Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co Lepsze GT PSP Czy TDU PSP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Co Lepsze GT PSP Czy TDU PSP

Siemka mam pytanko
    Mianowicie chcę kupić fajna grę wyscigowa na psp i umysliłem sobie że kupie jeden z tych tytułów.
    Czy ktos grał w obydwie gry i pomógłby mi doradzić ??

pZdr. Kamcio

Re: Co Lepsze GT PSP Czy TDU PSP

Nie miałem styczności z TDU, ale GT bym ci polecił. Uprzedzam, że różni się od np. GT4. Zaczynasz z Golfem IV i 100 000 cr. na koncie. Przechodzisz licencje, Ścigasz się i inkasujesz pieniądze. Potem kupujesz auta, aż zbierzesz całą, kompletną kolekcję ponad 800 samochodów. Nie ma tu żadnych pucharów do zdobycia, ani tuningu. . Ale naprawdę ciekawa gra.

Komentarz

Wiem bo juz zakupiłem GT na psp Szkoda że nie ma tuningu ani kariery bo gra się pewnie znudzi gdy zbiore samochody ale i tak fajna

Komentarz

Sam Kaz mówił w wywiadzie na ten temat. Mówił że gra zrobiona jest specjalnie w takim wydaniu, ma to być szybka ścigałka w handheldzie. Odpalasz-grasz...
        Jednym się to podoba innym nie ale takie jest założenie tej gry.

Komentarz

Ale szybko tych samochodów od razu nie zbierzesz

Komentarz

Zamieszczone przez lubiewłoskie
            Nie miałem styczności z TDU, ale GT bym ci polecił. Uprzedzam, że różni się od np. GT4. Zaczynasz z Golfem IV i 100 000 cr. na koncie. Przechodzisz licencje, Ścigasz się i inkasujesz pieniądze. Potem kupujesz auta, aż zbierzesz całą, kompletną kolekcję ponad 800 samochodów. Nie ma tu żadnych pucharów do zdobycia, ani tuningu. . Ale naprawdę ciekawa gra.
            Troche dziwne, bo ja zaczynalem z Peugeotem 206. Jakie licencje? W GT na PSP nie ma zadnych licencji. Chyba, ze masz na mysli te "misje", ktore mozna wykonywac za pieniadze. Milo sie zdziwilem jak po przejsciu ktorejs tam odblokowal mi sie tryb MP3 i moglem sluchac podczas wyscigu utworow wrzuconych na karte pamieci Poza tym nie ma mozliwosci tuningu. Mimo wszystko, to nie jest "prawdziwe" Gran Turismo. A dlaczego? A dlatego, ze PSP nie ma analogowych przyciskow, tylko cyfrowe, tyle

Komentarz

Auta są na początku różne, mi się trafiło BMW 120d. Akurat model jady jest ok, ale brak kariery boli mocno. Gra zrobiona specjalnie na handhelda w stylu "odpalasz-grasz"? Przecież nie powie, że takie rozwiązanie to dużo mniej pracy dla zespołu :wink: .
              Co do tematu - wolę TDU. Ma normalną karierę, która wystarczy na długo, kiedyś ukończyłem całą.
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                Auta są na początku różne, mi się trafiło BMW 120d. Akurat model jady jest ok, ale brak kariery boli mocno. Gra zrobiona specjalnie na handhelda w stylu "odpalasz-grasz"? Przecież nie powie, że takie rozwiązanie to dużo mniej pracy dla zespołu :wink: .
                Co do tematu - wolę TDU. Ma normalną karierę, która wystarczy na długo, kiedyś ukończyłem całą.
                Racja, ja to zawsze nazywalem "szybkim pierd*lnieciem" Fizyka jazdy jest spoko, bardzo zblizona moim zdaniem do GT4. No i grafika tez niczego sobie, podobna do GT4 ale gorsza, to widac. Jednak jak na PSP jest moim zdaniem dobrze Jedynie te cyfrowe przyciski uniemozliwiaja jazde takimi samochodami jak np Ferrari Enzo bez wlaczonego TCSa, na kazdym zakrecie baczek Podoba mi sie bardzo tryb Drift, fajnie mozna posmigac sobie i az jestem w szoku, ze zwykle wychodzi mi lepiej amerykanskimi muscle'ami niz np. rasowym S14 :mrgreen: Kwestia podszlifowania. Kurde, az sobie narobilem checi i chyba zaraz wlacze

BTW: Jakie macie sposoby na kase? Ja zawsze biore Veyrona, Test Course, trudnosc na S i ustawiam 2 okrazenia. 150.000 zawsze wpada ;P Tym sposobem dorobilem sie 10 milionow i ladnej kolekcji w garazu Szkoda tylko, ze sie nie da przez siec w to zagrac, choc niby jakis tam sposob jest na to...

Komentarz

Fizyka w Gt psp na Proffesional jest o niebo lepsza od Gt4. Ba powiedziałbym że jest na poziomie Gt5 P. Co do Psp to ma analogowe klawisze. Stąd lewy analog, cała reszta też. Po prostu jak to w handheldzie zamiast przycisków mamy małe guziki które trudno wyczuć. Takie uroki. Miałem jakiś czas Gt psp i mnie się podobała.

Komentarz

Nie ma, wszystko działa jako 0-1, tylko nie analog. Dam sobie ręke uciąć, że nie mogłem regulować siły gazu w GT PSP. Po prostu gra jest zrobiona tak, że naciskając klawisz nie ma od razu "buta" na maxa, tylko idzie płynnie od dołu, nie wiem jak to inacej określić. W każdym razie w tym filmiku w 6:10 widać o co mi chodzi - http://www.youtube.com/watch?v=M9RSbRxSNcw
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Niechce mi się oglądać na telefonie. Na moje oko też są analogowe ale nawet jeśli się myle to jest na to sposób. Wystarczy pulsacyjnie dodawać gazu z różną szybkością

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                        Nie ma, wszystko działa jako 0-1, tylko nie analog. Dam sobie ręke uciąć, że nie mogłem regulować siły gazu w GT PSP. Po prostu gra jest zrobiona tak, że naciskając klawisz nie ma od razu "buta" na maxa, tylko idzie płynnie od dołu, nie wiem jak to inacej określić. W każdym razie w tym filmiku w 6:10 widać o co mi chodzi - http://www.youtube.com/watch?v=M9RSbRxSNcw
                        O wlasnie, otoz to, dobrze prawisz Mnie czasami bardzo denerwowalo to plynne dodawanie gazu, zwlaszcza przy wyjsciu z ciasnego zakretu gdzie zaraz pojawial sie kolejny i trzeba bylo tego peaku od razu zwlaszcza jak obroty ladnie nachodzily na maksymalny moment, a w ten sposob auto lekko "zamulalo". Ja rowniez probowalem naciskac X najlzej jak sie tylko da i bez zadnego skutku, zawsze chodzil cyfrowo. Powiedz mi jeszcze czy zauwazyles cos takiego, ze podczas skrecania analogiem odbywa sie to znacznie szybciej i "intensywniej"? Chodzi mi o to, ze podczas skrecania strzalkami jest lekkie opoznienie skrecania kol w porownaniu do analoga. Przydaje sie to do driftu gdzie trzeba czasami gwaltownie przeniesc srodek ciezkosci przed wejsciem w zakret, ale i nie tylko. Jak cos to mam PSP-3004.

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Niechce mi się oglądać na telefonie. Na moje oko też są analogowe ale nawet jeśli się myle to jest na to sposób. Wystarczy pulsacyjnie dodawać gazu z różną szybkością
                        Raczej namiastka tego sposobu, ale zawsze to cos. Rowniez tak robilem i mysle, ze my, wyjadacze Gran Turismo nawet o tym nie myslimy to robiac, bo skupiamy sie na jezdzie autem i to sie odbywa mozna powiedziec automatycznie Przynajmniej ja tak mam. Co do przyciskow to tak, mylisz sie. Sproboj wykonac prosta czynnosc - zatrzymaj sie autem, wnisnij reczny i sproboj gazowac w miejscu, przekonasz sie :wink:

No i musze, po prostu musze odpalic PSP i pyknac dwa kolka po Nordszlajfe :mrgreen:

Komentarz

Skoro tak mówicie to wierze na słowo.

Hachi- w którą część Gt jeszcze grasz? Jeśli trąbisz jeszcze w Gt4 to włączaj się do wspólnej zabawy w photo mode i turnieju

Komentarz

Kurde, wlasnie chodzi o to, ze mam porysowanego Swap Magica i z tego co pamietam jak jeszcze dzialal, to GT4 tez nie chcialo wchodzic, czyli dwa problemy w jednym A bardzo chetnie bym pogral w GT4. Ostatnio patrzylem na stronie sklepu, w ktorym chce kupic GT5, to uzywane GT4 chodza po 7€ czyli jak tylko bym dorwal to nawet nie bede sie zastanawiac nad zakupem. Na pocieszenie pozostaje mi raczyc sie rowniez swietnym i co wazne - oryginalnym GT3 zakupionym od kolesia za 20zl

Pozniej jeszcze poprobuje z tym SMem, czyscic itp, bo jak nie wchodzi to w sumie nic do stracenia nie mam za bardzo, a noz wejdzie to pocykam jakies zdjecia :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Hachiroku
                              Powiedz mi jeszcze czy zauwazyles cos takiego, ze podczas skrecania analogiem odbywa sie to znacznie szybciej i "intensywniej"? Chodzi mi o to, ze podczas skrecania strzalkami jest lekkie opoznienie skrecania kol w porownaniu do analoga. Przydaje sie to do driftu gdzie trzeba czasami gwaltownie przeniesc srodek ciezkosci przed wejsciem w zakret, ale i nie tylko. Jak cos to mam PSP-3004.
                              Nigdy nie próbowałem nawet grać na Analogu, tym bardziej że mój jest uszkodzony i auto lubi czasem skręcić samo . Teraz nawet na PSP nie pogram, leży z rozbitym wyświetlaczem... Nawet nie wiem jak to sie stało, kiedyś wyciągnąłem już z plecaka uszkodzone. Mam w domu drugie od kuzynki nieużywane z niedziałającym UMD i niemożnością przeróbki, może kiedyś podmienię wyświetlacze i kupię jej jak już naprawi :mrgreen:
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                              X