Zależy co kto lubi i kogo na co stać, niejednokrotnie na forach widywałem mocniejsze sprzęty - nazwiesz tych ludzi nienormalnymi, mimo tego że to jest właśnie ich hobby i doszli do tego własną pracą? Jeden zbiera znaczki, drugi fotografuje, trzeci kupuje bardzo mocnego PC i przykładowo sobie go moduje i ja nic złego w tym nie widzę.
Kyjgel - wcale sie nie spinam, zwykła dyskusja :wink:
Zależy co kto lubi i kogo na co stać, niejednokrotnie na forach widywałem mocniejsze sprzęty - nazwiesz tych ludzi nienormalnymi, mimo tego że to jest właśnie ich hobby i doszli do tego własną pracą? Jeden zbiera znaczki, drugi fotografuje, trzeci kupuje bardzo mocnego PC i przykładowo sobie go moduje i ja nic złego w tym nie widzę.
Kyjgel - wcale sie nie spinam, zwykła dyskusja :wink:
Fakt tylko po co ci te 4 rdzenie wydajność podobno seria x2 ma podobną zresztą nic z przmawiania do ludzi tylko ciekawe czym on jeździ w prawdziwym życiu? BMW m5?
Oj właśnie dzisiaj cztery rdzenie w grach się mocno przydają, generalnie odczułem spory skok wydajności przesiadajac się z E7300 na i5-750.. A było to półtora roku temu :wink:
ASUS Intel P5K
C2D E8400 3GHZ
4GB RAM Kingston HyperX (High Latency, czymkolwiek to jest ^^) (4 x 1GB, Dual Channel)
Gigabyte GeForce 8800GTS 512MB
Seagate Barracuda 320GB
Chieftec 450W
Obudowa Chieftec jakaÅ›
Sprzęt ma trzy lata, i dotychczas, oprócz dołożenia kolejnych 2GB RAM'u nic w nim nie zmieniałem. Wszystko, w co gram, chodzi na maksymalnych/wysokich detalach bez zaciachów - a w chwili zakupu wydałem na niego w Komputroniku (cały zestaw plus jakieś pierdółki w stylu głośników Logitecha) 2400zł.
IMO spełnia swoje zadanie w 100%, i rozbudowy już raczej nie planuję. Sam zarabiam teraz, to wiem, jak to trudno, a ten komputer kupowałem razem z siostrą po wielu latach oszczędzania, przesiadając się z Pentium III 866MHZ i Rivy TNT2 32MB.
Więc, mówiąc nieskromnie, wiem, co to znaczy wywalona w błoto kasa... ja bym tyle za kompa nie dał. :/
tez nie rozumiem czy jezeli posiadam ps3 to nie moge miec mocnego kompa....a co do thoorna do zal dupe ci sciska ze ja mam a ty nie mozesz ;]]]
po 2 gry na pc-ta sa o wiele tansze niz na PS3..... po 3 moje ulubione tytuly jak np Flight Simulator lub UK Truck Simulator nie ma na ps3... po 4 jak ktos wsomnial ciezka praca ludzie sie bogaca wiec znow wracajac do thoorna uj ci do tego skad mam kompa ale jezeli ci tak na tym zalezy to stac mnie na takiego z wlasnych pieniedzy i po 5 lubie miec pewnosc ze wszystko na full detalach na 50' TV bedzie chodzic plynnie a zwlaszcza moje symulatory z modami co przypominam zrzera dodatkowa pamiec ;]]]]
a tak dla ciekawskich to tego Aliena udalo mi sie kupic za 560 funtow (ebay) ) za tyle to kosztuje gotowy zlom w sklepie z dupiata karta, ramem i innymi czesciami
Ale wszyscy wzajemnie sracie ogniem.Ja tam sobie zrobiłem custom lapka z którego korzystam na co dzień i się ni chwalę :mrgreen: Ma dla mnie wartość sentymentalną A nie dawno siadł wiatraczek po prostu się przepalił.Musiałem szybko zareagować i znalazłem w domu wentylator od PC'ta + zasilacz z regulowanym woltażem Wcześniej lapek się przegrzewał i wyłączał.Teraz wszytko ładnie pięknie spód jest wręcz zimny.
Na pytanie główne tego wątku - Jakiego masz kompa ;D-Odpowiadam:
Ale mi jak najbardziej pasuje, że Sebastian ma takiego świetnego kompa Tym bardziej, jeśli dał za niego relatywnie mało kasy.
Po prostu, w naszych, polskich warunkach, przy naszych cenach, to niestety burżuazja...
Kurde, jak ktoś ma kase i chce sobie kupić fajny markowy sprzęt to w czym problem?? Jak ktoś nie ma to trudno składa samemu coś słabszego. Typowe podejście "polaczek biedaczek".
Squad ha wcale tego nie powiedzialem jak sam temat wskazuje napisalem co maja moje kompy a to Ignac i Thoorn ( niby ci co przyklad powinni dawac) zaczeli ze sie chwale itd a thoorn to juz calkiem polecial po bandzie
Ja jestem tego samego zdania kogos stac lub ma okazje tanio kupic ( tak jak ja ) to kupuje a ci odrazu wyjezdzaja z bog wie czym ze jestes pierdolniety bo tyle na kompa wydaje gowna wiedzac ile dalem nowy ze sklepu kosztuje 3000 funtow ja dalem 560 .... ale i tak nie wiedzac o tym lepiej napisac ze jestem pierdolniety bo daje duzo kasy na kompa... tutaj sie przydaje przyslowie " nie wiesz nie odzywaj sie "
Komentarz