Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Liga] Poślizg kontrolowany

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Liga] Poślizg kontrolowany

Cześć.
    Mam przyjemność ogłosić powstanie do życia prawdopodobnie pierwszej pełnej i cyklicznej ligi Drifterskiej ( chyba że o czymś nie wiem ) na terenie naszego kraju!
    Większość z was na pewno zna serial Inital D oraz zawody z serii D i formła D, więc forma tej ligi nie powinna nikogo zaskoczyć. Całość będzie opierać się na cyklicznych, co tygodniowych zawodach, w których to można zdobyć punkty. Jednak uczestnicy będą mogli wyzywać się na pojedynek 1v1,gdzie zawodnik z mniejszą liczbą pkt wyzywa tego z większą. Jeżeli ten wygra, to zawodnicy zamieniają się miejscami, oraz punktami. Natomiast w przypadku przegranej, dostaje on 20 pkt punktów karnych. Istnieje również możliwość pojedynku o samochód! Dlatego takie wyzwanie należy przemyśleć!

Tak więc upraszczając:
    Tory: Będą wybierane metodą głosowania na dzień przed wyścigiem w przypadku zawodów cotygodniowych, a w pojedynkach wybierane przez osobę wyzwaną.
    Samochody: Jedynym ograniczeniem jest liczba punktów PO, która wynosi maks 500pkt
    Opony: Wszystkie opony są dozwolone, jednak polecam komfortowe twarde / pojedynki tylko na oponach komfortowych
    Asysty: Wszystkie asysty oprócz linii są wyłączone
    Uszkodzenia pojazdu: Ciężkie ( w imię realistyki / może to się zmienić )
    Data: Co sobotę zawody, pojedynki jak tylko admin ligi ma czas ( na razie tylko ja, w razie rozrostu ligi / stworzenia odłamu z samochodami o innych parametrach inni admini zostaną wybrani )
    Nagrody: Liga aktualnie nie jest sponsorowana, więc na dzień dzisiejszy tylko samochód do 1ml Cr ( jeżeli ta opcja jest jeszcze dostępna ) dla zwycięzcy zawodów.
    Możliwe że w przyszłości Liga zostanie oficjalną seria portalu GTC, wtedy też można pomyśleć o prawdziwych nagrodach.

Dobra a teraz z czym to się je.
    Zawody
    Uczestnicy będą pokonywać trasę pojedynczo ( po wcześniejszej rozgrzewce ), w czasie dwóch przejazdów ( nie mogą nastąpić jeden po drugim), a reszta w trybie widza ogląda jego przejazdy. Trwać będą one po 1 okrążeniu ze startu lotnego. W czasie tego okrążenia zawodnik powinien wykazać się jak najbardziej widowiskową jazdą. Natomiast pozostali widzowie ( aż do wytworzenia się stałego komitetu sędziowskiego nie biorącego udziału w tych zawodach ) po skończonym przejeździe oceniają go w skali od 1 do 10 pkt. Admin oblicza średnią z tych wyników ( jeżeli był to przejazd admina to wyznaczona osoba oblicza średnią ), a następnie zaokrągla w górę do całości. Na tablicy wyników lądują te z lepszego przejazdu. W wypadku gdy dwaj zawodnicy mają tą samą ilość punktów odbywa się pomiędzy nimi pojedynek na zasadach opisanych poniżej.

Pojedynek
    Będzie się on odbywał w systemie BO3 ( do dwóch wygranych ) na wybranej trasie. Jeden wyścig ma 1 okr, chyba że zawodnicy ustalą inaczej. Pojedynki pozwalają na dużą dowolność w typie. Może to być np wyścig na określonym kawałku toru lub trasie generowanej losowo ( w czasie zawodów tylko na torze na którym są zawody ). Zawodnikom nie wolno spychać się, reszta jest do ustalenia pomiędzy zawodnikami. Z propozycją zasad ma wyjść osoba rzucająca wyzwanie!

Forma zgłoszeń
    1. Nazwa PSN / Nazwa na forum
    2. Samochód jaki sobie wybrano ( w każdym momencie można go zmienić, ale po wcześniejszym powiadomieniu admina, gdyż będą one się znajdować na tablicy wyników ) / kolor auta
    3. Klan dla którego jeździmy ( nie musi być podany, prawdopodobnie nawet się nie uformowało ich zbyt dużo ) [Tag klanu (Będzie on przed nickiem na tablicy )]

Moje zgłoszenie ( i przy okazji przykład )
    1. SN1PER_4_EVER_PL
    2. Mazda RX7 FC Premium / Szary
    3. Brak [-]

Tak więc kończąc, ma nadzieje że taka forma wam odpowiada, ale jako że wszystko jest dla ludzi to proszę o składanie osób zainteresowanych ligą propozycji zmian, oraz nie bać się zadawać pytań!

Lista zgłoszonych:
    1. SN1PER_PL ( Ja )

Re: [Liga] Poślizg kontrolowany

To ja się piszę:
    1. deni1997
    2. Nissan Silvia S15(premium)RM/WR Blue
    3. Jestem sam ale chętnie dołączę
    Dodam też że najlepiej sprawuję się na Tsukubie Online często jestem najlepszy... Również mogę pojeździć po za zawodami pisać na PW
    PS. Udzielam również rad początkującym którzy dopiero się uczą.
    Znam język angielski więc w razie problemów w pokoju załatwię to
    Do zoba na torze

Komentarz

Pracuję...
    X