Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Turniej] Nostalgiczny wyścig samochodów używanych

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Turniej] Nostalgiczny wyścig samochodów używanych.

Panowie! Skończcie z tym przechwalaniem, kto ma dłuższego. Możecie się zmierzyć na kolejnym EVENcie. Tam zasady są trudne do obejścia, bo jest tylko moc, waga i crc. W moim turnieju każdy może zyskać nieuczciwą przewagę montując lepsze zawieszenie, rozpórki, krótszą skrzynię biegów, remontując silnik i przywracając sztywność zawieszenia. Liczę jednak na fair play. Nie chcę po turnieju słyszeć narzekań, że ktoś wygrał, bo złamał zasady. Dlatego zwycięzca odda swój samochód ostatniemu i chciałbym aby ta osoba potwierdziła na forum, że samochód był zgodny z zasadami.

Drift zarówno w wyścigach jak i w dzisiejszych rajdach jest najbardziej niepożądany.
    Dift to jazda pokazowa. Natomiast kontrolowany poślizg z jednoczesną kontrą kierownicą pozwala na pokonanie zakrętu do 15% szybciej ( na asfalcie ) . Tak twierdzi Sobiesław Zasada, który wymiatał w rajdach zanim ktokolwiek z nas był nawet w planach rodziców. Poczytaj sobie tutaj: http://free.of.pl/w/warda/arty/posli...e_zakrety.html. Dotyczy to w większym stopniu rajdów na śliskich nawierzchniach, ale także jazdy na asfalcie. Obejrzyj sobie, jak jeżdżą po Tsukubie seryjnymi samochodami na seryjnych oponach.

Wracając do GT5: opony komfortowe IMHO świetnie symulują zachowanie seryjnego samochodu na drodze. Jadąc tylnionapędowcem praktycznie na każdym zakręcie możemy sterować gazem. Dla mnie jest to jednak trudniejsze niż w rzeczywistości. Na co dzień jeżdżę Mazdą MX-5 i poślizgi wyczuwam własnym "tyłkiem", tzn. poprzez przeciążenia boczne. W grze przeciążeń nie czuć, a nie ma czasu aby patrzeć na wskaźniki. Dlatego nadal lepsze czasy osiągam wozami FF niż FR, natomiast emocje i satysfakcja z jazdy jest nieporównywalnie większa przy FR.

Mój Lancer jak wcisnę gaz na zakręcie to jest bokiem
    Ten Lancer jest o niebo łatwiejszy w prowadzeniu niż 2x słabszy samochód FR. Jeżeli Sasek jako jedyny pojedzie wozem FR bez asyst i wygra, to zyska u mnie wielki szacunek. Mnie również korci, żeby pojechać autem z napędem na tył, np. 250 -konnym SKYLINE GTS-t. Wg opisu to jedno z najlepiej prowadzących się samochodów w roku 1990. Na razie nie potrafię nim zrobić 5 okrążeń bez kraksy, ale ostro trenuję.

BTW radzę wam sprawdzić, jak wybrany przez was pojazd radzi sobie online na poszczególnych trasach. Zachowanie samochodu diametralnie się zmienia w porównaniu do trybu practise w GT Life, a co ciekawe asfalt na poszczególnych trasach oferuje inną przyczepność. Jadąc na wyścigowych oponach tego nie czuć, ale na komfortowych trzeba uważać. Największa przyczepność jest na Trial mountain, a najgorsza chyba na Autumn Ring.

PS. Wie ktoś jak znaleźć pokój online w którym aktualnie gra mój znajomy? Pewien szwab potrafił to robić a ja nie wiem jak. Czyli np. Bumier jest online i ja chcę go znaleźć, gdzie gra. Czy da się tak zrobić a jeśli tak to jak to zrobić?
    Menu GT5>>>Świat GT>>>społeczność>>>xywka znajomego>>>Gra w toku (ta mała kropka nad filiżanką)

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
      Drift zarówno w wyścigach jak i w dzisiejszych rajdach jest najbardziej niepożądany.
      Dift to jazda pokazowa. Natomiast kontrolowany poślizg z jednoczesną kontrą kierownicą pozwala na pokonanie zakrętu do 15% szybciej ( na asfalcie ) . Tak twierdzi Sobiesław Zasada, który wymiatał w rajdach zanim ktokolwiek z nas był nawet w planach rodziców. Poczytaj sobie tutaj: http://free.of.pl/w/warda/arty/posli...e_zakrety.html. Dotyczy to w większym stopniu rajdów na śliskich nawierzchniach, ale także jazdy na asfalcie. Obejrzyj sobie, jak jeżdżą po Tsukubie seryjnymi samochodami na seryjnych oponach.
      W wyścigach samochodowych latanie bokami po zakrętach to strata czasu. Każdy uślizg tylnej osi to strata. Gdyby było inaczej, F1 kombinację Maggots-Beckets-Chapel przelatywałaby 300+kmh grubymi bokami

Ta zasada sprawdza się tylko podczas rajdów, a nie wyścigów torowych.

Komentarz

F1, super Gt, lemans - tam docisk aerodynamiczny jest tak duży, że każda utrata przyczepności jest katastrofalna.

W tym turnieju będziemy jeździli wozami praktycznie bez docisku, na oponach o niskiej przyczepności. Civikiem poprawiłem czas przejazdu na autumn ring o 3 sekundy gdy nauczyłem się zarzucać tyłem na zakrętach.
        Taka sama sytuacja była w niektórych licencjach - aby je zaliczyć na złoto, trzeba było jechać w poślizgu.

Komentarz

Nie no, luzik ale gościu myśli, że błyszczy bo ma kierownisię.

Kiedy jeździł Sobiesław Zasada? Od czasów rajdowej grupy A gdzie już nie było aut RWD, nikt już nie jeździ bokami po asfalcie, chyba, że nawrotki na SSS wokół opon...

Ja jeżdżę 50-konnym Peugeotem 106 1.4 D i coś takiego jak poślizg jest u mnie wręcz niewykonalne ;P

Nie powiedziałbym, przeżywam katusze w tym Lancerze.

Dzięki bardzo za pomoc dt. szukania znajomego )) wbijaj na online, jestem od 17-tej
          Robert, trzymaj się!!! ;((

Komentarz

Proszę kopiować i uzupełniać listę o samochody (nazwa / moc po tuningu / masa). turniej będziemy rozgrywać w pokoju prywatnym. Tych którzy mnie nie mają w znajomych proszę o wysłanie zaproszenia.
            Dysponuję łączem 4Mbit - jak dotąd nie miałem lagów, ale nie hostowałem nigdy dla tylu osób. Możemy przygotować plan awaryjny i jeżeli w pierwszym wyścigu będą lagi to któryś z uczestników z silnym łączem będzie hostował. Grałem już u Saska i tata_arek i wiem, że mają wystarczające łącza.

1) IcEnzo
            2) Pawko1205 Honda Prelude Sir S Spec '98 / 251KM / 1240 kg
            3) Tapsik90
            4) C3haNo1 Mazda 323F '93 / 203KM
            5) Busisko Mitsubishi Lancer Evo III GSR '95 / 300KM
            6) tata_arek Mitsubishi FTO '94
            7) kamilR11
            Szponek
            9) Riko635
            10) Sasek Mazda RX-7 GT-Limited (FC,J) '85 / 230 KM
            11) szary1522
            12) thooorn

Organizator:
            13) kmieciu4ever Honda CIVIC SiR-II (EG) '93 / 205 KM / 1040 KG

Komentarz

Busisko przyszlesz sie tu do jasnej cholery wychwalac ?? bo z tego co widze to robisz z siebie nie wiadomo jakiego kinga.... Czy Wszyscy ludzie z Poznania sa tacy ?? bo jak narazie co widze to tak

Dobra wracajac do tematu Kmieciu to Ja Zmieniam Auto Udalo Mi Sie Dorwac Skyline R32 za 13,942 cr wiec tym bd jechal

Skyline GTS-t Type M (R32)'89 - Przebieg 83 094 - 13.942 CR
              Wymiana Oleju - 250 CR
              ECU - 1000 CR
              Wyscigowy filtr Powietrza - 450 CR
              Sportowy Wydech - 1500 CR
              Katalizator Sportowy - 500 CR
              Sprzeglo 1 Tarczowe - 1500 CR
              Kolo Zamachowe Sportowe - 650 CR

Calosc Wyniosla 19,792 CR
              Moc Max. 257 KM/6800 rpm
              Waga 1260 Kg

Komentarz

mam pytanie czy można przenieść ten turniej na czwartek ?? dajcie znać chłopaki czy wam pasuje no i czy organizatorowi pasuje taka opcja

Komentarz

Zamieszczone przez SebastianVanMarx
                  Busisko przyszlesz sie tu do jasnej cholery wychwalac ?? bo z tego co widze to robisz z siebie nie wiadomo jakiego kinga.... Czy Wszyscy ludzie z Poznania sa tacy ?? bo jak narazie co widze to tak
                  SebastianVanMarx po jego odpowiedzi widzę, że nie ma sensu z nim gadać. On ma swoje racje, do swoich go nie przekonasz, niech żyje w swoim świecie. Nie będę marnował klawiszy na odpisywanie. :wink:
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez szary1522
                    mam pytanie czy można przenieść ten turniej na czwartek ?? dajcie znać chłopaki czy wam pasuje no i czy organizatorowi pasuje taka opcja

U Mnie Odpada w Tygodniu Mam Inne Zeczy Do Roboty ) A Konsole Uzywa Moj Brat

Komentarz

U mnie to samo, piątek i weekend to jedyne opcje.
                      I may be slow but I'm still ahead of you.
                      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Obawiam się, że nie mogę przenieść turnieju ani na inny dzień tygodnia, ani na weekend.
                        PS. Jestem z Poznania :-)

Komentarz

ok w takim razie uznajemy że pytania nie było skoro już dwóm osobą nie pasuje czwartek muszę coś pokombinować na ten piątek

Komentarz

Kmieciu to jestes 1-wszy ktory jest wpozadku Ktorego poznalem

Komentarz

Dlaczego mnie wpisujecie na listę, skoro nawet PS3 nie mam?

Komentarz

Nie chce się wtrącać, ale tak szczerze to Busisko mam z Ciebie niezłą polewę bo zachowujesz się jak 8 latek w piaskownicy.
                                Jeśli jesteś dorosły to się zachowuj jak osoba dorosła, a nie jak jakiś dzieciak. I jeszcze... czemu wyzywasz ludzi od "plebsów" skoro nikt Cię tak nie nazwał? Ewidentnie szukasz powodu do kłótni.

Wracając do tematu to ja jeszcze myślę bo posiadam 1990 Honda CR-X SiR, na razie bez większego tuningu ma 180 koni i chyba 950 kg wagi, a wydałem z tuningiem na nią 12 262 kr, czyli mam jeszcze 7,5k kr luzu.

Robię userbar'y na zamówienie. Chętnych zapraszam na PW.
                                Na Xbox Live znajdziecie mnie pod gamertag'iem: KubaXman .

Komentarz

Pracuję...
                                X