              maruda
                              A-spec 17,839 km

Komentarz

Live For Speed

Z racji ze LFS jest tania sieciowka to i wymagania sprzetowe nie sa kolosalne. Wystarczy komp za 500zl z przed kilku lat. W tej grze glowny nacisk polozono na wierne odwzorowanie fizyki. Szczerze mowiac to wyszlo im to calkiem niezle. Wiele osob twierdzi ze to najlepszy symulator na swiecie. Niestety, z niewielkiego silnika graficznego pogromcy Crysisa nie urodzisz :wink:. Dla fanow ogromnym minusem bedzie brak licencji na oryginalne marki samochodow i lokacji. Dlatego tez dostajemy samochody pod wymownymi nazwami: XR GT Turbo, UF 1000 czy Raceabout... Oczywiscie kazdy i tak od razu rozpozna w nich 911tki, Nissany, Toyoty czy inne cuda. Wyjatkiem jest tu jedynie Formula BMW i F1 BMW Sauber 2006. O te licencje Panowie Scawen Roberts, Eric Bailey i Victor van Vlaardingen postarali sie :wink:. W grze mamy rowniez kilka lokacji, w ktorych to wyznaczono po pare tras. Bedziemy scigac sie w poblizu tropikalnej zatoki, w miescie, po torach wyscigowych, rallycrossowych czy japonskim owalu.

Wiecej o tej grze mozecie dowiedziec sie na oficjalnej polskiej stronie :wink:
                                http://www.liveforspeed.pl/index.php

rFactor

Gra powstala w 2005 roku. Jest to kolejny produkt niewielkiego amerykańskiego studia developerskiego Image Space Incorporated. Firma ta w przeszłości zajmowała się tworzeniem gier wyścigowych dla giganta elektronicznej rozgrywki - koncernu Electronic Arts. ISI odpowiada między innymi za takie projekty jak Sports Car GT, F1 Challenge '99-'02 czy NASCAR Thunder 2004, wiec jako takie pojecie o grach wyscigowych juz ma :wink: Jednak to co wyroznia ta gre to otwarty kod gry i swobodna mozliwosc doklejania niezliczonej ilosci modow, na co LFS nie moze sobie pozwolic :wink:. Silnik jest o wiele bardziej rozbudowany i pozwala na osiagniecie wyzszego realizmu niz w przypadku LFS. Grafika stoi na wysokim poziomie co niestety wiaze sie z dosc wysokimi wymaganiami sprzetowymi. Na starszym sprzecie rowniez mozna spokojnie grac :wink:. Podstawowo, podobnie jak w LFS dostajemy kilka fikcyjnych marek i... F1 BMW Sauber 2006. Z torami wyscigowymi jest juz o wiele lepiej. Standardowo dostajemy takie perelki jak Silverstone, Catalunya, Nurburgring GP czy Montreal. Panowie z ISI sa w trakcie pracy nad kolejnym gigantem symulatorow wyscigowych. Ma on nosic nazwe (co nie trudno zgadnac) rFactor2.

Oto oficjalna strona:
                                http://www.rfactor.net/

A to najlepsza strona z kopalnia modow. Szczerze polecam:
                                http://www.rfactorcentral.com/index.cfm

Komentarz

Pracuję...
                                X