Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gracze GT5 kontra mistrz Formuły 1, David Coulthard

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gracze GT5 kontra mistrz Formuły 1, David Coulthard

GT5 gamers can challenge F1 ace David Coulthard in the ultimate virtual vs. reality battle. The specially created Mercedes-Benz Driving Event sees gamers take on D.C’s real Mercedes Benz SLS AMG in a new Gran Turismo Seasonal Event. Click on Seasonal Events on the in-game menu, the Seasonal Event will begin at 15.20 BST 5th September. The secret track will be revealed at 15.00BST & with it, the chance for a practice session before the main event starts. The Seasonal Event ends 23.59BST 26th September.
    Od 5 Września do 26 Będziemy mogli się zmierzyć z David Coulthard na Mercedes SLS. David będzie jechał w realu, a my będziemy mieli okazje zmierzyć się z nim poprzez nasz ulubiony symulator wyścigowy Gran Turismo 5. David sam się przyznaję że jest ciekaw co z tego wyniknie i nie może się doczekać rywalizacji z światem PlayStation. :mrgreen:

Wiemy że tajna lokalizacja wyścigu jest w Anglii. Hmmm co jest w Anglii, oraz w grze GT5? Czy to będzie tor Top Gear? czy jakiaś mapa stworzona przez track maker'a w GT5? Już wkrótce się o tym przekonamy!

[youtube:3gdviq9s]http://www.youtube.com/watch?v=ibkOX0w7SoY[/youtube:3gdviq9s]

Re: Gracze GT5 kontra mistrz Formuły 1, David Coulthard

o kurcze rewelacyjny pomysl - ciekawe czy go rozwina i bedzie mozna coraz czesciej scigac sie w prawdziwych wyscigach LIVE czesciej i na wieksza skale...
    PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
      Hmmm co jest w Anglii, oraz w grze GT5?
      Londyn

Komentarz

David Coulthard wygrał o 0.5!!!

Więcej informacji tutaj:
        http://www.gtplanet.net/mercedes-live-r ... eo-stream/

Komentarz

Tak, ale podobno mocno ścinał, ktoś próbował swoich sil w grze?

Komentarz

jest event rekord 1:14... masakra jakas ja niemoge zejsc ponizej 1:21 ;/
            PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

ja mam na razie 1:17,9xx ale to tylko 30 min jeździłem, da się bardzo dużo urwać,... ważny jest pierwszy zakręt jak się w niego wejdzie, tam można ponad sekundę stracić. Tym SLSem nie wolno hamować ostro tuż przed wejściem w zakręt, bo się robi nad sterowny w zakręcie, trzeba utrafić z punktem hamowania i nie ma co opóźniać.

Komentarz

Zgadza się. Pierwszy zakręt trzeba dobrze obczaić, bo faktycznie można tam sporo stracić (lub zyskać :mrgreen: )
                Wczoraj polatałem ze 20min i uzyskałem 1:19,0xx, ale rzeczywiście da się sporo urwać :wink:

Komentarz

1:16,749 po 20 minutach, ale już mi się znudziło można jeszcze sporo urwać

Komentarz

Bardzo mi się podoba to co David Coulthard powiedział po tym wyścigu. Że teraz obecne pokolenie więcej trenuje w symulatorach niż na torze. Pomaga to obniżyć koszta utrzymania bolidu, ekipy, oraz poprawić wiedze o danym torze, i wczuć się w go. Powiedział również że symulatory jak GT to podstawa, i są dalej rozwijane (inwestują miliony) przez zespoły w F1 żeby przybliżyć jeszcze bardziej rzeczywistość.

To też słyszałęm w TV jak Lewis Hamilton rozmawiał z redatkorem w programie Fifth Gear. Nie pozwolił jemu tam wejść z kamerą ale co mnie bardziej interesuje to bogata współpraca Mercedesa z Polyphony Digital. Podobno bardzo dużo czasu i pieniędzy włożyli w to przedsięwzięcie, i teraz reklamują swoją marke na cały świat za pomocą tej gry. I teraz pytanie jak wygląda ta cała grafika w tym symulatorze - tory, auta? Czyżby jak w GT5, z dodatkową fizyką jazdy F1?

Przed chwilą PD opublikowało oficjalnie ten event:
                    https://www.facebook.com/notes/gran-tur ... 0928477769

Oto tabela z rankingiem najlepszych czasów:
                    https://eu.gran-turismo.com/pl/gt5/event/d32506.html

Oto relacja z eventu:
                    [youtube:2ppcmbjq]http://www.youtube.com/watch?v=hpsXVvByMso[/youtube:2ppcmbjq]

Komentarz

źródło: http://eu.gran-turismo.com/gb/news/d33165.html

Czasy na torze Top Gear zostały usunięte, i Sony wprowadziło zmiany co do najnowszych zawodów "Time Trail". Zmiany polegają na tym że już nie wolno skracać sobie toru. Wiec, to roboty Panowie.

Komentarz

Prawie tydzień temu pisał o tym Khazar -> viewtopic.php?f=16&t=6263&view=unread#p117014 , tak, że refleksem nie grzeszysz

Komentarz

Wybacz Siniak, niby krzyżyją się te dwa wątki, ale co z tego że ponownie to tutaj napisałem jak ta wiadomość jest przydatna.

Komentarz

spoko, przecież żartowałem

Komentarz

Pracuję...
                            X