Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Telefony komórkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Telefony komórkowe

Samsung.... SZAJSUNG tandeta i badziew za krocie... skladane przez dzieci w niewolniczej pracy.

A po co komu pisanie w pionie czy poziomie jak mozna powiedzieć i samo sie napisz

Komentarz

@janki96
      Dzięki za fajne wytłumaczenie i porównanie systemów Z tą Java to przesadziłem, ale Flash bardzo dobrze, gdyby był. Co do rozdzielczości - prawda. Wysoka rozdzielczość jest przydatna, choć i ta w LG nie jest taka zła

Motorola RAZR... 7mm?! O_O

RAZR bardzo ciekawy telefon, gdyby nie jedna wątpliwość. Nie jestem pewien co do starszych telefonów, którym przeszczepiono Androida 4.0 z wersji 2.3. Spotkałem się z opiniami, że na takich tworach czasem pojawiają się lagi podczas zwykłego użytkowania. W przypadku RAZR podczas testu Mobzilli w webshakeTV koledze pojawiły się zgrzyty przy zoomowaniu zdjęć. Tłumaczył to właśnie aktualizacją systemu.

@Grucha
      Pamiętaj, że zaletą pisania sms jest to, że nie musisz wydawać z siebie dźwięków :wink:

Komentarz

thooorn - nie ma telefonu na którym wszystko działało bu płynnie jak roztopione masło. Nawet na takim SGS3 mogą byc przycinki - akurat jakaś usługa systemowa się uruchamia, jakaś apka w tle coś liczy, czy doczytuje dane. Przeglądarka grzebie w cache itd. Wiadomo, na niektórych jest to dokuczliwe mniej, a na niektórych bardziej, ale chyba żaden telefon/tablet z andkiem nie działa nigdy ultra-płynnie. Największą bolączką jest ich pamięć, podczas losowego dostępu może nawet mieć poniżej 1 Mb/s co strasznie zwalnia system. Przydałoby się coś w rodzaju SSD w telefonach

Komentarz

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6563/6525/5800/5467/

Lumia kusi mnie z ciekawości. LG to chyba optymalny wybór. Do Xperii musiałbym dopłacić, a RAZR... hmm. Wyjątkowo niski czas czuwania.

Zaskakuje mnie w aparacie LG brak zoom. Po za tym, ciężko się do czegoś przyczepić.

Komentarz

Też mi się wydaje że L9 to optymalny,jednak warto poczekać niedługo LG pokaże nastepców serii L style

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
              Ludzie chwalą L9 za doskonały stosunek jakości do ceny.

Ja bym wybrał 820 tylko trochę mało pamięci ma a portu na karty nie uświadczysz niestety.
              Lumia 820 ma gniazdo na kartę micro SD. Dzisiaj premiera dwóch bardziej przystępnych cenowo Lumii. 520 (139EUR) i 720 (249EUR) Tańszy model oferuje naprawdę sporo, Snapdragon S4 Plus, 4 cale clear black z możliwością obsługi w rękawiczkach. Właśnie w lowendach Nokia może bardzo namieszać, świetne podzespoły w świetnej cenie.

Komentarz

Lumia 720! Wielkie dzięki kyjgel. Właśnie zrobiłem sobie porównanie 520-720-820-L9.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6974/6975/6563/6525/

720tka: Duży wyświetlacz, wydajna bateria, aparat z zoom, choć RAM "tylko" połowa tego, co w choćby w L9, ALE za to o 4cm mniejsza.

Jak to jest z zużyciem RAM w WP8 podczas zwykłego użytkowania? Rzeczywiście potrzeba 1GB? Ja w GIO (android ginger...) mam 278, ale rzadko przekraczam 200. Opera w trybie turbo i wychodzi 220.

Komentarz

To i tak słabo, ja mam ok. 170 mb RAMu i zazwyczaj 50 mb wolnego, choć to tylko dzięki cyjanowi.
                  GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                  Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Na andka minimum to 1Gb nawet jak ma siÄ™ cygana.

Komentarz

Pytałem o WP8 i normalne użytkowanie. Nie nam potrzeby otwierać 10 aplikacji na raz i skakać po nich. Do czego aż tyle RAM potrzeba?

Komentarz

Bierz WP8 do normalnego użytkowania zajebisty

Komentarz

Filozofia WP jest odwrotna do tej głoszonej przez zielonego robota. Tutaj Microsoft wytyczył konkretne wymagania sprzętowe tak by działał płynnie na każdym sprzęcie, dlatego telefon z 512 ram działa równie płynnie co modele z większą pamięcią. Oczywiście trzeba się liczyć z tym że w przyszłości bardziej wymagające gry nie będą działać. W takim wypadku system od razu nie pozwoli na ściągnięcie takiej gry, więc oszczędzi nam nerwów jak i portfele. Nie trzeba zwalniać pamięci i zamykać pootwieranych aplikacji. Obecnie można przeczytać o przypadkach resetowania się telefonów z WP8, jednak aktualizacja Portico która jest już do ściągnięcia rozwiązuje tę przypadłość, która jest efektem choroby "wieku dziecięcego". Ale wracając do tematu, 512 ram wystarczy bez obaw, a Lumia 720 to świetny model z bardzo dobrą baterią i aparatem. Do tego Nokia rozpieszcza swoimi ekskluzywnymi aplikacjami, takimi jak darmowe mapy i nawigacja offline, Nokia muzyka a czasem zdarzają się jednodniowe okazje gier za darmo. Sam się załapałem na Mirror's Edge, Sonic CD i Super Monkey Ball 2.

Komentarz

@up x2
                            WP7 nawet na 256 działa ok.

Komentarz

Kyjgel skąd wiesz jakiej jakości ta Nokia bd miała aparat,jeśli jeszcze nie wyszła?W Androidzie też masz wymagania sprzętowe i np dużo osób narzeka że na prockach Armv6(telefony pokroju X8 czy pierwszego Swifta) nie można odpalic większości gier 3D.
                              Z tego co wiem w WP jest dość krucho z grami i osiągają dość wysokie ceny(Wystarczy spojrzeć na ceny Angry Birds i porównać do Apple Store czy Google Play)Jeśli potrzebujesz tel głównie do dzwonienia i smsowania bierz WP,jeśli często przeglądasz internet lubisz personalizować wygląd interfejsu i chcesz większej swobody bierz Androida.W tej cenie smartphony z Androidem działają nnaprawdę dobrze i mają lepszą specyfikacje od konkurencji,chociaż w sumie Windows Phony nie odbiegają tak bardzo od nich.
                              Ja bym na Twoim miejscu ściągnął na Gio launcher Windows 7 i zobaczył czy pasuje(mnie osobiście pozytywnie zaskoczył)

Komentarz

Parametry są bardzo obiecujące, które mówią o bardzo dużej czułości na światło. Co do gier...Biblioteka na bierząco jest uzupełniana o ciekawe tytuły, fakt wielu brakuje, ale to zmienia się z dnia na dzień, Gameloft zapowiada już 12 topowych gier z innych systemów. 3,49 zł dla Ciebie to dużo za grę bez reklam? Proszę Cię...Przeglądarka w WP8 w benchmarkach szybkością ustępuje tylko tej w iPhone 5, jest intuicyjna i przyjazna w codziennym użytkowaniu. Brak flasha? W Androidzie JB też go już nie uświadczysz. Pokaż mi jakiegoś świeżego Androida z 4 calowym wyświetlaczem supersensitive, rozdziałką 480x800, Procesorem S4 i Adreno 305, NFC za 600zł? A właśnie tyle kosztować będzie Lumia 520 (139EUR plus podatki)W tej cenie dostaniesz co najwyżej Desire C, Xperię Tipo albo Ace z 3,5 calowym wyświetlaczemz kiepską rozdziałką (320x240px), 800mhz. Za 800zł wyrwiesz już niezłego 8s By HTC, więc albo jesteś niedoinformowany jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości WP8 albo zwyczajnie zmyślasz. BTW. Launcher imitujący WP na Androidzie nie ma z pierwowzorem nic wspólnego, a na Gio to już w ogóle będzie śmiech na sali.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X