Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[ ANKIETA ] Uszkodzenia aut podczas spotkań klubowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [ ANKIETA ] Uszkodzenia aut podczas spotkań klubowych

Witam

W tej jawnej ankiecie glosujemy uzasadniając swoje decyzje.

Czy podczas spotkań klubu Night Riders powinny być ustawione uszkodzenia ? Jeżeli tak to jakie ?
    a) wyłączone
    b) lekkie
    c) ciężkie

Moja odpowiedź to
    C
    Jestem za włączeniem ciężkich uszkodzeń ponieważ nauczy to nas
    - szacunku do innych uczestników wyścigu
    - co poniektórzy przestaną gnać na złamanie karku i nauczą się troszkę wcześniej używać hamulca a nie hamować za pomocą tylnego zderzaka kolegów
    - skoro członkowie naszego klubu będą nas reprezentować w pozaklubowych turniejach Polski, Europy czy tez świata to niech robią to na najwyższym poziomie. Tym bardziej, że zdecydowana ich większość odbywa się właśnie z włączonymi ciężkimi uszkodzeniami
    - nauczymy się, że zajęcie 1 miejsca nie jest jedynym celem wyścigu

Jestem też ZA włączeniem kar, które uniemożliwią wykorzystywanie band do szybszego pokonania zakrętu oraz kary powstrzymają od jazdy na skróty

Re: [ NIGHT RIDERS - ANKIETA ] Uszkodzenia podczas spotkań k

wybieram C

podzielam zdanie Angello, może nie prowadzę samochodów w jakiś najlepszy sposób ale uważam, że to dobry pomysł nauczy nas na dużo .

http://www.polarproducts.pl

Komentarz

Oczywiscie że ciężkie, takie ustawienia uczą jazdy.

Komentarz

Witam,

Zdecydowanie opowiadam się za ciężkimi zniszczeniami, co już wielokrotnie proponowałem przy okazji naszych spotkań. Cieszę się, że Angello wrzucił ankietę na forum - poznamy zdanie wszystkich zainteresowanych.

Dlaczego takie zniszczenia? Podobnie jak Angello uważam, że uczą przede wszystkim szacunku do innych no i tak na prawdę uczą prawdziwej jazdy. Poza tym wprowadzają dodatkowy element mający wpływ na wynik wyścigu. Ktoś kto jedzie wolniej, spokojniej ma szanse wygrać

Co do kar - to nie wiem jakie rozwiązania stosowane są na ogólnopolskich czy światowych zawodach. Z tego co czytałem często karany jest też niewinny uczestnik kolizji. Myślę, że moglibyśmy podjąć próbę ustalenia między nami, że po prostu nie oszukujemy się na wzajem i zostawimy kary wyłączone. Za oszustwa możemy karać inaczej - nawet usuwając oszustów z naszych szeregów. Tu powraca sprawa różnicy pomiędzy przynależnością do klubu i jazdą online z "obcymi".

Pozdrawiam
        http://www.accola.pl
        http://www.civicklub.pl

Komentarz

Re: [ ANKIETA ] Uszkodzenia aut podczas spotkań klubowych

C jak ciężkie

Do tego co koledzy wyżej napisali już nic nie trzeba dodawać
          gg 9231179

Komentarz

Uszkodzenia - tak, kary - nie. Każdemu się zdarza wyjechać poza tor, czasem nie ze swojej winy. A poza tym szykany są od tego żeby je ciąć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
              szykany są od tego żeby je ciąć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
              Oczywiście

Komentarz

Ja może nieco na przekór - jestem za uszkodzeniami lekkimi.
                Dlaczego? Z racji tego, że nierzadko zdarzy się sytuacja na torze, w której się ktoś zagapi, sięgnie po kolejny łyk wspomagacza, czy też nieco przeliczy się z umiejętnościami. Nie ścigamy się o żadne nagrody, nierzadko jeździmy czysto dla przyjemności, a tutaj nie tyle co sami sobie możemy ją zepsuć uszkadzając samochód, co ktoś może nam go zniszczyć, psując nam w tym momencie zabawę. Przychodzi powiedzmy ktoś, rozwala wszystkim samochody i sam dojeżdża na 1 miejscu.
                Jeżeli mamy wprowadzić uszkodzenia ciężkie to automatycznie sugerowałbym jakiś przymus na zasady CRC.

Komentarz

B)

Przyloncze sie do wypowiedzi Enzo.
                  Dodam moze tyle ze w polonczeniu z lekkimi karami.
                  Z jednej stronie mowi sie o profesjonalizmie a jezdzi sie bez kar? to niema najmniejszego sensu.
                  Czytalem tu ze nibyby kary zle dzialaja i nieslusznie dostaje sie czasami kary.
                  Musze temu zaprzeczyc, wystarczy sobie przeczytac jakis regulamin toru na ktory mozna pojechac sie poscigac np Nurbur, Spa itd.
                  Jezeli ktos za toba jest szybszy a ty nieustapisz mu miejsca zjezdzajac z drogi ponosisz wszystkie konsekwencje wypadku.
                  To tylko taki przyklad jeden z wielu, wiele ludzi ocenia te kary powieszchownie wedlug wlasnej opinni aczkolwiek bez najmniejszej wiedzy prawdziwych reali wyscigowych.
                  Uwazam wrecz przeciwnie kary bardzo czesto chronia graczy ktorzy staraja sie jechac poprawnie.

http://szchat.fmix.pl GG 35682830

Komentarz

Tylko kary w grze łączą się wraz z przeźroczystością aut co w życiu nie występuję i eliminuje moim zdaniem stosowanie tego co zaimplementowano w GT5. Karać możemy siebie nawzajem zgłaszając protest albo waląc ostentacyjnego focha.
                    Co do uszkodzeń oczywiście C jak cyc... ciężkie. Błędy w miejscach gdzie się błędów popełniać nie powinno powinny słono kosztować a gra nie oferuje nic lepszego.
                    Grałem dość długo w LFSa i tam było można głosować nad wyrzuceniem kogoś z wyścigu. Działało to dobrze do póki większość stawki nie okazała się być strasznie dowcipna eliminując aktualnie prowadzącego za pomocą ankiety . Poza tym na prawdę można było się nieźle ubawić jak po długim prowadzeniu w trudnym wyścigu któryś z twoich kolegów przez duże CH uruchamia głosowanie przeciwko tobie a po lewej stronie ekranu widzisz tylko przybywającą ilość głosów na TAK i masę lolów i rotflów.
                    http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Szanowni koledzy.

Z racji tego, że podczas turniejów Night Riders dochodzi zbyt często do zamierzonych lub nierozważnych kolizji to zostanie dopisany punkt do regulaminu klubu.

A brzmi on tak:

7. Podczas zawodów organizowanych przez klub Night Riders obowiązują uszkodzenia ciężkie. Ma to na celu wyeliminowanie celowego powodowania kolizji oraz wymusić na uczestnikach większą ostrożność i rozwagę podczas prowadzenia auta.
                      Podczas niezaplanowanych spotkań czyli tak zwanej luźnej jazdy o ustawieniach zniszczeń decyduje gospodarz pokoju.

Komentarz

jak dla mnie C
                        dajac pomysl ostatnio na wyscig niedzielny poszedlem za namowa siniaka - ktory uznal ze lepiej lekkie dac... moze i by to mialo sens przy formule, ale normalnie w wyscigach musza byc ciezkie, inaczej ludziska beda na siebie wpadac i psuc jazde...
                        napewno beda nie mile sytuacje, zarowno niechcacy jak i przez zwykla glupote, czasem tez po prostu pechowo, ale mysle ze nauczy to nas nawzajem do szanowania sie i wspolnej jazdy fair play wg CRC
                        dlatego tez kary imho powinny byc ON
                        PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

C

Oczywiście że ciężkie.

Komentarz

Brnę w temat dalej i nadal staję w opozycji do C. Zrzucając wczoraj fotki do fotorelacji, dosyć porządnie przestudiowałem powtórkę z ostatniego wyścigu i uwierzcie mi - w naszym konkretnym przypadku lepiej byłoby z uszkodzeniami lekkimi. Otóż jakaś połowa kolegów w trakcie tego wyścigu dostała strzała z nie swojej winy i przez resztę wyścigu ich samochody były niestabilne. Tak bujając się na boki (bo oczywiście wszyscy twardo walczyli nie myśląc o jakiejkolwiek naprawie w pit-stopie) stwarzali jeszcze większe zagrożenie (szczególnie przy ostrym hamowaniu samochód trudno opanować w tym stanie, jak wiecie). To z kolei powodowało kolejne niekontrolowane bliskie kontakty z innymi. Na pewno zgodzicie się, że w tej sytuacji lepiej by było wszystkim, gdyby jednak uszkodzenia były lekkie. Ciężkie są dobre na śmiganie ogólne online, kiedy mierzymy się z przypadkowymi obcymi osobami ze świata. To oczywiście temperuje różne nieuczciwe zapędy. Ale nie w naszym klubie, gdzie wszyscy już zdążyliśmy się dobrze poznać i każdy każdego szanuje. Uważam, że z turnieju na turniej panuje coraz większa kultura i jeśli zdarzają się jakieś starcia to nie jest to celowe działanie i są one na tyle niewielkie, że spokojnie można przejść nad nimi do porządku dziennego. A tak naprawdę to byłoby można, gdyby uszkodzenia były lekkie.
                            Jaką przyjemność widzicie w jeździe przez pół albo i więcej wyścigu z uszkodzoną mechaniką? Nie łudźmy się, ideału nie będzie, człowiek zawsze będzie popełniał błędy. Więc dlaczego cierpieć za błędy innych? Uszkodzenia lekkie rozwiązałyby tą kwestię. Nie mam też żadnych obaw, że przez to nagle nam kultura spadnie, jak wspominałem wcześniej za dobrze się znamy i wiemy czego po sobie sie spodziewać. Klub nie zawiązał się wczoraj. Poza tym każdy z klubowiczów ma obowiązek przestrzegać przepisów CRC.
                            Mam nadzieję, że moja argumentacja okaże się w miarę logiczna i przekonam was jednak do opcji b)
                            Jeśli nie, nadal będę prowadził swoją batalię w obronie opcji b) :mrgreen:

Komentarz

Osoby które powodują takie karambole, które wynikają z jazdy na kamikadze i nie zachowanie ostrożności powinny dostawać żółtą kartkę, trzy sztuki i wyjazd z klubu. Ostatnio jeździłem z inną grupą, i powiem wam że się super jeździ kiedy wszyscy uważają a każdy ma jeszcze kawałek zapasu pod hamulcem i kierownicą, bo pamiętajcie najlepsze czasy nie robi się kiedy maksymalnie się opóźnia hamowanie i maksymalnie skręca koła.

Komentarz

Pracuję...
                              X