Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GTSC Dyskusja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GTSC Dyskusja

Mam pewien pomysł na organizacje wyścigów.

Jakie restrykty:

Minimalna waga 1260 kg
    Ilość drzwi 2
    Dozwolony tuning wszystkiego, z jednym warunkiem,... jeśli samochód nie ma doładowania to się go nie dotykamy nie ważne czy to sprężarka mechaniczna czy spalinowa.

Kwalifikacje by trwały 40 min. Daje to czas na przyjście maruderom a zarazem wykręcenie sensownych czasów. Po kwalifikacjach wyścig, ok 35-40 okrążeń w zależności od długości toru.

Są chętni na takie zasady?? Tylko proszę nie pisać 10 - 20 kilo mniej bo w miarę dokładnie przyglądałem się liście aut i ich osiągom i specjalnie ustanowiłem taki limit żeby nie było tak łatwo i aby nie jeździł jeden model po torze.

Można trochę to urozmaicić np. zrobić podział z napędem na przód i na tył i w zależności od napędu inna waga ale mogą pojawić się oszustwa, które będzie ciężko wychwycić w postaci lżejszych aut.

Wzorowałem się na wyścigach GT3 i tym podobnych z pewnymi modyfikacjami pod gran turismo.

Można by też robić okrążenie formujące przed startem, a sam start z kontrolą falstartu, aby był jeszcze większy realizm.

Myślałem też nad sędzią czyli jeden slot poświęcamy na osobe która pilnuje porządku i nie jeździ. Np. bezczelne ścinanie szykan czy jazda na pełnym gazie po bandzie.

JakieÅ› propozycje?

Re: GTSC Dyskusja

Jestem na tak :wink:

Komentarz

Lepiej bedzie ustalic dystans, np 100km, bo tory maja rozna dlugosc i czas wyscigu moze sie diametralnie roznic na chocby takiej Monzy czy Tskubie. Organizator wezmie kalkulator i przeliczy, bo dlugosci torow sa ogolnodostepne :wink:

Sedzia to dobry pomysl. Podczas rywalizacji nikt nie bedzie sie rozgladal i pilnowal innych.

Komentarz

no myślałem coś na wzór dystansu (he he 40 kółek po nurburgringu :mrgreen: )
        Ja mogę być sędzią mnie to tam nie robi różnicy, net też uciągnie.

Komentarz

Gdzie i kiedy?...
          A-spec- 39
          B-spec- 36
          D.Brown - 35 Bardzo opanowany
          H.Schumacher - 32 Åšrednio opanowany
          T.Dickerson - 31 Åšrednio porywczy
          I.Bass - 31 Bardzo porywczy
          O.Nowak - 33 50 / 50
          B.Barrios - 31 Åšrednio opanowany

Komentarz

Pomyśle nad datą i dam znać ale może być 6 stycznia wstępnie trasa Fuji speedway, ale to założę osobny topic od tego

Komentarz

to lepiej ustawić np. tsukuba 50 kółek

Komentarz

no i jak z inicjatywÄ…? bo ja siÄ™ piszÄ™.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ostatnio mam mniej czasu ale obiecuje powróce do tematu

Komentarz

Ja mogę też pojechać. O ile nie będzie kolidowało to z moim sobotnim eventem i będzie gdzieś w czasie trwania weekendu. Piątek, sobota, niedziela, ewentualnie poniedziałek do 15.
                    I may be slow but I'm still ahead of you.
                    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

PracujÄ™...
                    X