Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GranTurismo5RoadShow Powraca! Czyli Nissan GT Academy Polska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GranTurismo5RoadShow Powraca! Czyli Nissan GT Academy Polska

W każdy weekend czerwca cztery polskie miasta zamienią się w prawdziwą mekkę wyścigów samochodowych. Po raz pierwszy w Polsce amatorzy szybkiej jazdy za kółkiem będą mieli szansę na żywo zawalczyć o miano najlepszego wyścigowego kierowcy! Już 2 czerwca w Wrocławiu rusza druga odsłona pierwszego etapu Gran Turismo Academy - eliminacje na żywo. W każdy weekend czerwca, kolejno w Wrocławiu, Poznaniu, Warszawie i Katowicach na chętnych sprawdzenia się w wyścigach Gran Turismo czeka masa atrakcji. Najlepsi mają szansę na Finał Narodowy, a następnie 2 najlepszych Polaków sprawdzi się na torze Silverstone, skąd droga do Dubaju jest już krótka...

Firmy Nissan i PlayStation® już po raz czwarty, ale pierwszy w Polsce połączyły siły, by zorganizować GT Academy: innowacyjny program szkoleniowy, w którym przestrzeń wirtualna splata się z rzeczywistością. GT Academy to sposób na karierę prawdziwego kierowcy wyścigowego. Program GT Academy pozwala sprawdzić swoje umiejętności także osobom, które nie posiadają w domu PlayStation 3.

Eliminacje podczas imprez na żywo! Przyjdź, sprawdź się!

W każdy weekend czerwca GT Academy 2012 Road Show zawita do wybranego miasta w Polsce, by dać szansę mistrzom kierownicy podczas eventów na żywo. Sprawdzić może się każdy i każdy ma szansę znaleźć się w wielkim finale. Wystarczy pojawić się w jednym z czterech miejsc gdzie odbywają się eliminacje i zarejestrować się do gry. W każdych eliminacjach wyłoniona zostanie czwórka zwycięzców (dwie osoby każdego dnia), którzy dostaną się do Finału Ogólnopolskiego. Finał Narodowy odbędzie się w połowie lipca w Warszawie i będzie trwał 2 dni. W trakcie imprez przewidzianych jest mnóstwo atrakcji dla wszystkich, najmłodsi otrzymają licencje wyścigowe ze zdjęciem i wezmą udział w losowaniu gadżetów. Uczestnicy będą też mogli podziwiać Nissana 370z, a specjalnym gościem będzie Lucas Ordonez, zwycięzca 1 edycji GT Academy i obecnie jest profesjonalnym kierowcą wyścigowym Nissana.

KAŻDY MA SZANSĘ NA KARIERĘ KIEROWCY WYŚCIGOWEGO!

Nissan GT Academy 2012 Road Show:
    02.06 - 03.06.2012 - CH Magnolia, Wrocław
    09.06 - 10.06.2012 - CH Malta, Poznań
    16.06 - 17.06.2012 - CH Złote Tarasy, Warszawa
    23.06 - 24.06.2012 - CH Silesia, Katowice

Najszybsi gracze z każdego kraju, którzy dostaną się do Narodowego Finału w lipcu 2012 roku będą mieli okazję kontynuować swoją przygodę z wyścigami i uczestniczyć w zaciekłej rywalizacji podczas zawodów Race Camp. Odbędą się one w sierpniu na słynnym torze Silverstone w Wielkiej Brytanii.

Absolwenci GT Academy, którzy zwyciężą w zawodach Race Camp, zostaną poddani niezwykle intensywnemu i szczegółowemu Programowi Szkolenia Kierowców, który przygotuje ich na główną nagrodę - udział w 24-godzinnym wyścigu w Dubaju w styczniu 2013 r.

Zapraszamy na:
    https://www.facebook.com/GranTurismo5RoadShow

Re: GranTurismo5RoadShow Powraca! Czyli Nissan GT Academy Po

Ładnie, szkoda że najbliżej mam 200 km do Wawy.
    Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
    B Spec - 40 level
    60 x Gold
    http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

@HAJ$u - ja mam tak samo

Komentarz

Wybierają się Hanysy?
        GT5 - 100%
        GT6 - 100%
        GTS - 100%
        GT7 - 100%

Komentarz

Ja sie chyba jutro do Wrocka wybieram.

Komentarz

Ktoś od nas w ogóle na to idzie? Ja może bedę w Warszawie ale nie wiem czy warto gdyż nie mam na czym trenować (YLOD), ani czasu do 18 mam egazaminy oraz ostatnie prace do oddania. Sam trening w centrum handlowym może nie pomóc gdyż konkunrencja teraz po całej Polsce będzie się przemieszczać. Dajcie znać czy ktoś z was wykręcił lepszy czas niż 2:02

Komentarz

Pojechałbym ale raz czas dwa kasa a trzy znikoma znajomość topografi Warszawy. Poza tym dawno nie grałem w dodatku nie mam pojęcia jak teraz wygląda formuła Road show. Rozumiem że opiera się o Gt Academy.

Komentarz

Na wszelki wypadek jak by ktoś z was się interesował.
                Oto wyniki z Wrocławia
                1) Krystian Korzeniowski - 2:02:033
                2) Rafał Kapa - 2:03:426
                3) Kacper Jankowski - 2:03:600
                4) Kacper Michaluk - 2:03:745
                Gratulacje. :mrgreen:

Komentarz

Na facebook'u nie mogę uzyskać odpowiedzi, więc może tu się uda.

Mam pytanie dotyczące eliminacji GT5 Roadshow.

Brałem udział w eliminacjach we Wrocławiu. Uzyskałem 7. czas weekendu (2. czas soboty).
                  Spośród WSZYSTKICH czasów (sobota + niedziela) wybrano 6. najlepszych i oni brali udział w finałowych "czasówkach".
                  4. najlepszych uzyskało kwalifikację do Warszawskiego finału.

W ubiegły weekend GT5 Roadshow gościło w Poznaniu. Kwalifikację do finału w stolicy uzyskało 2. najlepszych kierowców z soboty i 2. z niedzieli.

Kto ustala regulamin i jakie zasady będą np. w Katowicach ?

PS. Nie piszę z zazdrości (bo byłem wolniejszy przecież) ale czuję się lekko zdezorientowany.

Komentarz

Ogólnopolscy finaliści wyłonieni z poznańskich eliminacji:

Oto fotka z Niedzielnego finału. Masz redaktor Marcin Bochenek zajoł 3 miejsce. Możemy sie go spodziewać w Wawie. :mrgreen:

Najszybsze czasy:
                    Przemysław Gruca 2:06:790
                    Dariusz Pluta 2:07:772
                    Adam Passon 2:07:858
                    Marcin Srebrzyński 2:08:449

1.Czasy wykręcone na Nissanie 370Z GT edition
                    2.Podane wyniki pochodzą tylko z rozgrywki finałowej - nie z całych eliminacji.

Komentarz

Dostałem odpowiedź z GT5 Roadshow

"(...)Ponad to wyłaniamy finalistów w dwóch finałach - sobotnim i niedzielnym. Co ważne:
                      Nie zestawiamy czasów uczestników z soboty i niedzieli. Czyli nie ma możliwości żeby sobotni kierowcy zostali "wypchnięci" przez niedzielnych. Reasumując 2 w sobotę i 2 w niedziele.
                      "

Cóż, niesmak pozostał. Ciekawe, że w naszym kraju zawsze znajdą się równi i równiejsi.
                      Gdybym wiedział o tym w trakcie eliminacji 02.06. to bym się kłócił, a tak to już zlewka.

Komentarz

BOCHEN!
                        GT5 - 100%
                        GT6 - 100%
                        GTS - 100%
                        GT7 - 100%

Komentarz

ZWYCIĘZCY WARSZAWSKICH ROZGRYWEK:

SOBOTA:
                          Marcin Bochenek 2:06:833
                          Daniel Reszkowski 2:08:059
                          NIEDZIELA:
                          Stanisław Marcisz 2:06:731
                          Mateusz Więch 2:07:520

Komentarz

Pracuję...
                          X