Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Próba czasowa] GT5 Time Attack League

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Próba czasowa] GT5 Time Attack League

Gran Turismo 5 Time Attack League

Założenia do ligi są proste. Raz na 2 tygodnie zostaną ustalone 2 próby czasowe. Do nich zostanie podany samochód, tor i 4 progi czasowe jakie należy pobić, aby osiągnąć dane trofeum (brązowe, srebrne, złote i platynowe). Tuning samochodu w zależności od tego, gdzie będzie przebiegała czasówka będzie inny dla zawodów sezonowych i próby czasowej.
    - W przypadku czasówki w zawodach sezonowych – ustalona będzie dowolność co do samochodu, natomiast restrykcje będą opierały się na założeniach tych zawodów, czyli minimalnej masie samochodu, doborze opon, mocy maksymalnej, rodzaju napędu. Zostanie podany także tor na którym odbędzie się ta próba czasowa.
    - W przypadku czasówki w próbie czasowej – ustalony zostanie tor, samochód, rodzaj opon i dozwolone asysty.

Po 8 próbach czasowych, zawodnik z najlepszymi czasami, lub największą ilością trofeów zostanie obdarowany samochodem do 1.000.000 Cr. Najlepsza trójka otrzyma również wartościowe części tuningowe, lub kolor.

Dokładne dane do czasówek w zawodach sezonowych:
    - tor
    - dowolny samochód
    - moc maksymalna (ustalona przez zawody sezonowe)
    - waga minimalna (ustalona przez zawody sezonowe)
    - rodzaj opon (ustalone przez zawody sezonowe)
    - asysty (wszystkie dozwolone)

Dokładne dane do czasówek w próbie czasowej:
    - tor
    - samochód
    - moc maksymalna (maksymalny Tuning mechaniczny samochodu)
    - waga minimalna (minimalna waga samochodu po redukcji wagi)
    - rodzaj opon (ustalone wcześniej)
    - asysty (TCS wyłączony, ASM wyłączony, reszta dowolna)

W zawodach sezonowych Tuning samochodu jest ograniczony poprzez restrykcje danej próby czasowej, więc wymagane będzie tylko zdjęcie z czasem przejazdu.
    W próbie czasowej nie da się sprawdzić jaką moc posiadał samochód oraz jakich części tuningowych użył, więc restrykcje będą mniej dokładne. Moc samochodu będzie dopuszczona maksymalna jaką można osiągnąć po tuningu, waga samochodu będzie minimalna jaką można osiągnąć po redukcji wagi, restrykcji podlegać będzie tylko rodzaj opon i asysty. Do potwierdzenia wyniku w tej czasówce, będzie wymagana powtórka z przejazdu.

Analiza powtórki:
    Na powtórce da się sprawdzić, użyte opony oraz ASM i TCS. Czasy zanotowane z tymi pomocami będą odrzucane. Zapisujemy tylko powtórkę najlepszego okrążenia!

Jak przesłać powtórkę?
    Kino powtórek -> Eksportuj -> Narzędzie zapisanych danych (XMB) -> Zamknij grę -> (na PS3) Zapisane dane -> Trójkątem kopiuj (na pendrive, przenośny dysk) -> Wrzuć na pulpit w PC -> spakuj 7zipem/rarem folder PS3 -> Wyślij na adres: djsasek@gmail.com

Powtórkę wysyłać wg. schematu na e-mail:
    Temat: PSN ID – próba czasowa nr.”X”
    Załącznik: PS3 folder spakowany (najlepiej rar, 7zip)
    Treść: PSN ID, dowolny komentarz

Próba czasowa nr. 1 (próba czasowa):
    1. Tor: Grand Valley East / Odwrócony
    2. Samochód: Alfa Romeo 147 TI 2.0 TWIN SPARK '06 [P]
    3. Minimalna waga samochodu: najniższa po redukcji wagi
    4. Maksymalna moc samochodu: najwyższa po pełnym tuningu
    5. Opony: Sportowe Twarde
    6. Asysty podczas jazdy: TCS wyłączony, ASM wyłączony (reszta dowolnie)
    7. Uszkodzenia pojazdu: dowolne
    8. Tuning: Ograniczenia tylko w doborze opon. Tuning Aerodynamiczny dozwolony.
    9. Data: Czas trwania – (28.02 – 12.03 do godziny 18:00)
    10. Czasy do pobicia:

Do potwierdzenia wyniku wymagana jest powtórka z przejazdu.

Próba czasowa nr.2 (próba czasowa):
    1. Tor: Rome Circuit
    2. Samochód: Toyota Supra 3.0GT Turbo A '88 [P]
    3. Minimalna waga samochodu: jw.
    4. Maksymalna moc samochodu: jw.
    5. Opony: Sportowe Twarde
    6. Asysty podczas jazdy: TCS wyłączony, ASM wyłączony (reszta dowolnie)
    7. Uszkodzenia pojazdu: dowolne
    8. Tuning: Ograniczenia tylko w doborze opon. Tuning Aerodynamiczny dozwolony.
    9. Data: Czas trwania – (28.02 – 12.03 do godziny 18:00)
    10. Czasy do pobicia:

Do potwierdzenia wyniku wymagana jest powtórka z przejazdu.

Zapraszam do udziału! Dyskusja mile widziana. :wink:
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Re: [Próba czasowa] GT5 Time Attack League

Klasyfikacja Generalna:
    1. motylas_pl: 1xSrebro / 2xBrąz

Klasyfikacja próby czasowej nr.1:
    1. motylas_pl - 1:12.706 - Srebro i Brąz

Klasyfikacja próby czasowej nr.2:
    1. motylas_pl - 1:17.155 - Brąz

Komentarz

Noo czekałem co tu w końcu Sasek wykombinuje.. świetny pomysł, wygląda na idealnie zaplanowane.. na pewno zasiąde do konsoli i spróbuję coś wykręcić.

A wyścigi online będą, Sasku? :mrgreen:
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
        Noo czekałem co tu w końcu Sasek wykombinuje.. świetny pomysł, wygląda na idealnie zaplanowane.. na pewno zasiąde do konsoli i spróbuję coś wykręcić.

A wyścigi online będą, Sasku? :mrgreen:
        Oczywiście, że będą Witku już dodaję. :wink:

Komentarz

Właśnie zrobiłem sobie 10 poglądowych kółek Alfa na Grand Valley i czas 1:16:320 był najlepszym jaki osiągnąłem nieźle wyśrubowane te czasy (grałem na Padzie)
          A-Spec 30 lvl
          B-Spec 34 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez Pawełek_GDA
            Właśnie zrobiłem sobie 10 poglądowych kółek Alfa na Grand Valley i czas 1:16:320 był najlepszym jaki osiągnąłem nieźle wyśrubowane te czasy (grałem na Padzie)
            Mój najlepszy czas to 1:11.387 po ok. 15 okrążeniach. Także do platyny by mi trochę brakowało. Myślałem, że łatwo będzie zrobić srebro. Pierwsze dwie próby czasowe można potraktować jako wstęp. Jeżeli poziom trudności będzie rzeczywiście za wysoki to oczywiście można poszerzyć zakres brązu i srebra, ale to już w następnych próbach. Muszę też ustalić takie czasy, aby nie było za łatwo, a platyna wpadałaby raz na jakiś czas, a złoto było niezłym wyzwaniem.
            Zawsze jak brakuje jakichś ułamków sekund można pogrzebać w ustawieniach samochodu, szczególnie przy skrzyni biegów. Gwarantuję, że można dzięki nim urwać spore ilości czasu. Prawie 2 tygodnie na zrobienie 2-ch prób czasowych to sporo czasu, także jest czas, aby coś pokombinować i wyszlifować czasy.

ps. Toyotką jest łatwiej.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
              Zamieszczone przez Pawełek_GDA
              Mój najlepszy czas to 1:11.387 po ok. 15 okrążeniach. Także do platyny by mi trochę brakowało. Myślałem, że łatwo będzie zrobić srebro. Pierwsze dwie próby czasowe można potraktować jako wstęp. Jeżeli poziom trudności będzie rzeczywiście za wysoki to oczywiście można poszerzyć zakres brązu i srebra, ale to już w następnych próbach. Muszę też ustalić takie czasy, aby nie było za łatwo, a platyna wpadałaby raz na jakiś czas, a złoto było niezłym wyzwaniem.
              Zawsze jak brakuje jakichś ułamków sekund można pogrzebać w ustawieniach samochodu, szczególnie przy skrzyni biegów. Gwarantuję, że można dzięki nim urwać spore ilości czasu. Prawie 2 tygodnie na zrobienie 2-ch prób czasowych to sporo czasu, także jest czas, aby coś pokombinować i wyszlifować czasy.

ps. Toyotką jest łatwiej.
              W to, że się da nie wątpię, ale ten czas był ustanowiony bez jakichkolwiek zmian w ustawieniach auta oprócz wyłączenia "wspomagaczy", także jeszcze duuuużo można z tego czasu urwać 2 tygodnie, będziemy walczyć
              A-Spec 30 lvl
              B-Spec 34 lvl

Komentarz

Są chętni na tego typu ligę? Bo coś mało chętnych widzę, wypowiadających się w temacie.

Jak tam czasy?

Komentarz

1:12,918 w Alfie

Komentarz

W Alfie ciężko, trzebaby troche nad setupem posiedzieć bo na razie brąz tylko.. a do Supry muszę jeszcze zasiąść.
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                      Są chętni na tego typu ligę? Bo coś mało chętnych widzę, wypowiadających się w temacie.

Jak tam czasy?
                      Każdy w spokoju masteruje czasy w Alfie 1:13:213, ale jeszcze będę walczył Suprę dopiero odpale
                      A-Spec 30 lvl
                      B-Spec 34 lvl

Komentarz

Alfa, pierwszy przejazd i 1,15,288 ze zlym przełozeniem bo w polowie prostej juz mi odcinało zaplon hehe. Zaraz przerobie ja troszke.
                        EDIT: 1:12,706

Komentarz

A jak tam idzie wam z Suprą? Czy tylko Alfę upalacie. Moim zdaniem Toyotką jest łatwiej.
                          Przypominam, że do 12 marca do godziny 18 przesyłamy powtórki.

Komentarz

Ja od Supry zacząłem i ciężko.. 1.18,068 Nie wiem,czy to wina nawyków w sposobie jazdy,teoretycznie niby wiem co i jak hehe :wink: ale wychodzi na to że na chwilę obecną to szczyt moich możliwości.Urwanie z tego czasu czegoś sensownego, zrobić czas na srebro gdzieś już w pobliżu złota to w tej chwili marzenia. No ale popróbuję jeszcze.
                            Pozdrawiam!
                            gg 9231179

Komentarz

Po przeanalizowaniu wyników tych prób czasowych, zobaczę, czy rzeczywiście nie dałem zbyt wysokich progów czasowych. Następne, może zrobię łatwiejsze. :wink:

Komentarz

Pracuję...
                              X