Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

NIGHT RIDERS: Pogaduchy o klubie NR i nie tylko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Pogaduchy o klubie NR i nie tylko

Coś około tego, jak się kupuje używane auto to różnie bywa z mocą.

Komentarz

no tak, czyli kupienie 5biegowej skrzyni i tak jestzakazne, mimo tego ze nie zwieksza mocy i PO?

Kierownica: Logitech Driving Force GT5

Komentarz

Tak

Komentarz

F4C3T_monster błędnie pojmujesz pojęcie tuningu - to nie tylko zwiększenie mocy / PO czy zmiana masy. Np. sportowa skrzynia biegów czy wyścigowe sprzęgło też zmieniają parametry samochodu na lepsze (w uproszczeniu fura lepiej przyspiesza, ma krótsze przełożenia). Ogólnie tuning to wszelaka ingerencja w fabryczne podzespoły samochodu celem polepszenia jego właściwości jezdnych i parametrów technicznych. Zresztą angielskie znaczenie tego słowa to właśnie regulacja, strojenie.
          W GT5 przy ustawieniu "tuning zabroniony" można jedynie zmienić olej, naprawić silnik / sztywność nadwozia (co zdecydowanie wskazane jest właśnie przy samochodach używanych tudzież dotartych w wyścigach) i dokonać zmian zewnętrznych (felgi + przemalowanie nadwozia) oraz dowolnie zmieniać opony.
          Wyjątkiem są tutaj niektóre samochody premium, w których można zrobić modyfikacje wyścigowe (w warsztacie GT), ale uwaga - po ich zrobieniu nie możemy grzebać nic w ustawieniach, bo zostanie to uznane za tuning.

Z innej beczki:
          Zmodyfikowałem trochę dział turniejów, tzn. podzieliłem już nie na dni tylko na poszczególne turnieje. Myślę, że teraz łatwiej się będzie odnajdywać.
          Nowe turnieje będziemy ogłaszać i organizować w nowych wątkach. Do tego też pomocny będzie nowy wątek pt. NIGHT RIDERS Turnieje klubowe - ogólne zasady i szablon. Zgodnie z nazwą znajdziecie tam wzór posta turniejowego.
          Mam nadzieję, że te małe zmiany przypadną Wam do gustu

Komentarz

no ok , tylko co to mi to da jak zahaczam pobocze i jade centralnie na bande ,depresja dopadla mnie po ost wyscigu , a cwiczylem uczylem sie toru ,BA! nawet w kwalifikacjach bylem 5\6 , ale jak pech to pech ....

Komentarz

Panowie pragnę Was poinformować że niebawem ( prawdopodobnie zaraz po LMP & GT500 )planuję wystartować z Turniejem GTA vs. NR. Pierwszy wyścig planuje rozegrać na wygenerowanym przeze mnie torze o wdzięcznej nazwie SKOCZEK ,który to udostępniam online. Jeśli chodzi o auta jakimi pojedziemy chcę wykorzystać te z dlc Touring Cars.Na pierwszy ogień pójdzie Honda CR-Z
              a potem pozostałe z tej serii za wyjątkiem Toyoty Prius bo nie lubię jak silnik cały czas wyje jak oszalały. Więcej szczegółów w przyszłym tygodniu. Gdyby ktoś nie miał dostępu do toru proszę o wysłanie mi zaproszenia. Można zacząć trening.

Komentarz

Panowie panowie!! Przypominam że już w piątek ostatni wyścig serii LMP & GT500 więc postarajmy się o dobrą frekwencje bo im więcej osób tym lepiej i fajnie by było zakończyć turniej z "pompą" Także nie migać się że praca, żona czy coś tylko wpisywać się na listę i w piątek o 21 odpalać GT5

Komentarz

Jawohl Herr Kapitän!
                  Tylko zapomniałeś o 7 teamie, ale spoko już uzupełniłem posty

Komentarz

i nie tylko wiec , pytanie mam do was, jezdzicie na padach czy na kierownicy jak tak to na jakiej,
                    i o co kaman w tym GTA ,jezdzicie w jakis innych kategoriach jak tak to dajcie link czy cus bo niedziela to za mało zeby sie tylko scigac
                    i jest jakis dzial o autach w realnym zyciu ?? bo jestem ciekaw czym jezdza członkowie NR

Komentarz

Jak grałeś w GTA SanAndreas to powinieneś wiedzieć o co kaman w GTA.

Komentarz

Zamieszczone przez F4C3T_monster
                        i nie tylko wiec , pytanie mam do was, jezdzicie na padach czy na kierownicy jak tak to na jakiej,
                        i o co kaman w tym GTA ,jezdzicie w jakis innych kategoriach jak tak to dajcie link czy cus bo niedziela to za mało zeby sie tylko scigac
                        i jest jakis dzial o autach w realnym zyciu ?? bo jestem ciekaw czym jezdza członkowie NR

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to ja osobiście dosiadam driving force gt.
                        Drugie: GTA to jeden trzech klubów istniejących jak pewnie zauważyłeś na naszym forum. Więcej info znajdziesz wchodząc w wątek GTA klub dla bardziej doświadczonych.
                        No i na koniec najlepsze: nie wiem czy na forum istnieje taki wątek ale powiem ci że osobiście na codzień realnie prowadzę auta od fiata pandy do mclarena

Komentarz

pytanie mam do was, jezdzicie na padach czy na kierownicy jak tak to na jakiej
                          Większość w NR jeździ na kierownicach, bo to ze wszech miar lepsze rozwiązanie (zalety można mnożyć, ale pewnie wiesz o co chodzi), ja osobiście katuje Logitecha G27, którego gorąco polecam. Oczywiście jak kierownica to tylko z porządnym stojakiem żeby to miało ręce i nogi. Ja mam dedykowany stojak Wheel Stand Pro i jestem bardzo z niego zadowolony.
                          GTA czyli klub GT Advanced, to klub utworzony w listopadzie zeszłego roku przez jednego z członków Night Riders wieczorkka, jeździmy tam we wtorki i czwartki, więcej szczegółów tak jak napisał Paweł w dziale GTA. Nie wiem czemu piszesz że w NR jeździmy tylko w niedziele skoro turnieje (i to jakie! ) są tez w piątki a i w soboty też jeździmy choć trochę mniej zobowiązująco Po prostu rozglądaj się trochę bardziej po dziale klubu
                          - tak, na forum istnieje taki wątek -> poczekalnia/wasze-auto-t85.html Chociaż jest to ogólny temat dla wszystkich forumowiczów, nie pamiętam czy ktoś z NR się tam chwalił swoim bolidem, wiem że ja na pewno kiedyś Choć z drugiej strony można byłoby w NR taki wątek założyć - co myślicie?

PS. Jeszcze mała prośba do ciebie F4C3T_monster popraw jeśli możesz ortografię i interpunkcję, bo jak na razie lekki chaos w twoich postach jest

Zamieszczone przez revetion
                          GTA klub dla bardziej doświadczonych.)
                          - tu bym polemizował Ale to wykaże na pewno nasz wspólny turniej

Komentarz

no w piatek i w sobote to tak ciezko z jeszcze godziny wieczorne to juz w ogole , no to sobie poszukam , co do ortografij i interpunkcji hmm nie pisalem nie pisze i nie bede pisal ó,ż,ą, ę bo i po co kazdy wie o co chodzi i nie spotkalem sie z kims komu to przeszkadza , po za tym pisze co mi do głowy przyjdzie , nie czytam wlasnych postów zeby bylo ładnie i schludnie ,a żeby to sie komus podobało
                            to mozna postawic taki temat bo mam napewno takie auto o ktorym mogliscie w ogole nie slyszec

Komentarz

monster - akurat co do polskich znakow to sie z toba zgadzam. Jednak co do ortografii i stylistyki to juz nie - pamietaj, ze postow na forum nie piszesz dla siebie tylko wlasnie dla innych, zeby z nimi sie podzielic swoimi myslami (taka jest idea forum) wiec wypadalo by troche wlozyc w to wysilku i pisac tak, by inni to mogli zrozumiec. Inaczej to jawny brak szacunku...

Komentarz

Dokładnie miałem to samo napisać ale mnie Dominiku ubiegłeś, dodam jedynie że taki sposób pisania postów jest też niezgodny z regulaminem forum (p.11), z którym na pewno zapoznawałeś się monster na początku swojej przygody z forum announces/regulamin-gthome-pl-przeczytaj-zanim-napiszesz-t3919.html

Komentarz

PracujÄ™...
                                X