Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wyścigi aut drogowych.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• WyÅ›cigi aut drogowych.

Postanowiłem założyć osobny temat, gdyż chciałbym zorganizować wyścigi poza cyklem niedzielnych turniejów.

Lubię pojeździć w GT5 "cywilnymi" furami, gdyż wtedy poważne kolizje zdarzają się rzadziej a i technika jazdy jest ważniejsza niż w pojazdach przyklejonych do asfaltu toną docisku aerodynamicznego. Ponadto przez wiele okrążeń trwa walka zderzak w zderzak i emocje sięgają zenitu. Dlatego proponuję następujący wyścig:

Europejskie wozy z napędem na przód (400 PO)

Staramy się, aby wozy były jak najbardziej seryjne. Opony max komfortowe miękkie. Używanie balastu i limitera mocy dozwolone tylko w przypadku, gdy samochód fabrycznie przekracza 400 PO. Turbinę zakładamy tylko gdy tuning pozostałych elementów nie da nam 400 PO, lub gdy samochód serynie ma turbo. Używamy standardowej skrzyni biegów i

Åšcigamy siÄ™ po trasach miejskich:

Londyn odwrócony
    Madryt odwrócony
    Rzym odwrócony

oraz gościnnie

Tokyo 246 odwrócone

Wybór samochodów jest dość duży, ale przy 400PO jeżdżą dość podobnie.

Alfa Romeo 147 2.0 Twin Spark '02
    Alfa Romeo 147 GTA '02
    Alfa Romeo 147 TI 2.0 TwinSpark '06
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 24v '98
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v Sportronic '98
    Alfa Romeo GT 3.2 V6 24v '04
    Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v '01
    Alfa Romeo Spider 3.0i V6 24v '01
    Audi A2 1.4 '02
    Autobianchi A112 Abarth '79
    Citroën 2CV Type A '54
    Citroën C3 1.6 '02
    Citroën C4 Coupe 2.0 VTS '05
    Citroën C5 V6 Exclusive '03
    Citroën Xantia 3.0i V6 Exclusive '00
    Citroën Xsara VTR '03
    FIAT 500 1.2 8v Lounge SS '08
    FIAT Barchetta Giovane Due '00
    FIAT Coupe Turbo Plus '00
    FIAT Panda Super i.e. '90
    FIAT Punto HGT Abarth '00
    Hyundai Coupe FX '01
    Hyundai Tiburon GT '01
    Hyundai Tiburon Turbulence '99
    Hyundai Tuscani '01
    Marcos Mini Marcos GT '70
    Mercedes-Benz A160 Avantgarde '98
    Mini Cooper 1.3i '98
    MINI MINI Cooper '02
    MINI MINI Cooper S '02
    MINI MINI Cooper S '05
    MINI MINI Cooper S '07
    MINI MINI One '02
    Opel Corsa Comfort 1.4 '01
    Opel Tigra 1.6i '99
    Opel Vectra 3.2 V6 '03
    Peugeot 106 Rallye '03
    Peugeot 106 S16 '03
    Peugeot 206 RC '03
    Peugeot 206 S16 '99
    Peugeot 206cc '01
    Peugeot 207 GTi '07
    Peugeot 307 CC Premium Avn '04
    Peugeot 307 XSi '04
    Peugeot Coupé 406 3.0 V6 '98
    Renault Avantime '02
    Renault Megane 2.0 16v '03
    Renault Megane 2.0 IDE Coupe '00
    Renaultsport Clio Renault Sport 2.0 16v '02
    Renaultsport Lutecia Renault Sport 2.0 16V '02
    Renaultsport Megane Renaultsport '08
    Seat Ibiza Cupra '04
    Vauxhall Corsa Comfort 1.4 '01
    Vauxhall Tigra 1.6i '99
    Vauxhall Vectra 3.2 V6 '03
    Volkswagen Golf I GTI '76
    Volkswagen Golf IV GTI '01
    Volkswagen Golf V GTI '05
    Volkswagen Lupo 1.4 '02
    Volkswagen Lupo GTI '01
    Volkswagen New Beetle 2.0 '00
    Volkswagen Polo GTI '01
    Volvo C30 R-Design '09
    Volvo S60 T5 Sport '03

Kto z was ma ochotÄ™ na takÄ… jazdÄ™?

Re: Wyścigi aut drogowych.

Ja bym się pisał Mam rozumieć że reszta informacji wkrótce?
    P.S. Gdy samochód fabrycznie ma np, 381PO i go chcemy dłubnąć do 400PO, ale wyjdzie 403PO to można użyć limitera?

Komentarz

Połową z tych aut jeździłem w zawodach sezonowych i odpowiednio dobierając części można osiągnąć 399 lub 400 PO. Chodzi o to, żeby nie przeginać dodając mocną turbinę a potem skręcając limiterem do 400PO.

Komentarz

Wyścigi aut drogowych

1. wowa1979
        http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

Wyścigi aut drogowych

1. wowa1979
          2. Krazio

Komentarz

A kiedy i w jakich godzinach miałyby się odbywać te wyścigi
            Jeżeli te wyścigi będą zaczynały się nie wcześniej niż godzina 22:00 to myślę, ze będę częstym uczestnikiem tych spotkań
            Na torze Londyn nie ma pit stopu więc trzeba tak dobrać ilość okrążeń, żeby nie jechać na łysych gumach

Komentarz

W ramach wolnego czasu też chętnie pośmigam,spróbuję pokonać niechęć do przednonapędówek.Myślę też,że byłoby jeszcze ciekawiej gdybyśmy zdecydowali się jeździć na standardowych zawieszeniach.Uważam,że tuningowane zawieszenie ma olbrzymi udział w przeobrażeniu seryjnego auta w rajdówkę.Niektóre auta w grze na seryjnym zawieszeniu bujają się aż miło
              gg 9231179

Komentarz

Zawsze chciałem zorganizować wyścigi seryjnych wozów, ale wybór z garażu aut sugerowanych mnie nie satysfakcjonuje.

Po to mamy nasz dżentelmeński klub, że możemy się tak umówić, aby używać seryjnych wozów, podkręconych do 400PO. Wiadomo, że nie można zablokować tuningu skrzyni biegów, zawieszenia i napędu, a gdy ktoś będzie chciał oszukać to tuning da mu kilka sekund przewagi na okrążeniu. Wierzę jednak, że nie będzie później wzajemnych oskarżeń, że skoro ktoś wygrał, to pewnie oszukał.

Riko - przednionapędówki wydają się wolniejsze, ale w zawodach sezonowych aut kompaktowych lepsze czasy kręciłem Peugeotem 106 niż Mazdą MX-5. Jeżeli pomysł wypali, to następnym razem możemy jechać np. wozami MR do 450 PO na sportowych twardych.

Komentarz

No to mi się podoba. Ja w to wchodzę. Uwielbiam jeździć autami seryjnymi na długich dystansach.
                  trzeba tak dobrać ilość okrążeń, żeby nie jechać na łysych gumach
                  albo obrać taki styl jazdy aby nie niszczyć opon

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                    Zawsze chciałem zorganizować wyścigi seryjnych wozów, ale wybór z garażu aut sugerowanych mnie nie satysfakcjonuje.

Po to mamy nasz dżentelmeński klub, że możemy się tak umówić, aby używać seryjnych wozów, podkręconych do 400PO. Wiadomo, że nie można zablokować tuningu skrzyni biegów, zawieszenia i napędu, a gdy ktoś będzie chciał oszukać to tuning da mu kilka sekund przewagi na okrążeniu. Wierzę jednak, że nie będzie później wzajemnych oskarżeń, że skoro ktoś wygrał, to pewnie oszukał.

Riko - przednionapędówki wydają się wolniejsze, ale w zawodach sezonowych aut kompaktowych lepsze czasy kręciłem Peugeotem 106 niż Mazdą MX-5. Jeżeli pomysł wypali, to następnym razem możemy jechać np. wozami MR do 450 PO na sportowych twardych.
                    Wiesz, to może być nawet więcej jak kilka sekund na kółku, a jeśli ktoś będzie miał wymasterowane auto i trase to zaraz będą podejrzenia że ktoś oszukuje.

Komentarz

Zamieszczone przez Seven Fire Blade
                      No to mi się podoba. Ja w to wchodzę. Uwielbiam jeździć autami seryjnymi na długich dystansach.
                      trzeba tak dobrać ilość okrążeń, żeby nie jechać na łysych gumach
                      albo obrać taki styl jazdy aby nie niszczyć opon
                      No tak ale jakiÅ› limit jest nie

Komentarz

Ja chętnie się piszę.

Komentarz

W niedzielę, po turnieju pojeździliśmy sobie autami drogowymi aż do 2 w nocy. Było bardzo sympatycznie i ciekawie - moim zdaniem są to nieodkryte obszary w kategorii wyścigów multiplayer. Zazwyczaj online widzi się Scuderię, GTRa albo inszego M3 CSL. My walczyliśmy Alfa Romeo 166 vs Citroen Xantia, Punto vs Clio.

Po przejechaniu tras miejskich wybraliśmy się na Nurburgring. Tam pazur pokazał "turystyczny" AVANTIME, a zwinna Barchetta uciekła przyciężkiemu GTV.

Zachęcam, aby jak najwięcej osób kupiło sobie wóz z przednim napędem do 400 PO. Upraszczam zasady: nie jedziemy japońskimi Amerykańskie mogą być (Ford traktowany jest jako marka z USA), podobnie Korea (Hyundai). Po zakupie wozu używanego sugeruję przywrócić sztywność nadwozia - moim zdaniem mocno poprawia prowadzenie.

Na razie nie podaję konkretnego terminu wyścigu, ale gdy będę wieczorami dostępny na PSN to zapraszam do mojego prywatnego pokoju.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                            My walczyliśmy Alfa Romeo 166 vs Citroen Xantia, Punto vs Clio.
                            Raczej Alfa Romeo 166 vs Citroen Xantia, Punto vs 207 GTI

Komentarz

Wczoraj natomiast testowaliśmy Seata Ibizę, Fiata Coupe Turbo, Peugeota 307, Clio i Deloreana :-0.
                              Moje odczucia były takie, że o zwycięstwie zawsze decydowała technika jazdy - nie było aut zdecydowanie gorszych. Tego koncepcyjnego Hyundaia którym jechał Riko nie liczę. Podobnie gdy na Nurbie ścigałem się z Riko - on Elise ja Berlinette. Wygrał,mimo że mój wóz był szybszy na prostej.

Zgodnie z przewidywaniami, na szybszych trasach lepiej sprawdzają się wozy cięższe, ale mocniejsze.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X