Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Quick Tune

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Quick Tune

Witajcie, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co oznaczają poszczególne ustawienia i jak ich zmiana wpływa na jazda. Mam nadzieje że ktoś mi to wytłumaczy ponieważ jest to moja pierwsza część GT.

Re: Quick Tune

poszukaj na forum za co dana część jest odpowiedzialna bo wszystko jest to samo co w pozostałych częściach gry :wink:

Komentarz

Niestety nie mogę znaleźć wpisałem w opcji szukaj Quick Tune ale nie było nic ciekawego. Czy mógłbyś podać link do tematu lu ewentualnie dział forum gdzie to znajdę?

Komentarz

mi nie chodziło o to że masz poszukać opcji tune ale każdej części która w nim się znajduje

viewtopic.php?f=23&t=4427 << tutaj masz wszystko opisane jakie są dostępne opcje i za co są odpowiedzialne napewno połowa z nich jest w GT PSP :wink:

Komentarz

Bo mam problem i może ustawienia coś zmienią. Chodzi o pokonywanie zakrętów. Gdy próbuje dochamować to samochód od razu bączki kręci. Dzieje się tak gdy jadę Ferrari Enzo '02, a BMW M# CSL '03 ładnie dochowuje. Czy może to być wina rodzaju napędu BMW MA FR a Ferrari MR. Ferrari ma 659bhp a BMW 355bhp.

Komentarz

MR i FR to prawie te same napędy różnicą są tylko rozmieszczenie silników FR silnik z przodu MR silnik na tyle. Tu większą role robi sama moc więc się nie dziw :wink:

Komentarz

MR ma silnik na środku, RR na tyle.
              1+1=10

Komentarz

Tak, tak pospieszyłem się dokładnie MR środek RR tył :mrgreen: :wink:

Komentarz

A ja mam takie pytanie, na jak ustawionych systemach jeździcie?? wiadomo ze fizyka professional , ale chodzi mi o systemy (ASM, TCS). NA jakich ustawieniach najlepiej dla FR,FF,4WD.

Komentarz

FF albo 4WD to nie trzeba mieć wspomagania. Jeśli chodzi o MR czy FR to zależy od mocy wozu im mocniejszy tym więcej dawaj TSC choć zamula to wóz :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                      FF albo 4WD to nie trzeba mieć wspomagania. Jeśli chodzi o MR czy FR to zależy od mocy wozu im mocniejszy tym więcej dawaj TSC choć zamula to wóz :wink:
                      No też tak zauważyłem po testach, Asm powoduje, że nie wpada się w poślizg a TSC?? Czyli na przednio i cztero najlepiej wylaczyc obie opcje, a w MR FR i RR tylko TSC wlaczyc??

Komentarz

Pracuję...
                      X