Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wangan Racing v2. Finałowe starcie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wangan Racing v2. FinaÅ‚owe starcie

[youtube:33gm43n0]http://www.youtube.com/watch?v=yEowbmxLqEM&feature=related[/youtube:33gm43n0]
    Kto czytał relacje ten wie na czym skończył się ostatni event.
    Było szybko? Będzie jeszcze szybciej, wręcz ekstremalnie. Tym razem podbijamy stawkę o kolejne kilometry. Jeśli nie boisz się dużych prędkości i walki o pozycję na mecie to wyścig dla Ciebie.

Będzie to kontynuacją pierwszego biegu po zwycięstwo. Nie wiesz o co chodzi? Zapoznaj się z materiałem poprzedniej zabawy.

Emocje zapewnią nam auta z najwyższej półki, więc do rzeczy.

Limit Po:
    625

Opony:
    Wyścigowe miękkie.

Trasa:
    Odcinek specjalny 7.

Data:
    Do ustalenia

Kilka słów od organizatora:
    -obowiązują ogólnie przyjęte zasady CRC

- na prostej nie zmieniamy celowo pasa jazdy jeśli widzimy że ktoś wyraźnie nas wyprzedza

-w początkowej fazie gdy większość aut jest na podobnej wysokości dokładamy starań by nie spowodować bocznego uderzenia, warto się rozglądać, czasem nawet na moment odpuścić. Tunel aerodynamiczny ustawiony będzie na silny więc nawet jeśli stracisz pozycję za chwilę masz okazję ją odzyskać. Wszystko po to by nie psuć rywalizacji innym gdyż stłuczka może wyeliminować poszkodowanego z wyścigu.
    -To nie jest turniej więc nie gramy o śmierć i życie, liczy się przyjemność i możliwie czysta jazda. Sprawa nabiera wagi gdyż będzie to bardzo szybki wyścig i łatwo o pomyłkę.

-Na łagodnych łukach trzymamy się swojego pasa ruchu, chyba że w pobliżu niema innych zawodników.

-Na ostrych zakrętach musimy liczyć się że zawodnik przed nami będzie kierował się najlepszą linią jazdy więc bierzemy to pod uwagę i zachowujemy odpowiednią ostrożność.

-Przy dojazdach do nawrotów musimy wiedzieć że ten przed nami zaraz dostanie sygnał do hamowania wcześniej od nas więc profilaktycznie zwalniany chwilę wcześniej by wspomnianemu nie wjechać w tył.

Proszę uwagi wziąć do serca a wspólna gra na pewno będzie udana.

Bonus:
    Po odbytym wyścigu dla chętnych zrobimy drag przy zjeździe do tunelu.

Ustawiamy się po 2 auta i startujemy co 30sekund wg. zegara w grze. Następnie wracamy lewym pasem, by nie przeciąć drogi już jadącym innym zawodnikom.

Re: Wangan Racing v2. Finałowe starcie

Jesteś pewien tego silnego korytarza aerodynamicznego? Bo z doświadczenia wiem,że na S7 2 auta naprzemiennie draftujące są nie do dogonienia przez pojedyncze auto jadące bez draftu.
    Optowałbym za słabym draftem...

PS. Kiedy jedziemy?

Komentarz

zapisuje sie

Komentarz

Rozumiem że tylko auta drogowe bez race carów? A prototypy mogą być?

Komentarz

O rany po tym co piszecie, a przede wszystkim po przeczytaniu genilanej fotorelacji jestem na to podniecony jak, nie przymierzajÄ…c, epileptyk z ADHD
          Jednakże nie będzie mnie w najbliższy weekend i zostanie mi polizanie przez ekran na późniejszej fotorelacji

Komentarz

Z moich RUF nie wyciągne więcej niż 590PP z tego co pamiętam więc jade Tommy Karria ZII.

Dreadz'iu weź obniż limit do 610-620PP bo ciężko jest znaleść road car'a którego można przerobić na 640PP.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
              więc jade Tommy Karria ZII.
              Nie e Ja nim jadę już sobie to zaplanowałem :mrgreen:
              Aut jest dużo, wiele Lambo, Ferrari, Audi etc.jest w stanie osiągnąć taki wynik :wink:

Zamieszczone przez siniak
              Jednakże nie będzie mnie w najbliższy weekend i zostanie mi polizanie przez ekran na późniejszej fotorelacji
              Szkoda, miałem już dla Ciebie wymyśloną postać
              Zamieszczone przez kmieciu4ever
              Rozumiem że tylko auta drogowe bez race carów? A prototypy mogą być?
              Dokładnie tylko drogówki. Jakiś tam prototyp też przejdzie o ile nie jest to prototyp Race Cara :wink:
              Zamieszczone przez kmieciu4ever
              Jesteś pewien tego silnego korytarza aerodynamicznego? Bo z doświadczenia wiem,że na S7 2 auta naprzemiennie draftujące są nie do dogonienia przez pojedyncze auto jadące bez draftu.
              Optowałbym za słabym draftem...
              Za pierwszym razem się sprawdziło więc myślę że będzie OK,jeśli dostaniesz boksa i wylecisz ze stawki nawet ze słabym draftem pewnie nikogo nie dogonisz. Jeśli jednak znajdziesz kogoś obok siebie można spróbować we współpracy pościgać.

Stąd bardzo ważna czysta jazda :wink:

Komentarz

Jest jakiś limit uczestników?

Komentarz

Z tego co pamiętam to miały być tylko Japońskie furki

Komentarz

No to w takim razie biore SLR'a.

Komentarz

Wezmę Mercedesa SL600 - idę o zakład że przy limicie 630 PO będzie szybszy niż Veyron.

Komentarz

Jeżeli się załapię na listę uczestników, to stawiam na coś z USA -Forda GT lub ZR-1, Z06 albo Vipera GTS.

Komentarz

Krazio- niby tak, ale jak widzisz bez tego wymagania mamy większe zainteresowanie.

Sob- limitu jako takiego niema więc zapraszam.

Wygląda na to że może być ciasnawo więc poćwiczcie tor i zastosujcie się do moich wskazówek

Komentarz

A co mi tam zapisuje siÄ™
                            Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                            B Spec - 40 level
                            60 x Gold
                            http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

a termin i godzinę podacie czy znowu poczekacie aż wyjdę z domu i dacie info, że wyścig jest za 7,3 sec
                              http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

PracujÄ™...
                              X